detector.media
Мар'яна Закусило
02.10.2014 12:57
Володимир Чеповий: Позмагаємося з Оленою Бондаренко
Володимир Чеповий: Позмагаємося з Оленою Бондаренко
Новий генеральний директор видавництва «Бліц-інформ» — про місію побудувати нову країну, плани розвитку ділового видання «Бизнес» і жіночого журналу «Натали» та причини звільнення з Інформаційно-аналітичного центру РНБО

У вересні генеральним директором видавництва «Бліц-інформ» став відомий медіаменеджер Володимир Чеповий. Перед цим пан Чеповий працював в апараті РНБО, де очолював Інформаційно-аналітичний центр.

 

У минулому він був співзасновником видавництва «Бліц-інформ» і керував ним протягом десяти років. Також у різні роки він керував видавничими домами «Караван Медіа», «Експерт Україна», «Медіа Інвест Груп» (з 2006 по 2007 роки) і «Галицькі контракти» (з 2008-го по 2009-й).

 

Про те, чому він залишив ІАЦ РНБО, чому прийняв пропозицію знову повернутися в «Бліц-інформ», а також про місію медіа побудувати нову країну пан Чеповий розповів у бліц-інтерв'ю «Детектор медіа».

 

 

- Пане Володимире, коли ви очолили «Бліц-інформ» і від кого отримали цю пропозицію?

- 8 вересня я розпочав роботу на посаді генерального директора видавництва «Бліц-інформ» (саме видавництва, адже в структурі ПрАТ «Бліц-інформ» є й інші компанії). Очолити видавництво мені запропонував президент ПрАТ «Бліц-інформ» Олексій Усенко.

 

- Чому ви вирішили залишити Інформаційно-аналітичний центр РНБО?

- Я домовлявся з паном Ложкіним (головою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним. - ТК), що я до 1 вересня побудую Інформаційно-аналітичний центр. Я був упевнений, що до цього часу війна скінчиться і моя робота буде завершена. Я вважаю, що своє завдання виконав, тому прийняв пропозицію очолити видавництво «Бліц-інформ».

 

- Замість вас із 1 вересня Інформаційно-аналітичний центр РНБО очолив Олексій Копитько. Наскільки нам відомо, він працював у музейній справі. Чому саме він очолив ІАЦ?

- Я його знаю не як фахівця музейної справи, а як інформаційника, який працював в Адміністрації Президента. Ми з ними ефективно співпрацювали, поки я будував Інформаційно-аналітичний центр, він контактував з нами від АП. Тому я передав справи в надійні руки.

 

- Чому ви прийняли пропозицію «Бліц-інформу»?

- Як інформаційник я впевнений, що «Бліц-інформ» має шикарну технологічну базу для того, щоб допомогти суспільству побудувати нову країну. І для цього якраз підходить мій досвід. Бо в 90-ті роки я робив «Бліц-інформ», «Бизнес» і «Натали», які стали лідерськими проектами. У той час «Бізнес» зіграв ключову роль у побудові ділового співтовариства. Зараз «Бизнес» може зайняти об'єднавчу позицію в діловому середовищу. Адже саме ділове співтовариство контролює державу, всі зміни, реформи, фактично воно будує нову країну.

 

- 26 вересня в газеті «Бизнес» помінявся головний редактор. Це було ваше рішення?

- Так, я вирішив змінити головного редактора. На мою думку, в «Бизнесе» не вистачало саме такої енергетики, яка є в Ігоря Каневського. Безумовно, Ігор Сергєєв - високопрофесійна людина, фахівець в економіці. Але зараз потрібна трошки інша енергія.

 

Якщо ви переглянете останнє число «Бизнеса» за 29 вересня, ви відчуєте різницю між ним і номером, який був за один до того (бо з попереднім числом за 22 вересня порівнювати некоректно - там вже присутня моя увага як шеф-редактора). Останній номер «Бизнеса» - це наша перша спроба зробити оновлене видання.

 

- Які у вас плани щодо інших проектів «Бліц-інформу»?

- Плануємо надавати нову енергію в усі проекти. І команди до цього готові. На мою думку, в періодики є шикарне майбутнє, якщо вона навчиться працювати як нові медіа, якщо поєднає журнальні традиції з електронними можливостями.

 

У «Бліц-інформі» є інь і янь - «Бизнес» і «Натали», спрямовані на чоловічу та жіночу частини аудиторії. Завдання «Бизнеса» - стати об'єднавчим механізмом ділової спільноти. У «Натали» інше цікаве завдання, яке ми зараз відпрацьовуємо. В цілому, ми будемо спілкуватися з українським суспільством, щоби зробити нову країну.

 

- Чи плануєте зміну головного редактора «Натали»?

- Ні, Жанна Лаврова залишається головним редактором.

 

- Кого, крім Ігоря Каневського, ви привели з собою до команди «Бліц-інформу»?

- Моїм заступником із розвитку став Олексій Чуєв - фахівець із репутаційного бізнесу. Загалом же ми працюємо з наявною командою. Я впевнений, що не завжди потрібно міняти команди, якщо є можливість самому принести нові сенси та новий емоційний творчий заряд.

 

- Ви колись уже керували «Бліц-інформом» і були співвласником компанії. Зараз ви теж зайшли в структуру власності?

- Ні, я запрошений менеджер. Власники компанії не змінювалися (за даними єдиного державного реєстру, акціонерами ПрАТ «Бліц-інформ» є Наталія Мельничук - 98% статутного капіталу, нині покійний Сергій Мельничук, Франциско Гаррідо, Борис Мамут, Олександр Овчар, Олексій Усенко. - ТК).

 

- 18 листопада 2013 року Господарський суд Києва розпочав процедуру банкрутства ПрАТ «Бліц-інформ». Що зараз із цією справою?

- Справу про банкрутство закрито приблизно місяці три тому. Власне, тому я й прийшов у «Бліц-інформ».

 

- Ви плануєте залучати інвестиції у розвиток видавництва чи будете працювати з тими коштами, які наявні?

- Залежно від потреби. Поки що нам вистачає ресурсів. Якщо ми знайдемо цікаві проектні рішення, то будемо залучати під них ресурси.

 

- Чи будете запускати нові проекти в межах видавництва? Які плани в сегменті інтернету?

- Нині для нас найголовніше - щоб «Натали» і «Бизнес» стали за всіма показниками сучасними інтернет-версіями. Поки що потренуємося на чому є. А далі є різні думки, як розвивати інтернет-напрям.

 

Щодо запуску нових проектів - зараз справді не найкращий час для старту. Тому для нас головне стати беззаперечними лідерами з тим, що є.

 

- Чи плануєте ви оптимізацію, скорочення колективу?

- Не знаю - на оцінку потрібен час, а я лише перший місяць працюю. У планах не скорочення - у планах розгортання, але залежно від того, наскільки дозволятиме економічна ситуація.

 

Зараз ми тими силами, які в нас є, перезаряджаємо «Бизнес» і «Натали» новими сенсами. Нам потрібно побудувати нову країну - це, якщо хочете, і наша місія, і роль. Якщо ми її виконаємо, побудуємо нову країну, тоді ми й заробимо гроші.

 

До того ж, успішні медіа - це найголовніша зброя проти агресій, це частина інформаційної війни, яку держава, на мою думку, поки що не дуже вдало організувала. В мене були ідеї створити Центр ведення інформаційної війни, але мені сказали, що достатньо Інформаційно-аналітичного центру РНБО. Я вважаю, що недостатньо. Тож я взявся за «Бліц-інформ» як за гуманістичну зброю. Ми будемо розказувати для російськомовного населення, яку можна побудувати Україну.

 

Я бачив, що Олену Бондаренко призначили в «Український медіа холдинг». Ну що ж, позмагаємося...

 

Фото - www.unian.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY