Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня 2023 року

15 Серпня 2023
451

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
451
Курс долара та забудова Києва.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

З політичним коментатором Дмитром Левусем у блоці «Ми — Україна» говорили про підтримку України Європейським Союзом та початок переговорів із Великобританією щодо безпекових гарантій.

Історик Олександр Алфьоров коментував декомунізацію монумента «Батьківщина — Мати». Зокрема, згадували про зірку, яка зображена на мечі. Він сказав, що це Марсова зірка, яка використовується у всьому світі, проте в Радянському Союзі зірку вирішили присвоїти собі. Також говорили про заборону використання російського шрифту «Іжиця». Алфьоров сказав, що він не користується цим шрифтом, оскільки той абсолютно ярмарковий та кокошніковий. І наразі є велика кількість українських графіків, які можуть зробити сучасні шрифти. Також гість розповів, що візуально на українських гривнях зображені московські образи українських князів.

Повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

Про наслідки ракетного удару по Кривому Рогу говорили з головою Криворізької районної військової адміністрації Євгеном Ситниченком. Він прокоментував ситуацію з водопостачанням у Кривому Розі та районі.

Із заступником голови Національного банку України Василем Фурманом говорили про скасування фіксованого курсу долара. Гість сказав, що планується перехід до плаваючого курсу, проте ситуація з вартістю валюти контролюватиметься.

Про забудову столиці у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили з депутаткою Київської міської ради Ксенією Семеновою («Слуга народу»). Та розповіла, що після початку повномасштабного вторгнення руйнування історичних районів столиці буцімто не зупинилось, а міський голова та його політсила нібито заплющують на це очі. Зазначимо, що представники міської влади до гостьової студії не включалися.

У блоці «1+1» показали новий випуск програми телеканалу «2+2» «Спецкор», яка вийшла в етер після майже 18 місяців перерви. Говорили про ситуацію на передовій.

Підсумковий випуск новин цього тижня готували команди телеканалів ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
451
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду