Міністерство інформполітики функціонуватиме тільки під час війни – Стець

Міністерство інформполітики функціонуватиме тільки під час війни – Стець

4 Грудня 2014
6827
4 Грудня 2014
17:08

Міністерство інформполітики функціонуватиме тільки під час війни – Стець

6827
Міністерство інформполітики функціонуватиме тільки під час війни – Стець
Міністерство інформполітики функціонуватиме тільки під час війни – Стець

Новопризначений міністр Юрій Стець, що його міністерство у справах інформаційної політики (МІП), яке може бути створене 5 грудня на засіданні Кабінету Міністрів України, функціонуватиме тільки на час ведення військових дій на території України. Про це він сказав у інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Це міністерство було запропоновано як кальку міністерств, які були у Великобританії, США, Франції під час воєнних дій. Я вважаю, що це МІП потрібне тільки на час військової агресії, а після її закінчення воно нам не потрібне. За цей час можна схвалити і запровадити концепцію інформаційної безпеки, налагодити внутрішні комунікації між усіма органами влади. Коли військова агресія зійде нанівець, не буде сенсу в цьому міністерстві», - зазначив міністр.

 

Хоча сам проект положення про Міністерство інформаційної політики Юрій Стець розробив ще 2007 року, а 2009-го  запропонував його коаліції фракцій НУНС і БЮТ у парламенті шостого скликання й тодішньому уряду. Про це він сказав на круглому столі 3 грудня, презентуючи документ. «Якби тоді було створено міністерство інформаційної політики, то, можливо, ми не програли б інформаційну боротьбу і не втратили свідомість українців, які живуть у Криму і на тимчасово окупованих територіях Донбасу», - вважає Юрій Стець.

 

 

Пан Стець також заявив, що МІП жодним чином не впроваджуватиме цензуру.

 

 «У мене надто великий досвід і надто велика кількість шрамів від міліцейських кийків, у тому числі й за свободу слова в цій країні. Й тому навряд чи мені можна закидати такі звинувачення. Й тоді, коли був у Комітеті свободи слова за часів Януковича, і коли за часів Кучми працював на 5-му каналі, й коли пішов в управління інформаційної безпеки й поїхав на схід. Тому я - остання людина, яка могла б використати МІП для цензури. Якщо хтось буде тиснути на мене з вимогою запровадити цензуру, то я вийду й публічно скажу, хто тисне, й після цього подам у відставку», - заявив Юрій Стець.

 

Міністр також повідомив, що в його найближчих планах - поїздка на Донбас, де він разом з представниками Нацгвардії працюватиме над створенням карти зон покриття радіо й телебачення «ДНР» і «ЛНР», яка дозволить перекрити їх сигналом українських мовників.

 

Нагадаємо,  2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію медійників і журналістів.

 

3 грудня на круглому столі в «Українському кризовому медіа-центрі» повідомив Юрій Стець повідомив, що у Міністерстві інформаційної політики, яке невдовзі буде створено, будуть три департаменти, які будуть займатися інформаційною політикою, інформаційною безпекою та внутрішньою комунікацією між органами влади. Новопризначений міністр презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики, пообіцяв не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань та заявив, що фінансувати нове міністерство можна за рахунок скорочення видатків на державні засоби масової інформації. 

 

Того ж дня стало відомо, що представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович занепокоєнастворенням в Україні Міністерства інформаційної політики.

 

4 грудня Міжнародна федерація журналістів (IFJ) і Європейська федерація журналістів (EFJ)висловили стурбованість у зв'язку зі створенням в Україні державного органу з контролю інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6827
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
наталья
3432 дн. тому
ага, а положение о нем написано в 2007, а в 2009-ом предлагалось принять Батькивщине и Нашей Украине. С кем мы тогда воевали, что-то не припомню.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду