«Інтер» заявив, що в його ефірі немає російських пропагандистських серіалів і програм

«Інтер» заявив, що в його ефірі немає російських пропагандистських серіалів і програм

17 Березня 2014
5576
17 Березня 2014
11:12

«Інтер» заявив, що в його ефірі немає російських пропагандистських серіалів і програм

5576
«Інтер» заявив, що в його ефірі немає російських пропагандистських серіалів і програм
«Інтер» заявив, що в його ефірі немає російських пропагандистських серіалів і програм

Телеканал «Інтер» заявляє, що в його ефірі немає програм і серіалів, які пропагують російську армію і російські війська спеціального призначення.

 

«Ми підтримуємо заклик Держкомтелерадіо України до всіх телеканалів України не показувати в цей гострий період проекти та серіали, які здатні викликати неоднозначну реакцію в суспільстві і тим самим дестабілізувати ситуацію», - йдеться в заяві телеканалу, поширеній сьогодні, 17 березня.

 

«Україна - єдина і неподільна країна. Всі громадяни України повинні сьогодні об'єднатися і не допустити розколу - заради історії, заради миру, заради майбутнього, - йдеться в заяві. - Ми розуміємо відповідальність, яка лежить в цей непростий історичний момент на засобах масової інформації і робимо все для того, щоб оперативно інформувати телеглядачів України про всі події, що відбуваються в країні, а також у ближньому і далекому зарубіжжі».

 

У неділю, 16 березня, в прямому ефірі телеканалу «Інтер» вийшли чотири додаткових випуски новин - о 9.30, 12.00, 14.00 і 16.00. Підсумковий випуск «Подробностей недели» вийшов в ефір на годину раніше звичайного часу - о 19.00.

 

За інформацією каналу, у Криму постійно працює кілька знімальних груп «Інтера», які інформують про події, що відбуваються на півострові, в режимі прямих включень. Також на оперативному зв'язку - всі корпункти телеканалу «Інтер» в інших регіонах.

 

«Ми засуджуємо інформаційну блокаду Криму і відключення мовлення українських каналів на півострові, - заявляє канал. - Онлайн-трансляцію ефіру "Інтера" жителі Криму можуть дивитися на сайті телеканалу і на платформі Megogo.net».

 

Нагадаємо, 15 березня офіс новинного продакшну телеканалу «Інтер» - НІС - на вулиці Щусєва в Києві пікетували представники Майдану через незгоду з редакційною політикою. Обурення майдану, за словами сотника Володимира Парасюка, викликало те, що канал продовжує транслювати серіали російського виробництва. Так, 14 березня о 21-й на «Інтері» транслювався російський серіал «Незабудки», який, за словами пана Парасюка, «вихваляє доблесну російську армію».

 

Це вже не перший пікет «Інтера», зумовлений його редакційною політикою. 22 лютого офіс телеканалу на Дмитрівській та офіс НІС на Щусєва пікетували журналісти й піарники. Учасники акції критикували журналістів телеканалу за однобоке висвітлення подій майдану.

 

Перед цим, 21 лютого, 16 співробітників НІСу звернулися з відкритим листом до керівництва, у якому заявили про свою незгоду з редакційною політикою каналу. Майже всі журналісти, які поставили свої підписи під зверненням, спеціалізуються на міжнародній тематиці. 

 

Рух «Стоп цензурі!» і громадські організації в галузі медіа неодноразово заявляли про численні маніпуляції, які допускав телеканал «Інтер», висвітлюючи події на майдані, називаючи протестувальників, услід за російськими каналами, радикалами, екстремістами, героїзуючи при цьому дії силовиків.

 

Нагадаємо, 13 березня Державний комітет телебачення і радіомовлення України виступив з офіційним зверненням до керівників телерадіокомпаній та журналістів, у якому попросив утриматись канали від показу розважальних, гумористичних програм, особливо від російських пригодницьких фільмів, які пропагують російських правоохоронців та війська спеціального призначення. Держкомтелерадіо просить канали піти на такий крок, щоб протистояти інформаційній агресії з боку Російської Федерації.

 

14 березня генеральний директор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко на запит «Детектор медіа» заявив, що на каналі «1+1» вже давно немає російських пропагандистських серіалів. Водночас на каналі «2+2» групи «1+1 медіа» минулого тижня продовжували транслюватися російські серіали і фільми про правоохоронців і військових, наприклад, «Солдати», «Сармат» тощо. «Детектор медіа» звернулася до прес-служби «1+1 медіа» з уточнюючим запитанням щодо каналу «2+2» і чекає на відповідь.

 

З аналогічним запитом - чи готові телегрупи тимчасово відмовитися від трансляції російського контенту, зокрема фільмів і серіалів, які пропагують російських правоохоронців, військових і бійців загонів спецпризначення - «Детектор медіа» звернулася до прес-служб StarLightMedia, Inter Media Group і «Медіа Група Україна», але відповідей StarLightMedia і «Медіа Група Україна» поки що не отримала.

 

Минулого тижня в ефірі каналу ICTV транслювалися, зокрема, російські серіали про міліцію, військових і спецназ «Опери. Хроніки вбивчого відділу», «Вулиці розбитих ліхтарів», «Братани», «Чужий район», «Лісник» та інші, в ефірі «Інтера» - «Повернення Мухтара», на НТН - «Летючий загін», «Вулиці розбитих ліхтарів», «Державний захист», «Банди», на каналі «Україна» - «Шаман», «Ментівські війни».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5576
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правда
3713 дн. тому
Дикость какая. Дестабилизируют ситуацию не телесериалы, а новости на "1+1". Лучше бы Нацрада на них обратила внимание. Детский сад какой-то
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду