Телеканали готують «жорстку посадку» для Тимошенко

21 Травня 2010
28987

Телеканали готують «жорстку посадку» для Тимошенко

28987
Теленовини замовчали відкриту інформацію про сумніви в неупередженості компаній, які перевірятимуть уряд Тимошенко
Телеканали готують «жорстку посадку» для Тимошенко

Тема старих і нових кримінальних справ, порушених проти Юлії Тимошенко, в подачі основних телеканалів виглядала більш нав'язливо, а тому менш переконливо і виграшно для влади, ніж висвітлення реальних внутрішніх протиріч у таборі опозиційних сил. Не дивно, що «Інтер» і ТРК «Україна» у своїх новинах (а «Інтер» ще й у «Великій політиці») зробили головну ставку саме на демонстрацію роз'єднаності та взаємних звинувачень політиків, що претендують на звання головних опозиціонерів.

 

Проте своєю появою у «Великій політиці» та підсумковому «Шустер live» 14 травня Юлія Тимошенко спробувала зіпсувати інформаційну гру медіаспонсорів Віктора Януковича. Весь доступний етерний час вона використала для критики явних чи вигаданих підкилимних угод, які український та російський президенти мали підписати під час візиту Дмітрія Медвєдєва в Київ 17 - 19 травня. В цьому їй не завадили ні брутальний епатаж народних депутатів Богословської з Єфремовим у Шустера, ні неоковирні спроби закрити їй рота з боку Євгенія Кисельова.

 

З іншого боку, УТ-1 та ICTV не втрималися від спокуси подати саме однобічну й вигідну чинній владі інтерпретацію кримінального переслідування лідерки БЮТ. Більше того, низка ознак вказує на те, що державний телеканал і канал Пінчука взагалі працювали за одним пропагандистським шаблоном. Прогноз щодо трансформації ICTV в телеканал грубої пропаганди, на жаль, справджується.

 

На думку автора, розкручування теми кримінальної відповідальності Тимошенко потрібно владі для відволікання уваги від менш резонансних, але більш дражливих тем: невиконання Партією регіонів та особисто Януковичем своїх передвиборних соціальних зобов'язань. Тактичною метою цієї інформаційної спецоперації є дискредитація Тимошенко як публічного політика, чиїм словам, особливо критиці влади, не варто вірити. Проте не варто виключати й того, що на «масштабні зловживання» Тимошенко спробують перекласти вину за економічні невдачі нової влади восени цього року. Адже у вересні будуть не лише результати діяльності нового Кабміну, а й очікуються результати «аудиту Тимошенко». Не можна відкидати й версії, про яку йшлося у статті Валентини Самар у «Дзеркалі тижня» (15 травня) - щодо судового вироку Тимошенко без її арешту, що дасть змогу через непогашену судимість виключити Юлю з виборчої кампанії.

 

Про маніпулятивний і цілеспрямований характер інформаційної спецоперації свідчать кілька речей.

 

По-перше, нав'язується асоціація Тимошенко з порушенням проти неї кримінальних справ. Причому робиться це спочатку без уточнення, з якого приводу порушено кримінальну справу. Натомість у словах ведучих або коментаторів міститься натяк на зв'язок між кримінальною справою та роботою Тимошенко на посаді прем'єр-міністра.

 

По-друге, коли врешті з'ясовується, що порушена справа є насправді «старою», яку Адміністрація Кучми використовувала під час президентської кампанії 2004 року, Перший національний та ICTV знову нав'язують (тобто подають як доконаний факт) припущення про те, що аудит діяльності уряду Тимошенко все одно завершиться порушенням кримінальних справ. Тобто, у глядачів формується очікування, що поновлення «старої» справи це лише початок і наступний «логічний» крок - порушення нових кримінальних справ.

 

Щоб підтвердити статус такого припущення як «доконаного факту», ICTV й Перший національний посилаються на буцімто високу репутацію експертів, які перевірятимуть роботу Тимошенко на посаді глави уряду.

 

З цієї точки зору слова Тимошенко про переслідування інтерпретують як прагнення уникнути відповідальності за скоєне в 2008 - 2009 рр. Хоча що саме було вчинено екс-прем'єром, жоден канал не повідомляє, подаючи натомість плутаний синхрон Азарова на тему «Американці все об'єктивно перевірять, і Тимошенко доведеться відповідати». Жодної інформації про те, що саме буде перевіряти американська компанія, що вона з себе являє, ICTV та Перший національний не повідомляють 12 травня.

 

Отже, по-третє, телеканали прямо замовчують відкриту інформацію про сумніви в неупередженості компаній, які перевірятимуть Тимошенко, через їхні зв'язки з лояльними до Януковича олігархами Віктором Пінчуком та Рінатом Ахметовим. Це важливо, оскільки у глядача, який не має доступу до інтернету або який уважно не стежить за новинами, формуватиметься довіра до подальших кроків і повідомлень про діяльність цих компаній та виявлені ними «зловживання».

 

13 травня телеканали повідомляють, що ця компанія варта довіри. Критика компанії озвучується лише з вуст опозиціонерів, що знижує довіру до такої альтернативної точки зору, хоча вже ввечері 12 травня «Українська правда» з використанням інформації «Інтерфаксу-України» пролила світло на передісторію відносин нинішніх посадовців і власників телеканалів ICTV (Пінчука) й ТРК «Україна» (Ахметова) з найнятими компаніями. Ця інформація давала вагомі підстави сумніватися в об'єктивності компаній, яким платитимуть замовники - опоненти Тимошенко.

 

Отже, на відміну від 5-го каналу, Перший національний та ICTV проігнорували цю інформацію. Тобто, в даному випадку ми маємо справу з одним із найпоширеніших та найефективніших способів маніпуляції інформацією - замовчуванням. А це у свою чергу зайвий раз підкреслило упередженість двох телеканалів до Тимошенко або ж їхню надмірну залежність від влади.

 

Варто окремо зауважити, що «1+1», СТБ, «Інтер» і ТРК «Україна» взагалі проігнорували тему перспективи відкриття нових кримінальних справ проти Тимошенко протягом 12 - 13 травня. Хіба що «Україна» в іронічній манері нагадала, що лідерці БЮТ не звикати до звинувачень у корупції, але щоразу вона виходила сухою з води.

 

Ситуація змінилася 16 травня у підсумкових тижневиках. До спецоперації з дискредитації Тимошенко за зразком Першого національного та ICTV приєдналися «Плюси». На телеканалі «1+1» у підсумковий сюжет «ТСН. Підсумки» про роз'єднаність опозиції вставили той самий синхрон Сівковича, який на Першому національному показали ще 11 травня, і назвали суму зловживань у 100 млрд гривень, озвучену ICTV 11 травня, але вже без посилання на Азарова чи Сівковича.

 

Та найгірше трапилося в підсумкових «Фактах тижня» на ICTV. До повного замовчування інформації про тих, хто перевірятиме діяльність Тимошенко на чолі уряду, додалася відверта брехня про участь представників Європейської комісії та міфічних «міжнародних фінансових організацій» (МВФ? Світовий банк?). Адже жоден фахівець Єврокомісії у своєму офіційному статусі ніколи не братиме участі у подібних перевірках, оскільки йому це забороняють як нормативні документи самої Єврокомісії, так і українське законодавство.

 

Свій внесок у легітимацію участі «неупереджених американських компаній» у перевірці Тимошенко внесла 16 травня й ТРК «Україна».

 

Отже, є цілком очевидні ознаки того, що низка телеканалів намагається підготувати громадську думку до озвучення «об'єктивних» результатів прискіпливих розслідувань «зловживань» Тимошенко. Довіру до достовірності наступних повідомлень на цю тему підриває спосіб подачі інформації, точніше маніпуляції та замовчування.

 

Очевидно, Тимошенко не може бути вся «в білому». Але й влада відверто демонструє небажання розібратися в усьому без упередженості. Тож хто виявиться сильнішим: влада у замовчуванні й пересмикуванні інформації чи Тимошенко зі своїми контрходами, ми побачимо вже найближчим часом.

 

Нижче уривки з транскриптів телесюжетів, які містять елементи маніпуляцій.

 

Юлію Тимошенко викликали на допит у Генпрокуратуру

«1+1», «ТСН. Тиждень» (випуск 19:30:00)

16.05.2010

Сюжет №4

 

...Юрій СИДОРЕНКО, кореспондент: Хто підписав, то це «Свобода» Тягнибока і ще 3 позапарламентські партії та 7 парламентських, зокрема і «Батьківщина» Тимошенко. Наступного дня комітет скликав людей на мітинг під Верховну Раду. Вимога - звіт влади, які документи підписуватимуть президенти Янукович і Медведєв 17 травня, і чи не йдеться в них про втрати для України. Не йдеться, - запевнив парламентарів Андрій Клюєв. Серед 5 документів, - стверджує перший віце-прем'єр, - немає жодного, що стосується стратегічних підприємств. Натомість є довгоочікуване рішення про демаркацію кордону і вигідний й кредит для Хмельницької АЕС. Але цей звіт, здається, єдина поступка опозиції. У решті питань влада йде у наступ і стверджує - нинішня активність опозиціонерів - лише спроба уникнути відповідальності за зловживання Кабміну Тимошенко. Ціна питання - 100 мільярдів гривень.

 

Володимир СІВКОВИЧ, віце-прем'єр-міністр України: «Нам залишилося недовго - закінчити всі ці розслідування. Я думаю, що до осені ми це закінчимо. І після цього більшість тих керівників опозиції, які сьогодні стоять під стінами Верховної Ради, будуть думати не про мандат, вони не вспіють його получити депутатський, а будуть думати як сховатися чи втекти».

 

Проти Юлії Тимошенко поновили кримінальну справу

ICTV, «Факти тижня» (випуск 18:45:00)

16.05.2010

Сюжет №1

18:46:10-18:53:30 (время эфира)

Оксана СОКОЛОВА, ведуча: Поновлення проти Юлії Тимошенко кримінальної справи за епізодами 6-річної давнини викликало бурхливу реакцію. Сама Тимошенко назвала це початком репресій, оскільки справу, за якою її обвинувачували в спробі дати хабар суддям, закрили ще 2005 року одразу після «помаранчевої» революції. Утім Генпрокуратура вважає, що тоді це сталося передчасно. Справа потребує розслідування, аби розставити усі крапки над «і». І саме з цією метою розпочинається міжнародний аудит урядової спадщини Тимошенко. Цього тижня влада пояснила, що запросила закордонних фахівців з Єврокомісії, міжнародних фінансових, юридичних і навіть детективних організацій, аби отримати неупереджену оцінку того, що відбувалося в системі держзакупівель, держмонополій, діяльності податкової адміністрації та у сфері повернення ПДВ.

 

Политическая неделя ознаменовалась возбуждением уголовных дел вверх

ТРК «Україна», Програма «События недели» (випуск 19:00:00)

16.05.2010

Сюжет №3

19:05:02-19:10:39 (время эфира)

...Наталья КРАВЧЕНКО, корреспондент: Но до чего все-таки договорятся президенты Украины и России, узнаем точно уже в понедельник. А вот точка в истории с допросами экс-премьера в Генпрокуратуре вряд ли будет поставлена. На этой неделе Тимошенко вручили повестку с уведомлением о необходимости явиться 17 мая для допроса и избрания меры пресечения. Речь идет об уголовном деле семилетней давности. Тимошенко обвиняют в даче взятки судьям за освобождение ее родственников из-под стражи.

 

Юлия ТИМОШЕНКО, лидер БЮТ: «Я можу сказати, що, по-перше, це абсолютно дохла кішка, це справа 2003 року, яку фальшував Кучма, і яку сам Кучма і закрив, тому що вона виглядала абсурдно навіть для залежних і продажних судів».

 

Наталья КРАВЧЕНКО, корреспондент: Тимошенко действующую власть обвинит в политических репрессиях, утверждая, что ее преследование ведется по личному требованию президента. Виктор Янукович подобные заявления назовет абсолютно беспочвенными.

 

Виктор ЯНУКОВИЧ, президент Украины: «Не имеет прав таких президент - разрешать или запрещать какие-то процессуальные действия. Вот и всё. Конечно, у меня нет никакого Інтереса в том, чтобы из Тимошенко делали какого-то страдальца. У меня, естественно, никакого Інтереса нет».

 

Наталья КРАВЧЕНКО, корреспондент: К концу недели повестку о явке лидера БЮТ в ГПУ отменили. Мотивировка - срочная командировка следователя. А вот международный аудит деятельности правительства Тимошенко отменять не стали. Кабмин Николая Азарова доверил аудит американской компании. Как утверждают в Кабинете министров, компания не имеет никаких коммерческих интересов на Украине, а также не связана с политической и финансовой элитой страны.

 

 

Нижче - транскрипти базових маніпулятивних сюжетів Першого національного та ICTV.

 

11 травня Перший національний та ICTV начебто спокійно й нейтрально повідомили про виклик Тимошенко до Генеральної прокуратури. Проте це повідомлення йшло в парі з іншим меседжем, висловленим представником влади (Сівковичем і Азаровим): опозиція проводить гучні мітинги, щоб відволікти увагу від причетності своїх лідерів до темних оборудок.

 

Перший національний, «Новини»

11.05.2010

Сюжет № 2

Іванна НАЙДА, ведуча: Мітинги - це лише димова завіса попереднього уряду. Так вважає віце-прем'єр Володимир Сівкович. Чиновник переконує: порушено не одну кримінальну справу через розкрадання колишніми урядовцями бюджетних грошей. А щоб відвернути від цього увагу, за словами Сівковича, деякі опозиціонери і влаштовують мітинги.

 

Володимир СІВКОВИЧ, віце-прем'єр-міністр України: «Цей Кабінет міністрів, який був колишній, не бути в опозиції. Не може бути в опозиції, тому що вони зараз роблять димову завісу від правоохоронних органів. Більше 100 мільярдів гривень на сьогоднішній день - це зловживання в бюджетній сфері. 42 мільярди гривень - це суми, по яких сьогодні фактично відкриті кримінальні справи. Більшість тих керівників опозиції, які сьогодні стоять під стінами Верховної Ради, будуть думати не про мандат, вони вспіють його получити, а будуть думати, як сховатися чи втекти».

 

Перший національний, «Новини»

11.05.2010

Сюжет № 3

Іванна НАЙДА, ведуча: Завтра Юлія Тимошенко викликають до Генпрокуратури. За словами її прес-секретаря, там лідеру БЮТ мають повідомити про порушення кримінальної справи.

 

ICTV, Програма «Факти»

11.05.2010

Сюжет № 3

Інна ШЕВЧЕНКО, ведуча: А Юлію Тимошенко викликають до Генпрокуратури, щоб вручити постанову про порушення кримінальної справи. Про це повідомила прес-служба лідери БЮТ. Там вважають це початком прямих політичних репресій. Нагадаю, 28 квітня Прем'єр Микола Азаров звинуватив свою попередницю та її уряд у розкраданні бюджету на загальну суму 100 мільярдів гривень.

 

У сюжетах 12 - 13 травня спецоперація з нав'язування Тимошенко іміджу політика з кримінальним минулим і майбутнім продовжилася.

 

ICTV, «Факти»

12.05.2010

Сюжет №2

Інна ШЕВЧЕНКО, ведуча: Нова влада, старі справи. Сьогодні лідер БЮТ Юлія Тимошенко у Генпрокуратурі отримала постанову про порушення проти неї кримінальної справи. З'ясувалося, що йдеться про 2003-й рік. Тоді Тимошенко звинуватили у спробі давання хабарів суддям Верховного Суду України. Але врешті справу закрили 2005 року. Нині у прокуратурі запевняють, що це було передчасно, та додають - на розгляді ще кілька справ, які стосуються вже більш близького минулого колишньої прем'єрки. Натомість опозиціонерка впевнена, що проти неї починаються репресії, і начебто до них причетний сам президент Віктор Янукович.

 

Тетяна ПРУДНИКОВА, кореспондент: Юлія Тимошенко знову в Генеральній прокуратурі. Вдруге за цей рік. Сьогодні колишню прем'єрку викликали, аби повідомити про порушення проти неї кримінальної справи - про організацію замаху на давання хабарів суддям Верховного Суду. Цю справу почали розглядати ще 2003-го, а закрили 2005-го. Тепер у прокуратурі вирішили, що не виконали всіх слідчих дій.

 

Тетяна КОРНЯКОВА, заступник генерального прокурора України: "Справа, поновлено розслідування через те, що була закрита передчасно без проведення всіх необхідних слідчих дій".

 

Тетяна ПРУДНИКОВА, кореспондент: Тетяна Корнякова повідомила: це не єдина справа, яка стосується колишньої очільниці уряду, - на розгляді ще кілька щодо виконання торішнього бюджету. Втім, хто там буде обвинуваченим, прокуратура поки не визначила. Прем'єр Микола Азаров, який і вимагав порушити проти Тимошенко кримінальну справу, сьогодні заявив, що всі акції опозиції - лише прикриття. Аби уникнути відповідальності.

 

Микола АЗАРОВ, прем'єр-міністр України: "Люди не хочуть витрачати сили і час на Комітети захисту збанкрутілих політиків. Щоб вони сховались за депутатську недоторканність тоді коли правоохоронні органи розслідують небачену корупцію і зловживання попередньої влади".

 

Тетяна ПРУДНИКОВА, кореспондент: Юлія Тимошенко всі звинувачення і чинної влади, і Генеральної прокуратури категорично відкидає, натомість запевняє, це - політичні репресії з боку президента та його команди, бо вона виступає проти кабальних угод з Росією. Тепер єдина надія опозиціонерки на суд.

 

Юлія ТИМОШЕНКО, лідер БЮТ: "Якщо суди будуть такими самими кишеньковими, як Генеральна прокуратура, то можливо, в нових умовах диктатури в Україні, можливо все. А якщо суди ще не втратили честь і совість, і не втратили хоча б натяк на правосудність, то я переконана, що ця справа розвалиться після першого звернення до суду".

 

Тетяна ПРУДНИКОВА, кореспондент: Адвокат Тимошенко, депутат Віктор Швець заявив, що поновлення давно закритого розслідування незаконне. А лідер БЮТ вважає: це спеціально зробили до візиту російського президента. Сьогоднішній візит Юлії Тимошенко на вулицю Борисоглібську не останній. Наступного понеділка тут планують обрати для неї міру запобіжного заходу. А це може бути як і підписка про невиїзд так і затримання.

 

Перший національний, «Підсумки дня»

13.05.2010

Сюжет № 4

 

Іванна НАЙДА, ведуча: Аудит роботи уряду Тимошенко проведуть, щоб країна дізналася про фінансові злочини попереднього керівництва. Так заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи контракт з американською компанією про перевірку діяльності Кабміну з 2008 року. За словами Миколи Азарова, результати будуть об'єктивними. Його провадитимуть незалежні експерти, яких запросили, щоб не було розмов про політичні переслідування.

 

Микола АЗАРОВ, Прем'єр-міністр України: «Я не могу читать то, что говорится о нас, потому что это сплошная брехня, там нет ни слова правды. А ведь определенная часть людей, к сожалению, верит. Так вот для того, чтобы эта определенная часть людей получила абсолютно независимый, абсолютно надежный источник, мы приглашаем эти структуры, чтобы они рассмотрели и сделали свои выводы».

 

Іванна НАЙДА, ведуча: Опозиція вже розкритикувала фірму, що перевірятиме роботу уряду Тимошенко. за повідомленням прес-служби БЮТ, ця фірма спеціалізується на кримінальних справах і ніколи не провадила аудиту. Також БЮТ непокоїть, що на аудит підуть державні кошти, а гонорари сягнуть сотень тисяч доларів.

 

ICTV, «Факти»

13.05.2010

Сюжет № 6

Інна ШЕВЧЕНКО, ведуча: Незалежне і надійне джерело перевірятиме діяльність Кабінету міністрів Юлії Тимошенко. Повідомив сьогодні Микола Азаров. Це американська фірма «Траут Кєтчєріс», заснована у 1996 році. У компанії великий досвід в резонансних кримінальних справах, що стосуються фінансової діяльності державних органів різних країн. Американські експерти зроблять аудит ефективності використання бюджету України у 2008-2009 роках і на початку цього. Вітчизняна влада передбачила гроші у бюджеті на проведення розслідування, але скільки саме не розголошує. Прем'єр-міністр зазначив, головне що українці дізнаються правду. Опозиція ж розкритикувала фірму, яка проводитиме аудит. Сьогодні депутат НУНСу - Роман Зварич заявив: не знайшов жодних даних, що компанія «Траут Кетчеріс» колись займалась аудиторською діяльністю, лише - кримінально-процесуальною. Зокрема, начебто, захищала інтереси президента-диктатора Конго, американсько шахрая-конгресмена Вільяма Джеферсона та інших скандально відомих світових діячів.

 

ТРК «Украина», «События»

12.05.2010

Сюжет №1

Елена КОТ, ведущая: Новое старое дело. Юлии Тимошенко грозит арест. Сегодня лидер БЮТ была в Генпрокуратуре. Там ей вручили постановление о возобновлении уголовного дела 7-летней давности, которое в свое время было закрыто. О чем идет речь - узнавал Эдуард Ганишевский.

 

Эдуард ГАНИШЕВСКИЙ, корреспондент: Ровно 10:00 - Юлия Тимошенко у дверей главного следственного управления Генпрокуратуры.

 

Юлия ТИМОШЕНКО, лидер БЮТ: "У зв'язку із проведенням Генеральною прокуратурою України досудового слідства по кримінальній справі №9-1293."

 

Эдуард ГАНИШЕВСКИЙ, корреспондент: Что скрывается за этими цифрами - не уточняет. Но уверяет - без Януковича здесь не обошлось.

 

Юлия ТИМОШЕНКО, лидер БЮТ: "Янукович дав персональне доручення керівництву Генеральної прокуратури знайти будь-які підстави - немає значення, які, але протягом 3-4 місяців посадити мене до в'язниці."

 

Эдуард ГАНИШЕВСКИЙ, корреспондент: О сути дела со ссылкой на собственные источники в Генпрокуратуре сообщила газета "Сегодня": "Речь идет о возбужденном 20 мая 2004 года уголовном деле о попытке дачи взятки дачи судьям Верховного суда. За освобождение из-под стражи родственников Юлии Тимошенко. Тогда помощник Тимошенко Владимир БОровко обратился в ГПУ с заявлением о том, что лидер БЮТ дала ему 125 тысяч долларов для передачи судьям, которые должны были за это вынести решение об освобождении из СИЗО бывших руководителей корпорации "ЕЭСУ"." Кроме того, Боровко предоставил Генпрокуратуре видеозапись разговора якобы с Юлией Тимошенко и якобы на эту тему. Сама Юлия Тимошенко отрицала факт такого разговора, называя это фальсификацией властей. Однако экспертиза подтвердила подлинность видеозаписи. Как бы там ни было, но тогда дело закрыли. Причиной его возобновления Генпрокуратура прокомментировала так:

 

Татьяна КОРНЯКОВА, зам. генерального прокурора: "Генеральна справа була поновлена розслідуванням. В свій час вона була закрита, і поновлена розслідуванням у зв'язку з неповнотою проведення слідчих дій."

 

Эдуард ГАНИШЕВСКИЙ, корреспондент: Интервью со следователем длилось не более получаса. В следующий раз сюда Тимошенко придет уже 17 мая. Меру пресечения определять будут. Это возможно, арест либо подписка о невыезде.

 

Юлия ТИМОШЕНКО, лидер БЮТ: "Я можу сказати, що по-перше це абсолютно дохла кішка. Це справа 2003 року. яку фальшував Кучма і яку сам Кучма і закрив, тому що вона виглядала абсурдно. Це є виключно політичні репресії. Це є очевидно."

 

Эдуард ГАНИШЕВСКИЙ, корреспондент: А вызваны они, по словам лидера БЮТ, ее критикой соглашений, которые Президент Янукович и Медведев планируют подписать 17 мая. В Партии регионов то, что Юлия Тимошенко называет репрессиями, называют пиаром.

 

Михаил ЧЕЧЕТОВ, фракция Партии регионов: "Власть сегодня демократическая, которая избрана народом, которая легитимно признана всем миром. Она никогда не лиминиурет рецидивы 37 года. Юлия Владимировна везде пытается найти пиар".

 

Эдуард ГАНИШЕВСКИЙ, корреспондент: Юлию Тимошенко не раз подозревали в коррупции , при чем не только у нас. 9 лет назад главная военная прокуратура России заявила о возможной причастности лидера БЮТ к даче взятки чиновнику Минобороны Федерации. Тогда лидер БЮТ в попытке следователей вручить ей повестку не допрос игнорировала. Это дело, как и другие, а всего их против Тимошенко, членов ее семьи и команды было 28, вскоре закрыли.

 

 

Фото - www.dossier.kiev.ua

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28987
Читайте також
03.06.2010 10:30
Людмила Межигірська
, для «Детектор медіа»
22 868
17.05.2010 12:31
Отар Довженко
14 128
13.05.2010 07:29
Отар Довженко
45 747
22.04.2010 15:05
Отар Довженко
51 916
07.04.2010 10:01
Отар Довженко
28 459
18.03.2010 08:50
«Телекритика»
23 747
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Джузепе
5073 дн. тому
Думаю, что час Тимошенко прошел. Уж слишком велико ее желание быть первой, во главе, все контролировать, быть царицей. Это видно и очень сильно. От ее лидерства "везде и вся" уже тошнит. За 5 лет только скандалы и интриги. С этой звездой нам ничего не светит. Януковичу тоже надо отдать должное, но эта статья не про него :), а про бедную всеми кинутую Юлечку.....ну очень переживает за Украину, как никто другой................ТЬФУ...........тошнит от нее.............
Анна
5074 дн. тому
Какая гнусная статейка, абсолютно заказная. Читать противно!!!
Taras2010
5077 дн. тому
Заказная статейка с попыткой обелить воровку Тимошенку. Нет нужды формировать у населения какое-то негативное мнение относительно Тимошенки-бардак в стране, произведенные ею, дрязги, скандалы- кто, кроме проплаченых ею политологов и прислуги, будет печалиться об этой лживой политической потаскухе?! Аудит нужен стране, чтобы другим политикам было неповадно воровать в таких масштабах, как это делала Тимошенко.
н...да...
5077 дн. тому
Это не мониторинг, а бред сивой кобылы...
tka4enko
5078 дн. тому
to atos: точно. Якби міг, я б їх (політиків) пересаджав би. За УСІМА тюрма плаче.
atos
5078 дн. тому
И это на "Телекритике"??? Все СМИ кричат: караул,нас задавила ЦЕНЗУРА!. На такие статьи не цензура нужна,а выводить на СВЕТ БОЖИЙ ПРОДАЖНУЮ ЖУРНАЛИСТИКУ. Только конченные дебилы могут поверить в эту галиматью. Она должна была еще за ЕЭСУ получить,тогда бы и выборов досрочных в ВР не было бы ,и Ющенко работал нормально,и $11млаод. разворованных ею были бы использованы для народа. А найдется ли среди журналистов ,кто бы эту явную Д Ж И Н С У разоблачил,нарушив указание Н.Лигачевой-С В О И Х Н Е М О Ч И Т Ь . Врядли. ВОТ ОНА ВАША ПРАВДА!!!
Transparent
5078 дн. тому
Доброго всем времени суток. А я полностью согласен с автором статьи. Да, власть с помощью телевидения отвлекает people от серъезных, сегодняшних проблем, которых у страны - "до утра". И мы все знаем эти проблемы, так как сталкиваемся с ними каждый день: несвоевременная выплата зарплаты, повышение цен, продолжать не будем... Да, так вот, это такой медийный прием: не разубедть зрителя в том, что страной распоряжается компания жуликов. задача в том, чтобы на ярких и запоминающихся прмерах разъяснить, какое следует делать выражение лица, услышав разговоры на эту тему. Все так хорошо, идут реформы, правительство роботает, власть крепкая, а вы со своими разговрами. Типа: птички поют, солнце светит, а вы надоели своим занудством.
GovlleR
5078 дн. тому
Забодала!
Свободі слова -так!
5078 дн. тому
Статья однозначно правильная. Скоро мы уже в прессе и на телевиденьи будем слышать только то, что выгодно Януковичу и Ко. Может хоть до интернета не доберуться. А про аудит, так то уже давно всем ясно, что "туфта на постном масле". Кто хотя бы чуть-чуть сталкивался с бухучетом государственных структур, меня поймет. А тем более - левым американским аудиторам до наших уловок далеко, разве что факты подтусовать могут.
не глядач
5078 дн. тому
хто платить ,той і замовляє.
Гость
5078 дн. тому
Боже, как-же мог родиться такой урод - что написал такую дрянь. Родите его обратно.....
гости
5078 дн. тому
При оранжевых у власти все было с точностью да наоборот.
Гость
5078 дн. тому
Статья- заказуха редкая. Тимошенко как всегда белая и пушистая. Пыталась одной попой на двух стульчиках усидеть.соизволила приехать под конец эфира на интер, и стала выступать чтоб ей дали больше времени :)
Гость
5078 дн. тому
Статья очень нужная и правильная. Объективности нет. Работают по методе: одна баба казала. Нет слов,,,,,,,,
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду