Володимир Чеповий: Позмагаємося з Оленою Бондаренко

Володимир Чеповий: Позмагаємося з Оленою Бондаренко

2 Жовтня 2014
7238
2 Жовтня 2014
12:57

Володимир Чеповий: Позмагаємося з Оленою Бондаренко

7238
Новий генеральний директор видавництва «Бліц-інформ» — про місію побудувати нову країну, плани розвитку ділового видання «Бизнес» і жіночого журналу «Натали» та причини звільнення з Інформаційно-аналітичного центру РНБО
Володимир Чеповий: Позмагаємося з Оленою Бондаренко
Володимир Чеповий: Позмагаємося з Оленою Бондаренко

У вересні генеральним директором видавництва «Бліц-інформ» став відомий медіаменеджер Володимир Чеповий. Перед цим пан Чеповий працював в апараті РНБО, де очолював Інформаційно-аналітичний центр.

 

У минулому він був співзасновником видавництва «Бліц-інформ» і керував ним протягом десяти років. Також у різні роки він керував видавничими домами «Караван Медіа», «Експерт Україна», «Медіа Інвест Груп» (з 2006 по 2007 роки) і «Галицькі контракти» (з 2008-го по 2009-й).

 

Про те, чому він залишив ІАЦ РНБО, чому прийняв пропозицію знову повернутися в «Бліц-інформ», а також про місію медіа побудувати нову країну пан Чеповий розповів у бліц-інтерв'ю «Детектор медіа».

 

 

- Пане Володимире, коли ви очолили «Бліц-інформ» і від кого отримали цю пропозицію?

- 8 вересня я розпочав роботу на посаді генерального директора видавництва «Бліц-інформ» (саме видавництва, адже в структурі ПрАТ «Бліц-інформ» є й інші компанії). Очолити видавництво мені запропонував президент ПрАТ «Бліц-інформ» Олексій Усенко.

 

- Чому ви вирішили залишити Інформаційно-аналітичний центр РНБО?

- Я домовлявся з паном Ложкіним (головою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним. - ТК), що я до 1 вересня побудую Інформаційно-аналітичний центр. Я був упевнений, що до цього часу війна скінчиться і моя робота буде завершена. Я вважаю, що своє завдання виконав, тому прийняв пропозицію очолити видавництво «Бліц-інформ».

 

- Замість вас із 1 вересня Інформаційно-аналітичний центр РНБО очолив Олексій Копитько. Наскільки нам відомо, він працював у музейній справі. Чому саме він очолив ІАЦ?

- Я його знаю не як фахівця музейної справи, а як інформаційника, який працював в Адміністрації Президента. Ми з ними ефективно співпрацювали, поки я будував Інформаційно-аналітичний центр, він контактував з нами від АП. Тому я передав справи в надійні руки.

 

- Чому ви прийняли пропозицію «Бліц-інформу»?

- Як інформаційник я впевнений, що «Бліц-інформ» має шикарну технологічну базу для того, щоб допомогти суспільству побудувати нову країну. І для цього якраз підходить мій досвід. Бо в 90-ті роки я робив «Бліц-інформ», «Бизнес» і «Натали», які стали лідерськими проектами. У той час «Бізнес» зіграв ключову роль у побудові ділового співтовариства. Зараз «Бизнес» може зайняти об'єднавчу позицію в діловому середовищу. Адже саме ділове співтовариство контролює державу, всі зміни, реформи, фактично воно будує нову країну.

 

- 26 вересня в газеті «Бизнес» помінявся головний редактор. Це було ваше рішення?

- Так, я вирішив змінити головного редактора. На мою думку, в «Бизнесе» не вистачало саме такої енергетики, яка є в Ігоря Каневського. Безумовно, Ігор Сергєєв - високопрофесійна людина, фахівець в економіці. Але зараз потрібна трошки інша енергія.

 

Якщо ви переглянете останнє число «Бизнеса» за 29 вересня, ви відчуєте різницю між ним і номером, який був за один до того (бо з попереднім числом за 22 вересня порівнювати некоректно - там вже присутня моя увага як шеф-редактора). Останній номер «Бизнеса» - це наша перша спроба зробити оновлене видання.

 

- Які у вас плани щодо інших проектів «Бліц-інформу»?

- Плануємо надавати нову енергію в усі проекти. І команди до цього готові. На мою думку, в періодики є шикарне майбутнє, якщо вона навчиться працювати як нові медіа, якщо поєднає журнальні традиції з електронними можливостями.

 

У «Бліц-інформі» є інь і янь - «Бизнес» і «Натали», спрямовані на чоловічу та жіночу частини аудиторії. Завдання «Бизнеса» - стати об'єднавчим механізмом ділової спільноти. У «Натали» інше цікаве завдання, яке ми зараз відпрацьовуємо. В цілому, ми будемо спілкуватися з українським суспільством, щоби зробити нову країну.

 

- Чи плануєте зміну головного редактора «Натали»?

- Ні, Жанна Лаврова залишається головним редактором.

 

- Кого, крім Ігоря Каневського, ви привели з собою до команди «Бліц-інформу»?

- Моїм заступником із розвитку став Олексій Чуєв - фахівець із репутаційного бізнесу. Загалом же ми працюємо з наявною командою. Я впевнений, що не завжди потрібно міняти команди, якщо є можливість самому принести нові сенси та новий емоційний творчий заряд.

 

- Ви колись уже керували «Бліц-інформом» і були співвласником компанії. Зараз ви теж зайшли в структуру власності?

- Ні, я запрошений менеджер. Власники компанії не змінювалися (за даними єдиного державного реєстру, акціонерами ПрАТ «Бліц-інформ» є Наталія Мельничук - 98% статутного капіталу, нині покійний Сергій Мельничук, Франциско Гаррідо, Борис Мамут, Олександр Овчар, Олексій Усенко. - ТК).

 

- 18 листопада 2013 року Господарський суд Києва розпочав процедуру банкрутства ПрАТ «Бліц-інформ». Що зараз із цією справою?

- Справу про банкрутство закрито приблизно місяці три тому. Власне, тому я й прийшов у «Бліц-інформ».

 

- Ви плануєте залучати інвестиції у розвиток видавництва чи будете працювати з тими коштами, які наявні?

- Залежно від потреби. Поки що нам вистачає ресурсів. Якщо ми знайдемо цікаві проектні рішення, то будемо залучати під них ресурси.

 

- Чи будете запускати нові проекти в межах видавництва? Які плани в сегменті інтернету?

- Нині для нас найголовніше - щоб «Натали» і «Бизнес» стали за всіма показниками сучасними інтернет-версіями. Поки що потренуємося на чому є. А далі є різні думки, як розвивати інтернет-напрям.

 

Щодо запуску нових проектів - зараз справді не найкращий час для старту. Тому для нас головне стати беззаперечними лідерами з тим, що є.

 

- Чи плануєте ви оптимізацію, скорочення колективу?

- Не знаю - на оцінку потрібен час, а я лише перший місяць працюю. У планах не скорочення - у планах розгортання, але залежно від того, наскільки дозволятиме економічна ситуація.

 

Зараз ми тими силами, які в нас є, перезаряджаємо «Бизнес» і «Натали» новими сенсами. Нам потрібно побудувати нову країну - це, якщо хочете, і наша місія, і роль. Якщо ми її виконаємо, побудуємо нову країну, тоді ми й заробимо гроші.

 

До того ж, успішні медіа - це найголовніша зброя проти агресій, це частина інформаційної війни, яку держава, на мою думку, поки що не дуже вдало організувала. В мене були ідеї створити Центр ведення інформаційної війни, але мені сказали, що достатньо Інформаційно-аналітичного центру РНБО. Я вважаю, що недостатньо. Тож я взявся за «Бліц-інформ» як за гуманістичну зброю. Ми будемо розказувати для російськомовного населення, яку можна побудувати Україну.

 

Я бачив, що Олену Бондаренко призначили в «Український медіа холдинг». Ну що ж, позмагаємося...

 

Фото - www.unian.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7238
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду