Російські канали замість українських у Криму включають представники російського ТБ – Концерн РРТ

Російські канали замість українських у Криму включають представники російського ТБ – Концерн РРТ

6 Березня 2014
5831
6 Березня 2014
17:40

Російські канали замість українських у Криму включають представники російського ТБ – Концерн РРТ

5831
Російські канали замість українських у Криму включають представники російського ТБ – Концерн РРТ
Російські канали замість українських у Криму включають представники російського ТБ – Концерн РРТ

Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення заявляє, що за вимкненням українських телеканалів у Криму і включенням каналу «Россия 24» на частотах «Чорноморської ТРК» стоять представники російського телебачення. Про це йдеться в заяві на сайті Концерну РРТ.

 

«На території АР Крим, крім перебування військового контингенту РФ, здійснюється психологічний тиск з боку представників Російської Федерації, зокрема з боку ЗМІ вказаної держави, що ведуть так звану "інформаційну війну" проти України, втягуючи і захоплюючи стратегічні об'єкти української телекомунікаційної інфраструктури, з метою поширення неправдивих відомостей про події, що дійсно відбуваються на півострові», - йдеться в заяві.

 

6 березня о 10:00 на радіотелевізійну передавальну станцію «Сімферополь» радіотелевізійного передавального центру АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками російської телерадіокомпанії. «Зазначені озброєні особи, порушуючи закони України, припинили трансляцію 5-го каналу, "1+1", включили телевізійний сигнал каналу "Россия 24" на мережу передавачів "Чорноморської ТРК" і здійснюють незаконні спроби включення інших російських каналів», - повідомляє Концерн РРТ.

 

Мовлення «Чорноморської ТРК» було припинено 3 березня силовим способом, нагадує Концерн РРТ. За інформацією концерну, мережа передавачів приватної «Чорноморської ТРК» складається з 19 одиниць, чотири з яких належать РТПЦ АР Крим, що входить до складу Концерну РРТ. Охоплення населення АР Крим сигналом «Чорноморської ТРК» становить 84%.

 

«Зараз на території РТПС "Сімферополь" окрім озброєних людей та представників каналу "Россия 24" знаходиться велика кількість проросійських козаків, які погрожують та здійснюють психологічний тиск на наших працівників», - йдеться в заяві концерну.

 

Концерн РРТ заявляє, що такі дії є грубим порушенням Законів України «Про телебачення і радіомовлення» (статті 2; 6; 7; 20; 23,) «Про радіочастотний ресурс», «Про телекомунікації» та інших законів, а також міжнародних норм. У разі виходу в ефір на частотах «Чорноморської ТРК» каналу «Россия 24» або іншої ТРК, згідно із законом «Про радіочастотний ресурс» мовлення має бути негайно припинено.

 

Концерн РРТ наголошує, що на території Автономної Республіки Крим діють закони України, незважаючи на визнання або невизнання будь-якої влади в Україні.

 

«Концерн РРТ вживає всі можливі заходи направлені на вирішення критичної ситуації, що склалася», - йдеться в заяві.

 

Нагадаємо, що 28 лютого відбулося перше захоплення приміщень ДП РТПЦ АР Крим, РПЦ «Севастополь» АР Крим, РПЦ «Красноперекопськ» особами у військовій польовій формі одягу, без опізнавальних знаків, у повному спорядженні з бойовою зброєю (бронежилети, пістолети, автомати). В результаті захоплення було виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання. Внаслідок цього Концерн РРТ практично втратив контроль над інформаційними простором Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5831
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду