detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
13.08.2023 14:17
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2023 року
Суд над Олександром Дубінським та скандали з нардепами.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок марафону припав на чергування телеканалу «Рада». Протягом двох із половиною годин етеру транслювали засідання Верховної Ради, далі показали повтор частини етеру попередньої доби. Лише в останню годину працювала гостьова студія, до якої включались речник Одеської ОВА Сергій Братчук, речник ВМС Дмитро Плетенчук, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк та речниця ДСНС у Запорізькій області Юлія Баришева.

Народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу») у гостьовій студії «Ми — Україна» розмірковував про протезування та реабілітацію військових. Він критикував зайву бюрократію та якість наявних протезів. А також розповідав про круглий стіл, який відбувся на базі Одеського державного університету внутрішніх справ, і де обговорювали створення карти протезування.

У блоці Суспільного суд над народним депутатом Олександром Дубінським (позафракційний, пройшов до парламенту від «Слуги народу») коментували два інші нардепи — Олег Синютка («Європейська Солідарність») та Федір Веніславський («Слуга народу»). Останній сказав, що корупція в Україні має системний характер та її навряд чи вдасться одноразово викорінити. А також заявив, що фракція «Слуги народу» одразу прощається з корупціонерами, на відміну від інших парламентських фракцій. Крім того, Веніславський цитував слова Володимира Зеленського на першій зустрічі з депутатами після їхнього обрання, під час якої президент сказав, що кожен із депутатів перебуватиме під пильним контролем правоохоронців.

Далі запобіжний захід Дубінському також обговорили з речницею Державного бюро розслідувань Тетяною Сапьян. А про скандали з парламентарями загалом дебатували народні депутати Ярослав Юрчишин («Голос») та Михайло Цимбалюк («Батьківщина»).

Розірвання договорів між УПЦ МП та заповідником «Києво-Печерська лавра» коментував виконувач обов’язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.


У блоці «Інтера» про скандали з депутатами говорили з народним депутатом Денисом Масловим («Слуга народу»). Він сказав, що йому болісно бачити таку поведінку колег, а також, що закон буде одним для всіх. Й інакше в Україні більше не буде. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY