«Інтер» проти «1+1»: рекламна війна?

9 Вересня 2007
15122
9 Вересня 2007
09:58

«Інтер» проти «1+1»: рекламна війна?

15122
Співвласник «Студії «1+1» Борис Фуксман заявляє: «Інтер» веде проти «1+1» рекламну війну. Про це він сказав в інтерв’ю газеті «Дело», опублікованому 7 вересня.
«Інтер» проти «1+1»: рекламна війна?

«Компания “1+1” на протяжении 12 лет вела прозрачную политику существования на медиарынке. Но в этом году мы столкнулись с очень нечистоплотной политикой со стороны холдинга “Интер”. Нам объявлена открытая война по всей линии фронта, она проявляется и в плане продажи рекламы, и закупки контента, – сказав він, і пояснив: Компания “Интер-реклама”, которая входит в холдинг “Интер”, сегодня консолидирует продажи большинства каналов Украины, включая и свои собственные активы, и весь холдинг Виктора Пинчука, и ряд других каналов. Имея такой огромный ресурс, они пытаются предоставлять суперцены для рекламодателей. Но при условии, что у нас эти рекламодатели размещаться не будут. Несмотря на то, что наш канал является одним из ведущих, ряд рекламодателей пошел на это и все 100% своего рекламного бюджета отдал им (“Интер-рекламе”)». За словами пана Фуксмана, «Плюси» розглядають можливість звернення в антимонопольний комітет і судового вирішення конфлікту з «Інтером».  

 

Раніше про рекламне протистояння «Інтера» та «1+1» відкрито не говорили, хоча на рівні чуток було відомо, що «Інтер» начебто перетягає плюсівських рекламодавців. Нагадаємо, рекламний час на «1+1» продає сейлз-хаус «Пріоритет». По коментарі щодо заяви Бориса Фуксмана ми звернулися до генерального директора ЗАТ «Інтер-реклама» (входить до медіагрупи «Інтер»), члена наглядової ради «Української незалежної ТВ-корпорації» Олега Павленка.  

 

«У цій публікації газети “Дело” є багато пунктів, які можна коментувати. Але я б не хотів опускатись до полеміки – у нас немає на це часу, – сказав «ТК» Олег Павленко. – Ми – компанія, яка намагається не вступати в безпідставні диспути і не займається самопіаром. Ми – компанія, яка професійно виконує обов’язки перед своїми партнерами. Саме тому ми не збираємось гучно озвучувати якісь свої коментарі». Проте пан Павленко все-таки прокоментував зміст звинувачення Бориса Фуксмана.  

 

«За останні три роки в нас нічого не змінилося, і нас дивує така заява, яка є абсолютно безпідставною. В ній багато незрозумілих плям стосовно якогось холдингу. Що стосується цін, то ми живемо на ринку, і кожна компанія створює цінову політику таким чином, щоби максимально якісно надавати послуги своїм рекламодавцям та відпрацьовувати можливості телеканалів, із якими співпрацює, – сказав Олег Павленко. – Щодо цих звинувачень можу сказати одне: варто подивитися на заповненість рекламних пауз на каналі. На «1+1» стовідсоткова заповненість уже протягом 3-4 місяців. Про яку ще додаткову рекламу вони мріють, якщо не можуть обслуговувати своїх рекламодавців на всі 100%? Про що йдеться?».  

 

За словами Олега Павленка, він не розуміє стурбованості власників каналу «1+1» і списує її на «емоційні речі, пов’язані з внутрішньою реорганізацією – СМЕ, Коломойським…», припускаючи, що Борис Фуксман, «не маючи можливості кудись діти свою енергію, не придумав нічого іншого, крім як безпідставно звинуватити “Інтер-рекламу”». На думку керівника «Інтер-реклами», на слова пана Фуксмана «не варто звертати увагу», і його компанія «не має ніяких образ на автора цих слів».  

 

«Ми – відкрита компанія, так само, як і «1+1». Якщо вони мають бажання вирішити ці питання в судовому порядку, то це право будь-якої людини чи організації. Якщо до нас є якісь запитання – будь ласка, – наголосив пан Павленко. – Що ж до звернення в Антимонопольний комітет, то я не розумію, стосовно чого взагалі може бути таке звернення. Щодо того, що “Інтер-реклама” співпрацює з певним переліком каналів? Це законом не заборонено. Можна взяти контракти й подивитися: з певними каналами в нас взагалі не ексклюзивні угоди. Співпрацювати дозволяється всім без обмежень. Тому нас зовсім не лякає можливе звернення до АМКУ, і якщо хтось хоче витратити свій час на чергову судову справу – нехай витрачає».  

 

Керівник сейлз-хаусу «Пріоритет» В’ячеслав Булавін підтвердив «ТК»:

Есть серьезная проблема на уровне продажи рекламных возможностей каналов, связанные с гиперконцентрацией ресурсов в одних руках. Это реальная и серьезная проблема. Я бы, возможно, избежал бы каких-то жестких высказываний в силу своей роли, ведь я работаю на индустрию, посему обречен быть сдержанным в формулировках. А господин Фуксман говорит от имени канала, который недополучил определенных денег и возмущается справедливо. Но проблема есть, и ее надо решать.  

 

– Олег Павленко заявляет, что у «1+1» стопроцентная заполненность и у руководства нет причин высказывать недовольство. Как бы вы могли это прокомментировать? 

– То, что в сентябре у нас на сто процентов заполнено рекламное пространство, ни о чем не говорит. Надо посмотреть, как оно заполнялось на протяжении всего года, тогда вы обнаружите совсем другую картину. Эта проблема возникла не в сентябре. Это проблема серьезного стратегического порядка, которая связана с системой и стилистикой продаж, с практикой эксклюзивов и многими другими вопросами. Вопросы эти имеют индустриальное значение, потому что в конечном счете они способны затормозить развитие рынка, ухудшить климат взаимоотношений между каналами и другими игроками рекламного пространства.  

 

– Как вы прокомментируете возможность обращения в Антимонопольный комитет и суд, о которой говорит Борис Фуксман? Какие последствия это может иметь?

– Господин Фуксман, как совладелец большого канала, который, естественно, пострадал от определенной конфигурации, имеет право высказать свое мнение и обратиться в соответствующие инстанции за разъяснениями, а также получить экспертную оценку Антимонопольного комитета. Я не большой специалист в юриспруденции, но глубоко убежден, что, не проведя соответствующей юридической экспертизы, Борис Фуксман не разбрасывался бы такими словами. Тем более что многие судебные истории, в которых он принимал участие, известны на всю Украину. И они были достаточно удачными.  

 

Довідка «ТК»:

Компанія «Відео Інтернешнл – Пріоритет» продає рекламний час на каналах «1+1», «ТЕТ», «РТР-Планета» та каналі «Кіно» (компанія «Гравіс»).

 

Компанія «Інтер-реклама» продає рекламний час каналів «Інтер», ICTV, «Первый канал. Всемирная сеть»,  К1, «Мегаспорт», Enter-film і Enter-MusicБлизький до медіагрупи «Інтер» сейлз-хаус «Стиль-С+» продає рекламний час на каналах СТБ, М1, Новий канал, ТОНІС, НТН.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15122
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду