Топ-25 сайтів за червень 2013 року – дані ІнАУ та InMind

Топ-25 сайтів за червень 2013 року – дані ІнАУ та InMind

19 Липня 2013
9635
19 Липня 2013
14:12

Топ-25 сайтів за червень 2013 року – дані ІнАУ та InMind

9635
Топ-25 сайтів за червень 2013 року – дані ІнАУ та InMind
Топ-25 сайтів за червень 2013 року – дані ІнАУ та InMind

На засіданні Комітету ІнАУ з питань інтернет-реклами оголошено дані установчих досліджень інтернет-аудиторії України за підсумками першого півріччя 2013 року. Дослідження виконується за замовленням ІнАУ компанією InMind.

 

Частка регулярних користувачів інтернету серед жителів України старше 15 років у порівнянні з попереднім дослідженням, яке проводилося за підсумками 2012 року, зросла на 1% і склала 51%.

 

Триває поступове зростання проникнення інтернету в сільській місцевості: за півроку зросла частка сільських жителів і жителів невеликих міст серед всіх інтернет-користувачів країни (по 1%), при цьому відповідно на 2% зменшилася частка жителів великих міст в структурі вітчизняної інтернет-аудиторії. Також спостерігається відносне зростання аудиторії на заході країни. В цілому структура проникнення змінилася незначно.

 

Детальніше про результати установчих досліджень - дивіться файл «Данi X хвилi установчих дослiджень, 2 квартал 2013» в архіві досліджень.

 

Також були оголошені дані червневих досліджень інтернет-аудиторії України. За підсумками червня 2013 р. на базі медіа-панелі чисельністю 5 тис. осіб визначено список популярних доменів, відвідуваних українськими користувачами.

 

Топ 25 сайтів (домени): ранжування за середньоденною часткою, червень 2013

Домени

Середньоденна частка, %

Місячне охоплення, %

google

60%

80%

vkontakte

57%

75%

mail.ru

43%

75%

yandex

35%

66%

odnoklassniki

33%

56%

youtube.com

26%

67%

wikipedia.org

11%

53%

ukr.net

10%

25%

ex.ua

10%

29%

facebook.com

8%

34%

sinoptik.ua

7%

28%

webalta.ru

7%

10%

slando

7%

36%

gismeteo.ua

6%

23%

i.ua

6%

27%

ask.fm

6%

16%

aukro.ua

6%

25%

hotmail.com

5%

13%

rozetka (.ua+.com.ua)

5%

36%

rambler.ru

5%

14%

blogspot.com

5%

33%

ucoz.ru

4%

32%

wmmail.ru

4%

7%

rutracker.org

4%

24%

fs.ua

4%

11%

Середньоденна частка - середнє значення денної частки аудиторії за місяць

 

Місячне охоплення - частка людей серед цільової аудиторії, які відвідали ресурс хоча б раз на місяць

 

Ресурси google.com.ua, google.com, google.ru та інші об'єднано в google;

Yandex.ua, yandex.ru, ya.ru об'єднано в yandex;

Odnoklassniki.ru, odnoklassniki.ua об'єднано в odnoklassniki;

Vkontakte.ru, vk.com об'єднано у vkontakte.

Marketgid.com, marketgid.info об'єднано в marketgid

Emarket.ua, emarket.kiev.ua - об'єднано в emarket

Rozetka.ua, rozetka.com.ua - об'єднано в rozetka

 

Охоплення сайтів соціальних мереж вище, ніж зареєстрована в них кількість користувачів: воно включає також факти заходу на будь-які сторінки мережі незареєстрованих користувачів.

 

Якщо користувач має два чи більше відвідування ресурсу, в охопленні він враховується один раз.

 

Детальніше про результати досліджень інтернет-аудиторії України за червень 2013 року дивіться файл «Топ-25 сайтів (Червень 2013)» в архіві досліджень.

 

Також на засіданні Комітету ІнАУ з питань інтернет-реклами були надані результати моніторингу медійної активності (.pdf, 675 kb) в інтернеті в категоріях «Автомобілі», «Банки», «Телекомунікації», «Фармацевтика», FMCG (продуктова і непродуктова групи), «Нерухомість», «Е-комерція» за травень 2013 року.

 

 

Довідка:

 

Opinion Software Media© - це проект медіавимірювання інтернет-аудиторії України, заснований на на user-centric підході. Проект було запущено Інтернет-асоціацією України на початку 2010 року. Основна мета дослідження - аналіз відвідуваності веб-ресурсів і соціально-демографічний профіль їхніх відвідувачів. Виконавець проекту - компанія InMind.

 

Дослідження засновано на роботі постійно діючої репрезентативної панелі інтернет-користувачів, на домашні та робочі комп'ютери яких встановлено спеціальне програмне забезпечення. Дана методологія дозволяє здійснювати моніторинг усіх відвідуваних українськими користувачами інтернет-ресурсів, як національних, так і зарубіжних. Панель репрезентує інтернет-користувачів усієї України віком 15 років і старше. Її дизайн  засновано на даних щоквартальних установчих досліджень населення України, які проводяться офлайн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9635
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду