Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня 2023 року

20 Грудня 2023
417

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
417
Підрив гранати на Закарпатті та військовий квиток у «ДІї»
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна», Суспільного та «Інтера» в національному етері цієї доби не було.

У блоці телеканалу «Рада» з політичним оглядачем Валентином Гладких говорили про підрив бойових гранат у сільраді на Закарпатті. Зокрема, ведуча запитала, хто в цій історії підривник Сергій Батрин — герой чи злочинець. Гість сказав, що правову оцінку подіям дадуть правоохоронці й суд. Але керівництво тієї ради виписувало собі премії й надбавки. Гладких додав, що він не схвалює вчинку підривника, проте треба розуміти причини появи таких вчинків.

Економічний оглядач Іван Ус говорив про ситуацію з економікою у світі: інфляція у Туреччині вища, ніж в Україні.

Керівник «Інституту конфліктології та аналізу Росії» Олександр Шульга коментував пресконференцію Володимира Путіна. Він сказав, що всі питання на заході були зрежисовані. А сам захід — класична путінська вистава.

З політичним оглядачем Олексієм Буряченком говорили про ймовірне поновлення обов’язкового призову до армії у Німеччині. Він сказав, що наразі планують реєструвати людей, а не одразу мобілізувати. І додав, що миротворча політика країни виявилась неефективною, а Німеччина має брати відповідальність за безпеку в Євросоюзі.

Про Дні українського кіно в Римі говорили з очільницею Держкіно Мариною Кудерчук. Вона розповіла про подію та додала, що, попри різні перепони, українське кіно все одно знімають.

Цієї доби команда «Ради» працювала в етері нацмарафону дванадцять годин. За цей час показали 51 гостьове включення.

У блоці телеканалу «1+1» з керівником із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстиславом Баніком говорили про ймовірне додавання військового квитка у застосунок «Дія». Він сказав, що це питання дуже дискусійне. Наразі не планують додавати такий функціонал, як і повістки.


Також показали інтерв’ю з керівником роти ударних БПЛА та депутатом Київської міської ради від «Слуги народу» Юрієм Федоренком. Говорили про війну, витрачання місцевих бюджетів та мобілізацію. Програму назвали «Депутат на війні».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
417
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду