Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня

3 Серпня 2022
1192
3 Серпня 2022
21:43

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня

1192
Ситуація в Російській православній церкві, двійники Путіна, газовий шантаж Росії, криза навколо Тайваню.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня

У блоці каналу «1+1» колишній віце-прем'єр Криму Андрій Сенченко говорив про скасоване святкування Дня військово-морського флоту Росії у Севастополі та настрої кримчан, які бояться поширення бойових дій на територію півострова.

Ректор Відкритого православного університету отець Георгій Коваленко розповів про ситуацію в Російській православній церкві, підписану більш ніж 1500 священиками декларацію щодо визнання поняття «русского міра», на якому будується ідеологія РПЦ, єрессю: «Дуже багато священнослужителів у світі погоджуються з тим, що РПЦ не є християнством, це щось схоже на «неоязичництво» або культ війни, культ імперіалізму, культ вбивства».

Спортивний журналіст Ігор Циганик прокоментував скандальні вигуки вболівальників турецького клубу «Фенербахче» під час матчу з «Динамо». За його словами, УЄФА реагуватиме дуже жорстко, тому офіційна публікація з вибаченням з’явилась на сторінці клубу достатньо швидко. При цьому президент клубу заявив, що клубу перепрошувати нема за що. «А ми просто побачили, хто вони такі, і тепер треба ставитись до них відповідно», — резюмував журналіст.

Ексдепутат Держдуми Геннадій Гудков поставив під сумнів версію щодо двійників Путіна: «Ніхто із працівників Кремля, навіть колишніх і опозиційних, ніколи ці чутки не підтверджував».

У денному блоці каналу UA показали інтерв’ю із вдовою президента Чеченської Республіки Ічкерія Джохара Дудаєва Аллою Дудаєвою. Йшлося про схожість між війною в Чечні та війною в Україні,  Алла Дудаєва докладно розповіла про початок війни в Ічкерії і жахливі події, свідками якої стали її родичі. Наприкінці інтерв’ю вона висловила впевненість у перемозі українського народу, привітала українців із вибором президента Зеленського, а також наголосила на тому, що перемога України буде перемогою всіх колонізованих і пригнічених народів у складі Росії.

Ігор Ейдман коментував газовий шантаж із боку Росії, а також початок перебудови світового енергетичного ринку і зростання ролей Казахстану, США і Азербайджану в нафтогазовому експорті.

Коментар експерта Української асоціації китаєзнавців Дмитра Єфремова стосувався ситуації  навколо Тайваня, де проводять демократичні вибори і прагнуть, на відміну від комуністичного материкового Китаю, розвивати ринкову економіку. Хоча США офіційно не визнають незалежність Тайваню, вони намагаються його підтримувати. Це змушує Китай активно виступати проти візитів лідерів демократичного світу на територію Тайваню, зазначає фахівець.

Режисерка Єлизавета Татаринова розповіла про зйомки документального фільму «Терор. Хроніки пекла». В його основі — інтерв’ю людей, які виїхали з окупації.

Поки експерт з питань міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілля Куса у блоці «Інтера» говорив про ліквідацію розвідкою США у Кабулі лідера Аль-Каїди, надійшла інформація про приземлення літака спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі у Тайбеї. На думку Ілії Куси, напруга навколо резонансного візиту — це лише гра м’язами, адже «жодній країні зараз не потрібні військові дії, а особливо це непотрібно світовій економіці».

Радник президента України з економічних питань Олег Устенко говорив про вихід з ринку Росії таких важливих промислових конгломератів, як Tetrapak, PepsiCo тощо. За його словами, вже зрозуміло, що Росія не може впоратися з імпортозаміщенням. Але «якщо ти жив бідно, ти не помітиш одразу змін, оскільки як носив кирзові чоботи, так і носитимеш. І навіть радітимеш, що тепер все населення держави змушене носити такі ж самі кирзачі».

У вечірньому блоці каналу UA правозахисник і військовослужбовець Костянтин Реуцький говорив про необхідність незалежного міжнародного розслідування трагедії в Оленівці, а правозахисниця Тетяна Іванова закликала мешканців окупованих територій виїхати звідти.

Кризу навколо Тайваню коментував Володимир Фесенко. «Те, що зробив Путін, створило небезпечний прецедент, — підкреслив політкоментаатор, — багато тоталітарних імперіалістичних держав забажали тобто силою вирішити свої давні територіальні питання».  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1192
Теги:
Читайте також
16.08.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
2 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду