Телепровайдер «Ланет» включив до переліку кримські телеканали ATR та «Чорноморська ТРК»

Телепровайдер «Ланет» включив до переліку кримські телеканали ATR та «Чорноморська ТРК»

11 Березня 2014
5334
11 Березня 2014
16:28

Телепровайдер «Ланет» включив до переліку кримські телеканали ATR та «Чорноморська ТРК»

5334
Телепровайдер «Ланет» включив до переліку кримські телеканали ATR та «Чорноморська ТРК»
Телепровайдер «Ланет» включив до переліку кримські телеканали ATR та «Чорноморська ТРК»

Київська компанія «Ланет», яка надає послуги з кабельного телебачення та інтернет, повідомила про включення до переліку каналів у своїй мережі незалежних кримських телерадіокомпаній. Про це провайдер повідомив своїм користувачам у відповідній заяві на сайті та у Facebook.

 

«У зв'язку з тимчасовим припиненням трансляції декількох російських телеканалів в нашій мережі кабельного телебачення, ми включаємо до переліку наступні 2 канали: ATR та «Чорноморська ТРК». Дякуємо вам за розуміння та бажаємо приємного перегляду», - йдеться у повідомленні мережі «Ланет».

 

Компанія повідомляє, що ATR - це перший кримськотатарський телеканал. Програми виходять кримськотатарською, російською та українською мовами. «Чорноморська ТРК» - репортажі про життя кримчан і гостей південного півострова, всі найважливіші події автономної республіки.

 

Нагадаємо, провайдер кабельного телебачення «Ланет» 4 березня першим в Україні заявив про припинення трансляції телеканалів «РТР-Планета», «Первый канал. Всемирная сеть» та «НТВ Мир» на території України.

 

Як писала «Детектор медіа», 28 лютого відбулося перше захоплення приміщень ДП РТПЦ АР Крим, РПЦ «Севастополь» АР Крим, РПЦ «Красноперекопськ» особами у військовій польовій формі одягу, без опізнавальних знаків, у повному спорядженні з бойовою зброєю (бронежилети, пістолети, автомати). В результаті захоплення було виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання.

 

3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути усі державні канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Того дня було вимкнено «Чорноморську ТРК», замість якої 5 березня почав мовити канал «Россия 24».

 

6 березня на радіотелевізійну передавальну станцію «Сімферополь» радіотелевізійного передавального центру АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками російської телерадіокомпанії. Вони почали відключати українські телеканали, вмикаючи на їхніх частотах російські.

 

Станом на 9 березня в Криму були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. З місцевих каналів ефірне мовлення продовжує підконтрольна новому кримському уряду державна ТРК «Крим».

 

10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. А на їхніх частотах почали мовити російські канали.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5334
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду