detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.07.2022 14:59
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня
Уникнення Росією відповідальності за напад на Україну, опалювальний сезон 2022—23 років та обстріл Вінниці.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

У блоці «України 24» з істориком Олександром Алфьоровим говорили про деградацію російського суспільства. Гість сказав, що Росія скотилась до стану 1904 року, закривши все, що лише можна, та вступивши у війну з набагато меншою за розмірами країною. Історик нагадав, що у РФ багато регіонів, відірваних від центральних міст країни та вертикалі влади, тому Росія, на його думку, розпадеться, бо це її історична доля, як будь-якої імперії.

З журналісткою «Эха Москвы» Каріною Орловою обговорили міжнародну підтримку України та причини американської підтримки. На думку російської журналістки, підтримка нашої держави України є важливим завданням, з точки зору Демократичної партії. Тому президент Джо Байден іде на перемовини з тими, кого у США вважають персонами нон ґрата, та пропонує їм поступки, аби вони долучились до блокування Росії та протидії Путіну. Єдиною відповіддю РФ на будь-яку допомогу Україні будуть удари, і що більшою буде ця підтримка, то жорстокіше поводитимуться росіяни.

У блоці «Інтера» з речником командування Повітряних сил української армії Юрієм Ігнатом мали розмову про безпеку неба в Україні. Військовий розповів, що ЗСУ вдалось відігнати авіацію противника, і вже два місяці росіяни не наважуються літати над Україною. Проте у випадку з ракетними обстрілами українська армія поки що не має достатньо потужних систем, щоб закрити небо від ворога.

Політичний експерт Микола Давидюк коментував про уникнення Росією санкцій та участь інших держав у цьому процесі. За його словами, посилення санкцій має розв’язати цю проблему та віднадити азійські держави від підтримки РФ. Також Україна очікує розв'язання питань щодо російських енергоносіїв і визнання Росії державою-терористом.

У блоці «1+1» ведуча Алла Мазур спілкувалася з міністром розвитку громад Олексієм Чернишовим. Він анонсував найскладніший опалювальний сезон і сказав, що вже є штаб, який працює над розв'язанням логістичних проблем. Він закликав українців берегти тепло. Пошкоджені три теплоелектростанції вже почали лагодити, але ризик обстрілів критичної інфраструктури з боку російських військ теж враховують. Україна готує модульні котельні та генератори, які забезпечать водопостачання.

У блоці «1+1» голова комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький прокоментував подорожчання ліків. Він сказав, що це пов'язано зокрема із логістикою.

У кількох сюжетах на різних каналах цього дня родичі жінки, постраждалої під час обстрілу у Вінниці, спростували інформацію, опубліковану, напевно, у сотнях новинних пабліків і стрічках новин. Родичі стверджують, що жінка не втратила жодної кінцівки.

У блоці каналу «Рада» оперативну ситуацію у Вінниці обговорили із Сергієм Борзовим, начальником військової адміністрації Вінницької області. Він сказав, що по місту поцілили три ракети «калібр».

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів у блоці «Ради» про прохання України щодо посилення санкцій проти Росії, яке наша держава адресує партнерам G-20.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY