detector.media
12.04.2014 18:46
«Чорноморська телерадіокомпанія» розпочала мовлення з Києва
«Чорноморська телерадіокомпанія» розпочала мовлення з Києва

«Чорноморська телерадіокомпанія», ефірне мовлення якої було вимкнуто в Криму на вимогу сепаратистів, розпочала мовлення з корпункту в Києві. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив журналіст Олександр Янковський, який до 2011 року був генеральним продюсером телекомпанії, виконувачем обов`язків президента «Чорноморської ТРК».

 

«У Києві працює корпункт, звідки ми робимо включення та готуємо програми для "Чорноморки"», - розповів він.

 

За словами журналіста, мовлення «Чорноморська ТРК», як і раніше, веде через супутник і доступна в окремих кабельних мережах у Криму. До переліку каналів у своїй мережі її включила й київська компанія «Ланет», яка, окрім інтернету, надає послуги кабельного телебачення.

 

Як цифровий мовник ТРК представлена не була, оскільки не отримала відповідної ліцензії Національної  ради з питань телебачення та радіомовлення.

 

Як писала «Детектор медіа», 3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути всі українські канали в Криму та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Того ж дня найпершою було вимкнено «Чорноморську ТРК», замість якої 5 березня почав мовити канал «Россия 24».

 

6 березня на радіотелевізійну передавальну станцію «Сімферополь» радіотелевізійного передавального центру АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками російської телерадіокомпанії. Вони почали відключати українські телеканали, вмикаючи на їхніх частотах російські.

 

Станом на 9 березня в Криму були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. З місцевих каналів ефірне мовлення продовжує підконтрольна новому кримському уряду державна ТРК «Крим».

 

10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. А на їхніх частотах почали мовити російські канали.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY