«Чорноморська телерадіокомпанія» розпочала мовлення з Києва

«Чорноморська телерадіокомпанія» розпочала мовлення з Києва

12 Квітня 2014
8149
12 Квітня 2014
18:46

«Чорноморська телерадіокомпанія» розпочала мовлення з Києва

8149
«Чорноморська телерадіокомпанія» розпочала мовлення з Києва
«Чорноморська телерадіокомпанія» розпочала мовлення з Києва

«Чорноморська телерадіокомпанія», ефірне мовлення якої було вимкнуто в Криму на вимогу сепаратистів, розпочала мовлення з корпункту в Києві. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив журналіст Олександр Янковський, який до 2011 року був генеральним продюсером телекомпанії, виконувачем обов`язків президента «Чорноморської ТРК».

 

«У Києві працює корпункт, звідки ми робимо включення та готуємо програми для "Чорноморки"», - розповів він.

 

За словами журналіста, мовлення «Чорноморська ТРК», як і раніше, веде через супутник і доступна в окремих кабельних мережах у Криму. До переліку каналів у своїй мережі її включила й київська компанія «Ланет», яка, окрім інтернету, надає послуги кабельного телебачення.

 

Як цифровий мовник ТРК представлена не була, оскільки не отримала відповідної ліцензії Національної  ради з питань телебачення та радіомовлення.

 

Як писала «Детектор медіа», 3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути всі українські канали в Криму та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Того ж дня найпершою було вимкнено «Чорноморську ТРК», замість якої 5 березня почав мовити канал «Россия 24».

 

6 березня на радіотелевізійну передавальну станцію «Сімферополь» радіотелевізійного передавального центру АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками російської телерадіокомпанії. Вони почали відключати українські телеканали, вмикаючи на їхніх частотах російські.

 

Станом на 9 березня в Криму були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. З місцевих каналів ефірне мовлення продовжує підконтрольна новому кримському уряду державна ТРК «Крим».

 

10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. А на їхніх частотах почали мовити російські канали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8149
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду