Радченко звинуватив Катеринчук у спробі рейдерського захоплення ТВі

25 Квітня 2013
5736
25 Квітня 2013
19:01

Радченко звинуватив Катеринчук у спробі рейдерського захоплення ТВі

5736
Радченко звинуватив Катеринчук у спробі рейдерського захоплення ТВі

Директор компанії  «Медіа інфо», яка є власником 100% ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» (телеканал ТВі),  Олександр Радченко заявляє, що учора, 24 квітня, була проведена спроба рейдерського захоплення телеканалу і були внесені зміни керівника у Держреєстрі - замість Артема Шевченка  керівником підприємства було зазначено Наталію Катеринчук. Про це він сказав на прес-конференції 25 квітня.

 

 За його словами, наразі за цим фактом  розпочате кримінальне провадження.

 

«Учора, під час нашої зустрічі  з колективом телеканалу була проведена спроба рейдерського захоплення компанії ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"»  і були внесені зміни керівника компанії у Державний реєстр. Це тривало кілька годин, а потім реєстратор повернув це все назад. Порушена і розслідується кримінальна справа», - сказав він.

 

У міліції Голосіївського району пообіцяли завтра, 26 квітня, повідомити «Детектор медіа», чи порушено кримінальне провадження за заявою пана Радченка.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 23 квітня керівником ТВі у держреєстрі замість Наталії Катеринчук вписали Артема Шевченка. Однак 24 квітня до держреєстру знову записали Наталію Катеринчук. Народний депутат і екс-генеральний директор ТВі Микола Княжицький заявив, що пані Катеринчук було внесено до держреєстру незаконно, із застосуванням адмінресурсу або за допомогою корупції. Після цього 24 квітня керівником ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"»  знову було зазначено Артема Шевченка.

 

У свою чергу сьогодні, 25 квітня на прес-конференції Наталія Катеринчук заперечила звинувачення щодо рейдерського захоплення та алдмінресурсу: «Учора (24 квітня - ТК) Юрій Крайняк (керівник компанії кампанії Jurimex, які обслуговували ТВі - ТК) та я, зустрілись о 9 ранку коло Голосіївської районної держадміністрації, зайшли до відділу реєстрації з документами, нас прийняв один з реєстраторів, переглянув документи і сказав, що усі документи  у нормі і нас зареєстрували. Ми чекали хвилин 40 у черзі, отримали талончик усе як має бути».

 

«Детектор медіа» намагалась отримати коментар у державного реєстратора Голосіївського району що вносив відповідні зміни, однак в установі на прохання роз'яснити ситуацію зі змінами в держреєстрі кинули слухавку.

 

Як відомо, 23 квітня на сайті каналу ТВі з'явилося повідомлення про те, що генеральним директором призначено Артема Шевченка, а новим інвестором став американський бізнесмен українського походження Олександр Альтман. Багаторічний інвестор ТВі Костянтин Кагаловський і гендиректор Наталія Катеринчук заявили про рейдерське захоплення каналу, при цьому пан Кагаловський пообіцявпротягом доби повернути собі актив.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5736
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
4039 дн. тому
Кто-то из Великих и Мудрых сказал: "Когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду