Холдинг Гужви купив у UMH group чотири частоти, на яких мовить «Радіо 24»

Холдинг Гужви купив у UMH group чотири частоти, на яких мовить «Радіо 24»

18 Вересня 2013
9700
18 Вересня 2013
14:56

Холдинг Гужви купив у UMH group чотири частоти, на яких мовить «Радіо 24»

9700
«Мультимедіа інвест груп» запускатиме радіо «Вести» в січні на чотирьох частотах УМХ
Холдинг Гужви купив у UMH group чотири частоти, на яких мовить «Радіо 24»
Холдинг Гужви купив у UMH group чотири частоти, на яких мовить «Радіо 24»

Компанія «Мультимедіа інвест груп» викупила у медіахолдингу UMH group («Український медіахолдинг», УМХ) три компанії, що володіють ліцензіями на радіомовлення в чотирьох регіонах України. Про це повідомляє прес-служба «Мультимедіа інвест груп».

 

Угода стосується частот у Києві (104,6 МГц) , Харкові (100,5 МГц), Дніпропетровську (107,7 МГц) і в Севастополі (87,7 МГц). На всіх цих частотах нині мовить музично-інформаційне «Радіо 24» - проект ТРК «Люкс», який у деяких містах розвивався в партнерстві з УМХ.

 

Частотами 104,6 МГц у Києві та 87,7 МГц у Севастополі володіє ТОВ «ТРК "Дивосвіт"», частотою 100,5 МГц у Харкові - ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Мастер"», частотою 107,7 у Дніпропетровську - ТОВ «Телерадіокомпанія "Світ"». Таким чином, замість структур УМХ, власником цих компаній стали структури «Мультимедіа інвест груп».

 

Переговори з UMH «Мультимедіа інвест груп» почала вести ще навесні цього року і на сьогодні угода закрита, повідомив керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва. Радіо «Вести» має почати мовлення наприкінці січня 2014 року, це буде радіостанція формату news & talk.

 

Керуватиме проектом радіо «Вести», як писала ТК, російський медіаменеджер Дмитро Солопов - творець московських радіостанцій «Бизнес FM» і «Коммерсантъ FM». Головний редактор радіо «Вести» - Олексій Воробйов, який донедавна обіймав посаду головного редактора «Коммерсантъ FM».

 

«Ми конструюємо радіостанцію формату news & talk для сучасної та активної української аудиторії. Наші слухачі зможуть дізнатися останні новини і весь спектр думок на головні теми дня. І, звичайно, радіостанція буде безпрецедентно інтерактивною», - сказав пан Солопов у коментарі vesti.ua.

 

«Таким чином, ми здійснюємо стратегію створення мультимедійного холдингу повного циклу. До теперішнього часу наш холдинг вже видає щоденну газету "Вести" , щотижневий журнал "Вести. Репортер", інтернет-газету vesti.ua , йде підготовка до переформатування телеканалу UBR на "Вести TV"», - заявив пан Гужва.

 

Нагадаємо, холдинг «Мультимедіа інвест груп» створений у 2013 році. Із травня випускає щоденну газету «Вести», яка стартувала одночасно з інтернет-виданням vesti.ua. Із серпня 2013 року холдинг випускає тижневик «Вести. Репортер», що видається за ліцензією російського журналу «Русский репортер». У червні 2013-го холдинг придбав телеканал UBR, на базі якого буде створено новинний телеканал «Вести TV» . Наприкінці січня 2014 року в ефір вийде інформаційно-розмовне радіо «Вести». Керівником і власником «Мультимедіа інвест груп» є Ігор Гужва.

 

У свою чергу медіахоліднг UMH group (УМХ) у червні 2013-го придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угоду планують закрити восени цього року. У серпні Сергій Курченко створив нову структуру «ВЕТЕК-Медіа», в яку увійшов UMH group. Генеральним директором «ВЕТЕК-Медіа» призначений Юрій Ровенський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9700
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
guest
3844 дн. тому
просто чудово. замість гарного україномовного радіо буде радіо від газпрому.
expert
3844 дн. тому
Буде логічно, якщо "Радіо 24" перекупить частоти у Бізнес Радіо
слухач
3844 дн. тому
дуже гарно... радіо 24 розкрутило частоти серед новинних слухачів, а тепер Вести на готове ідуть
s
3844 дн. тому
у Дніпропетровську, виправіть. "частотою 107,7 у Донецьку - ТОВ «Телерадіокомпанія "Світ"»."
asdfghj
3844 дн. тому
вгробили радiо 24
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду