Кличко-Повєткін, «Х-фактор»… Які канали дивляться у вихідні?

Кличко-Повєткін, «Х-фактор»… Які канали дивляться у вихідні?

12 Жовтня 2013
6246
12 Жовтня 2013
11:01

Кличко-Повєткін, «Х-фактор»… Які канали дивляться у вихідні?

6246
Середні показники українських телеканалів за минулий тиждень (30 вересня – 6 жовтня) та показники теленовин
Кличко-Повєткін, «Х-фактор»… Які канали дивляться у вихідні?
Кличко-Повєткін, «Х-фактор»… Які канали дивляться у вихідні?

Минулого тижня (30 вересня - 6 жовтня) телеперегляд продовжив попередні тенденції, а лідери утримали здобуті позиції. Різких змін і коливань у цифрах не спостерігалося.

 

 

«Інтер» і СТБ - лідери вікенду

 

СТБ минулого тижня не вдавався до нових програмних рішень, стабільну увагу глядачів мають шоу каналу. Тоді як «Інтер» запустив три серіали, оновивши ключові праймові лінійки о 19.00, 20.30 та о 23.00. Замість серіалу «Ясемін», який через не надто успішні показники канал пересунув на 16.50 (там його частка є удвічі нижчою за середню), стартував серіал «Дельта». Прем'єра не надто поліпшила ситуацію й наразі має цифри, нижчі за середні каналу (частка 12,22/10,87% за 18+ та 9,05/8,43% за 18-54, вибірки «Вся Україна»/«50 тис.+»).

 

А от у пік-праймі «Інтеру» знову щастить - «Дурна кров» втримала частку 18,93/18,75% за 18+, та 15,4/14,63% за 18-54 (вибірки «Вся Україна»/«50 тис.+»). «Безодня» о 23.00 виходила з поперемінним успіхом: стартувала з досить високою часткою, однак щодня показники знижувались і в результаті вийшли майже на рівні середніх каналу.

 

Найбільш примітною трансляцією «Інтера», яка на сьогодні є найбільш рейтинговою за 2013 рік, звісно, став бій між Володимиром Кличком та Олександром Повєткіним. Це дало змогу каналу отримати досить високу середню частку в суботу (23,48/23,5% за 18+ та 19,02/19,62% за 18-54 «Вся Україна»/«50 тис.+») й очолити топ цього дня.

 

За вересень-жовтень найсильнішу позицію по суботах, за винятком цієї «боксерської», має канал СТБ, який очолював топ за 18-54 та 14-49 і нерідко навіть за 18+. Втім, сама суботня сітка СТБ переважно складається з повторів власних проектів, а також шоу «Х-фактор»*, яке в середньому має частку 27/28,59% за 18-54 («Вся Україна»/«50 тис.+»).

 

Подібні тенденції зберігаються й у телеперегляді неділі - найсильніші позиції в СТБ (18-54, 14-49) та «Інтера» (18+). Хоча в «Інтера» такі результати переважно зумовлені вдалим серіало-фільмопоказом, а не проектами власного виробництва. Адже на сьогодні, приміром, програми ранкового ефіру «Орел та решка» й «Осіння кухня з Дмитром Шепелявим» мають частку, нижчу за середню.

 

У вечірньому праймі неділі СТБ стабільно високу частку (17,87/16,53% за 18-54, «Вся Україна»/«50 тис.+») має шоу «Один за всіх» із Дмитром Карпачовим. Видається, що цьому сприяє негуманне ставлення до учасників і максимальне витягування емоцій під психологічним тиском. Не такі високі показники в нескінченної «Битви екстрасенсів», однак вони перевищують середні каналу.

 

 

«1+1» та «Україна»

 

«1+1» ще один тиждень провів із серіалом «Любов та покарання» в праймі, позитивних зрушень у його перегляді не спостерігалося, й канал вирішив пересунути його в більш ранній слот (17.10). Тож наступного тижня «Плюси» намагатимуться добирати аудиторію повтором хіта «Студії Квартал-95» - комедійним серіалом «Свати-6». Цей продукт не прем'єрний, однак «Сватів», з огляду на досвід попередніх років, добре дивляться й по другому, й по третьому колу.

 

У програмуванні вікенду основні зміни чекають на «1+1» цієї суботи, коли в ефірі стартує шоу «Вишка». Цей новий для України формат (зірки стрибають у воду) канал обіцяє зробити видовищним і не боїться ставити його в найскладніший суботній слот - проти «Х-фактора» СТБ, яке поки що є найбільш успішним шоу осені.

 

На сьогодні програми вихідних «Неділя з Кварталом» (7,38/5,96%), «Світ навиворіт» (6,85/5,71%) та «Великий пекарський турнір» (8,88/6,31% за 18-54, «Вся Україна»/«50 тис.+») мають частку, нижчу за середню.

 

Ключовою прем'єрою «України» в неділю, 6 жовтня, стало шоу «Як дві краплі». Оцінювати шоу лише за одним випуском, звісно, передчасно, однак показники прем'єри - нижчі за середні, проект знизив частку слоту за комерційною аудиторією 18-54. Однак не варто забувати, що в цьому слоті до старту шоу виходив комедійний серіал «Інтерни», який приваблював більш молоду аудиторію. Велике шоу у вечірньому праймі вікенду - досить нетиповий продукт для «України». І попри те, що канал завжди мріяв про такий контент і робив низку спроб, великого успіху досі вони не мали.

 

«Як дві краплі» - вже знайомий українському глядачеві і привабливий для нього формат Your Face Sounds Familiar. Минулого сезону його адаптував Новий канал під назвою «Шоумастгоуон», а російська версія «Один в один» продакшну WeiT Media мала приголомшливий успіх на «Первом канале». Шоу дороге, якісно зроблене й має шанси наростити частку. Та з огляду на репертуар і виступи учасників навряд чи сильні зрушення відбудуться за 18-54, радше за 18+.

 

«Україна» переважно всі нові проекти власного виробництва поставила у вихідні. Асортимент майже класичний: ігрове, кулінарне шоу та проект про ремонт. Цього разу доводити життєздатність інтелектуальних шоу в українському ефірі довелось Андрію Джеджулі у «Хто вартий більшого?». Спершу шоу виходило по неділях о 18.00, однак у жовтні змінило слот на суботу о 22.20. На сьогодні середній результат програми - удвічі нижча за середню частка: 4,54/4,59% за 18+ та 4,21/4,33% за 18-54 («Вся Україна»/«50 тис.+»).

 

Подібні цифри бере й ранкове недільне шоу «Світ на смак» із Володимиром Оселедчиком: 4,06/4,83% за 18+ та 3,57/4,27% за 18-54 («Вся Україна»/«50 тис.+»). Трохи краща ситуація з шоу ремонтів «Один за 100 годин», особливо за комерційною аудиторією - 5,42/6,89% за 18+ та 6,42/8,61% за 18-54 («Вся Україна»/«50 тис.+»).

 

 

ICTV та Новий канал

 

Досить мінливі показники в суботу та неділю має канал ICTV. Багато в чому вони залежать від добірки фільмів і серіалів, а також від «чоловічого» спортивного контенту в конкурентів. Наприклад, у суботу, 5 жовтня, від бою Кличка - Повєткіна ICTV постраждав найбільше, тоді як показники «жіночого» СТБ не змінилися.

 

Нові програми власного виробництва ICTV розмістив у вечірньому праймі неділі. З них безперечно вдалим проектом став гумористичний серіал у жанрі пародії на документальне кіно про українську залізницю «Путевая страна» - середня частка 11,11/10,53% за 18-54 («Вся Україна»/«50 тис.+»).

 

А от основна прем'єра - «Головна програма» - так і не виправдала своєї амбіційної назви. Частка шоу знижується і в середньому проект має 5,24/4,69% за 18-54 («Вся Україна»/«50 тис.+»). Тож каналу, певно, доведеться шукати нове програмне рішення, щоб поліпшити ситуацію з недільним праймом. Або ж, можливо, «Головну програму» чекає переформатування, а можливо - й зміна слоту, якщо ICTV досі вірить у цей продукт.

 

Тим часом Новий канал у вихідні має вищу частку, ніж у середньому за тиждень, особливо високі показники - по неділях. У сітці канал поєднує скетчі, повтори ситкомів буднів, кінопоказ, анімацію та власні проекти. Найбільш очікувана прем'єра - «Війна світів. Ревізор проти шефа» чекає на глядачів каналу цієї неділі, 13 жовтня (19.30).

 

А в суботу, 5 жовтня, на Новому стартував скетчком «Дорослі як діти», створений за власною ідеєю каналу. Перший випуск узяв невисоку частку 4,03/4,36% за 14-49 («Вся Україна»/«50 тис.+»).

 

 

Показники перегляду телеканалів за тиждень 30 вересня - 6 жовтня

 

 

 

*Показники проектів вікенду подано в середньому за період вересень - жовтень.

 

 

Дані дослідження телевізійної аудиторії, яке реалізують GfK Ukraine і «Комунікаційний альянс» (моніторинг), надано ІТК. Правовласником ліцензії на софт є ІТК. Дані розраховано для населення віком 18+, 18-54, 14-49 (вибірки «Вся Україна» та «50 тис.+»). У матеріалі використано дані overnight. Дані представлено за показниками рейтингу й частки. Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії GfK чи ІТК.

 

Ілюстрація - polittech.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6246
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду