Олександр Ткаченко заявив, що «1+1» уже давно не показує російських пропагандистських серіалів

Олександр Ткаченко заявив, що «1+1» уже давно не показує російських пропагандистських серіалів

14 Березня 2014
12002
14 Березня 2014
18:38

Олександр Ткаченко заявив, що «1+1» уже давно не показує російських пропагандистських серіалів

12002
Олександр Ткаченко заявив, що «1+1» уже давно не показує російських пропагандистських серіалів
Олександр Ткаченко заявив, що «1+1» уже давно не показує російських пропагандистських серіалів

Генеральний директор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив, що на каналі «1+1» вже давно немає російських пропагандистських серіалів. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа», відповідаючи на питання, чи готова його телегрупа тимчасово відмовитися від трансляції російського контенту, зокрема фільмів і серіалів, які пропагують російських правоохоронців, військових і бійців загонів спецпризначення.

 

«Питання на сьогоднішній момент дискусійне, враховуючи те, що російські канали по суті беруть участь в інформаційній війні. Але на «1+1» серіалів, які б пропагували велич КДБ, специфічні погляди на радянську історію чи відродження духу великої імперії, в принципі немає. Ми для себе це внутрішнє рішення прийняли вже давно: з такого роду продукцією ми не працюємо. Тому для нас питання неактуальне», - сказав пан Ткаченко.

 

«Ми продовжуємо працювати і будемо працювати з російськими мелодраматичними серіалами, з кращими знаковими проектами», - додав він.

 

Водночас на каналі «2+2» групи «1+1 медіа» продовжують транслюватися російські серіали і фільми про правоохоронців і військових, наприклад, «Солдати», «Сармат» тощо. «Детектор медіа» звернулася до прес-служби «1+1 медіа» з уточнюючим запитанням щодо каналу «2+2» і чекає на відповідь.

 

З аналогічним запитом - чи готові телегрупи тимчасово відмовитися від трансляції російського контенту, зокрема фільмів і серіалів, які пропагують російських правоохоронців, військових і бійців загонів спецпризначення - «Детектор медіа» звернулася до прес-служб StarLightMedia, Inter Media Group і «Медіа Група Україна», але відповідей поки що не отримала.

 

Як відомо, в ефірі каналу ICTV транслюються російські серіали про міліцію, військових і спецназ «Опери. Хроніки вбивчого відділу», «Вулиці розбитих ліхтарів», «Братани», «Чужий район», «Лісник» та інші, в ефірі «Інтера» - «Повернення Мухтара», на НТН - «Летючий загін», «Вулиці розбитих ліхтарів», «Державний захист», «Банди», на каналі «Україна» - «Шаман», «Ментівські війни».

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення України виступив з офіційним зверненням до керівників телерадіокомпаній та журналістів, у якому просить утриматись канали від показу розважальних, гумористичних програм, особливо від російських пригодницьких фільмів, які пропагують російських правоохоронців та війська спеціального призначення. Держкомтелерадіо просить канали піти на такий крок, щоб протистояти інформаційній агресії з боку Російської Федерації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду