detector.media
16.11.2013 14:27
Bloomberg: Власники Forbes Media вивчають умови продажу компанії
Bloomberg: Власники Forbes Media вивчають умови продажу компанії
Очікують виручити понад $400 млн

Нью-йорксський видавець Forbes і Forbes.com, компанія Forbes Media LLC, найняла Deutsche Bank AG для вивчення умов її продажу. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Bloomberg.

 

За цією інформацією, до такого рішення главу видавничого дому Стіва Форбса спонукає падіння рекламних надходжень. За даними Publisher’s Information Bureau, у порівнянні з 2008-м роком, у США друкований Forbes скоротив обсяг рекламної площі до понад 32%. Минулого року обсяги надходжень склали $275 млн, що на 19% менше у порівнянні зі вказаним періодом.

 

Як зазначає Bloomberg, від продажу Forbes Media її власники очікують виручити, за даними джерел, понад $400 млн. 

 

Як писала «Детектор медіа», представники Forbes Media поки що не коментували зміни у  редакції «Forbes Украина», що входить до складу UMH Group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка.

 

Нагадаємо, після того, як 5-го листопада була закрита угода, почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group. 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

Шеф-редактор журналу «Forbes Украина» Борис Давиденко у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що приводом до колективного звільнення стала низка дій нового керівництва насамперед щодо колективу сайту Forbes.ua, які журналісти розцінили як спроби запровадити цензуру.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов заявив, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції. Також він запевнив, що не намагався ввести цензуру у  виданні.

 

Як відомо, редакцію «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника залишили головний редактор Володимир Федорінкореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

Колишній головний редактор сайту Forbes.ua Леонід Бершидський, який працював над запуском онлайн-версії журналу «Forbes Украина», впевнений, що власники міжнародного бренду Forbes не відбиратимуть в української редакції ліцензії на випуск журналу через масове звільнення її співробітників, оскільки для них важливіший прибуток від продажу ліцензій, аніж дотримання журналістських стандартів


«Детектор медіа»

Фото - http://www.bloomberg.com


 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY