detector.media
«Телекритика»
19.07.2013 14:12
Топ-25 сайтів за червень 2013 року – дані ІнАУ та InMind
Топ-25 сайтів за червень 2013 року – дані ІнАУ та InMind

На засіданні Комітету ІнАУ з питань інтернет-реклами оголошено дані установчих досліджень інтернет-аудиторії України за підсумками першого півріччя 2013 року. Дослідження виконується за замовленням ІнАУ компанією InMind.

 

Частка регулярних користувачів інтернету серед жителів України старше 15 років у порівнянні з попереднім дослідженням, яке проводилося за підсумками 2012 року, зросла на 1% і склала 51%.

 

Триває поступове зростання проникнення інтернету в сільській місцевості: за півроку зросла частка сільських жителів і жителів невеликих міст серед всіх інтернет-користувачів країни (по 1%), при цьому відповідно на 2% зменшилася частка жителів великих міст в структурі вітчизняної інтернет-аудиторії. Також спостерігається відносне зростання аудиторії на заході країни. В цілому структура проникнення змінилася незначно.

 

Детальніше про результати установчих досліджень - дивіться файл «Данi X хвилi установчих дослiджень, 2 квартал 2013» в архіві досліджень.

 

Також були оголошені дані червневих досліджень інтернет-аудиторії України. За підсумками червня 2013 р. на базі медіа-панелі чисельністю 5 тис. осіб визначено список популярних доменів, відвідуваних українськими користувачами.

 

Топ 25 сайтів (домени): ранжування за середньоденною часткою, червень 2013

Домени

Середньоденна частка, %

Місячне охоплення, %

google

60%

80%

vkontakte

57%

75%

mail.ru

43%

75%

yandex

35%

66%

odnoklassniki

33%

56%

youtube.com

26%

67%

wikipedia.org

11%

53%

ukr.net

10%

25%

ex.ua

10%

29%

facebook.com

8%

34%

sinoptik.ua

7%

28%

webalta.ru

7%

10%

slando

7%

36%

gismeteo.ua

6%

23%

i.ua

6%

27%

ask.fm

6%

16%

aukro.ua

6%

25%

hotmail.com

5%

13%

rozetka (.ua+.com.ua)

5%

36%

rambler.ru

5%

14%

blogspot.com

5%

33%

ucoz.ru

4%

32%

wmmail.ru

4%

7%

rutracker.org

4%

24%

fs.ua

4%

11%

Середньоденна частка - середнє значення денної частки аудиторії за місяць

 

Місячне охоплення - частка людей серед цільової аудиторії, які відвідали ресурс хоча б раз на місяць

 

Ресурси google.com.ua, google.com, google.ru та інші об'єднано в google;

Yandex.ua, yandex.ru, ya.ru об'єднано в yandex;

Odnoklassniki.ru, odnoklassniki.ua об'єднано в odnoklassniki;

Vkontakte.ru, vk.com об'єднано у vkontakte.

Marketgid.com, marketgid.info об'єднано в marketgid

Emarket.ua, emarket.kiev.ua - об'єднано в emarket

Rozetka.ua, rozetka.com.ua - об'єднано в rozetka

 

Охоплення сайтів соціальних мереж вище, ніж зареєстрована в них кількість користувачів: воно включає також факти заходу на будь-які сторінки мережі незареєстрованих користувачів.

 

Якщо користувач має два чи більше відвідування ресурсу, в охопленні він враховується один раз.

 

Детальніше про результати досліджень інтернет-аудиторії України за червень 2013 року дивіться файл «Топ-25 сайтів (Червень 2013)» в архіві досліджень.

 

Також на засіданні Комітету ІнАУ з питань інтернет-реклами були надані результати моніторингу медійної активності (.pdf, 675 kb) в інтернеті в категоріях «Автомобілі», «Банки», «Телекомунікації», «Фармацевтика», FMCG (продуктова і непродуктова групи), «Нерухомість», «Е-комерція» за травень 2013 року.

 

 

Довідка:

 

Opinion Software Media© - це проект медіавимірювання інтернет-аудиторії України, заснований на на user-centric підході. Проект було запущено Інтернет-асоціацією України на початку 2010 року. Основна мета дослідження - аналіз відвідуваності веб-ресурсів і соціально-демографічний профіль їхніх відвідувачів. Виконавець проекту - компанія InMind.

 

Дослідження засновано на роботі постійно діючої репрезентативної панелі інтернет-користувачів, на домашні та робочі комп'ютери яких встановлено спеціальне програмне забезпечення. Дана методологія дозволяє здійснювати моніторинг усіх відвідуваних українськими користувачами інтернет-ресурсів, як національних, так і зарубіжних. Панель репрезентує інтернет-користувачів усієї України віком 15 років і старше. Її дизайн  засновано на даних щоквартальних установчих досліджень населення України, які проводяться офлайн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY