detector.media
18.09.2013 14:56
Холдинг Гужви купив у UMH group чотири частоти, на яких мовить «Радіо 24»
Холдинг Гужви купив у UMH group чотири частоти, на яких мовить «Радіо 24»
«Мультимедіа інвест груп» запускатиме радіо «Вести» в січні на чотирьох частотах УМХ

Компанія «Мультимедіа інвест груп» викупила у медіахолдингу UMH group («Український медіахолдинг», УМХ) три компанії, що володіють ліцензіями на радіомовлення в чотирьох регіонах України. Про це повідомляє прес-служба «Мультимедіа інвест груп».

 

Угода стосується частот у Києві (104,6 МГц) , Харкові (100,5 МГц), Дніпропетровську (107,7 МГц) і в Севастополі (87,7 МГц). На всіх цих частотах нині мовить музично-інформаційне «Радіо 24» - проект ТРК «Люкс», який у деяких містах розвивався в партнерстві з УМХ.

 

Частотами 104,6 МГц у Києві та 87,7 МГц у Севастополі володіє ТОВ «ТРК "Дивосвіт"», частотою 100,5 МГц у Харкові - ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Мастер"», частотою 107,7 у Дніпропетровську - ТОВ «Телерадіокомпанія "Світ"». Таким чином, замість структур УМХ, власником цих компаній стали структури «Мультимедіа інвест груп».

 

Переговори з UMH «Мультимедіа інвест груп» почала вести ще навесні цього року і на сьогодні угода закрита, повідомив керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва. Радіо «Вести» має почати мовлення наприкінці січня 2014 року, це буде радіостанція формату news & talk.

 

Керуватиме проектом радіо «Вести», як писала ТК, російський медіаменеджер Дмитро Солопов - творець московських радіостанцій «Бизнес FM» і «Коммерсантъ FM». Головний редактор радіо «Вести» - Олексій Воробйов, який донедавна обіймав посаду головного редактора «Коммерсантъ FM».

 

«Ми конструюємо радіостанцію формату news & talk для сучасної та активної української аудиторії. Наші слухачі зможуть дізнатися останні новини і весь спектр думок на головні теми дня. І, звичайно, радіостанція буде безпрецедентно інтерактивною», - сказав пан Солопов у коментарі vesti.ua.

 

«Таким чином, ми здійснюємо стратегію створення мультимедійного холдингу повного циклу. До теперішнього часу наш холдинг вже видає щоденну газету "Вести" , щотижневий журнал "Вести. Репортер", інтернет-газету vesti.ua , йде підготовка до переформатування телеканалу UBR на "Вести TV"», - заявив пан Гужва.

 

Нагадаємо, холдинг «Мультимедіа інвест груп» створений у 2013 році. Із травня випускає щоденну газету «Вести», яка стартувала одночасно з інтернет-виданням vesti.ua. Із серпня 2013 року холдинг випускає тижневик «Вести. Репортер», що видається за ліцензією російського журналу «Русский репортер». У червні 2013-го холдинг придбав телеканал UBR, на базі якого буде створено новинний телеканал «Вести TV» . Наприкінці січня 2014 року в ефір вийде інформаційно-розмовне радіо «Вести». Керівником і власником «Мультимедіа інвест груп» є Ігор Гужва.

 

У свою чергу медіахоліднг UMH group (УМХ) у червні 2013-го придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угоду планують закрити восени цього року. У серпні Сергій Курченко створив нову структуру «ВЕТЕК-Медіа», в яку увійшов UMH group. Генеральним директором «ВЕТЕК-Медіа» призначений Юрій Ровенський.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY