Радіостанцію Гужви запускатимуть колишні керівники «Коммерсант FM»

Радіостанцію Гужви запускатимуть колишні керівники «Коммерсант FM»

2 Липня 2013
9369
2 Липня 2013
13:11

Радіостанцію Гужви запускатимуть колишні керівники «Коммерсант FM»

9369
Радіостанцію Гужви запускатимуть колишні керівники «Коммерсант FM»
Радіостанцію Гужви запускатимуть колишні керівники «Коммерсант FM»

Інформаційно-розмовну (news talk) радіостанцію холдингу «Мультимедіа-інвест груп» Ігоря Гужви запускатиме команда з Росії на чолі з двома екс-керівниками радіостанції «Коммерсант FM» - Дмитром Солоповим та Олексієм Воробйовим. Про це пише російська газета «Известия» з посиланням на Дмитра Солопова (на фото).

 

«Це буде дуже сучасна радіостанція, найсучасніша на території СНД. У ній зайнята велика і краща частина команди, яка працювала зі мною на "Коммерсант FM" та "Бизнес FM". До запуску залучені європейські та американські фахівці», - розповів пан Солопов.

 

Головним редактором радіостанції стане його колега Олексій Воробйов, який навесні переїхав до Києва і приступив до формування редакції. У новий проект запросять й інших фахівців з Росії - «найкращих людей радіоринку, яким зараз нудно працювати в Росії». Зі слів пана Солопова, проведено розмови з московськими зірками, тривають переговори з київськими зірками, набираються фахівці в галузі інформаційної журналістики. Але в редакції більшість людей буде з Києва.

 

Дмитро Солопов очолював радіостанцію «Коммерсант FM» до середини літа 2012 року. Після його звільнення головредом став його перший заступник Олексій Воробйов, який пропрацював на радіостанції до початку березня 2013 року і також залишив проект.

 

Нова радіостанція мовитиме у форматі news talk - інформаційно-дискусійному. Керівник медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» Ігор Гужва вважає, що ніша news talk-радіостанцій в Україні вільна, а «перспектива очевидна».

 

На якій частоті мовитиме нова радіостанція, поки невідомо. «Яким чином ми будемо виходити на ринок - повідомимо найближчим часом», - заявив пан Гужва.

 

«Проведено переговори з ведучими, пишеться музика для радіостанції на продюсерської студії Foster Kent Music Imaging, яка спеціалізується на створенні музики для радіо і ТБ. Ми запросили консультантів з Європи, які вивчатимуть нюанси формату і конкурентну ситуацію, переваги аудиторії. Мій друг із США Лі Харріс вивчає американський ринок news talk-станцій, щоб все краще з американського ринку використовувати на українському ґрунті. Такого аналізу ні для російського, ні для українського медіаринків не робив ніхто. У нас вже розроблена програмна сітка радіостанції. Висадка в Україні в нас тиха, але плацдарм уже готовий», - сказав в інтерв'ю «Известиям» пан Солопов.

 

Холдинг «Мультимедіа-інвест груп» створений Ігорем Гужвою в першій половині 2013 року і з травня випускає щоденну газету «Вести». У червні компанія придбала супутниковий канал UBR, щоб на його базі запустити телеканал «Вести TV». Крім радіостанції в холдингу незабаром з'явиться ще одне друковане видання - тижневик «Вести. Репортер», що виходитиме за ліцензією російського журналу «Русский репортер».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Lenta.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9369
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
радио
3944 дн. тому
Супер радио?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду