detector.media
Олександр Бурмагін
«Детектор медіа»
09.09.2007 09:58
«Інтер» проти «1+1»: рекламна війна?
«Інтер» проти «1+1»: рекламна війна?
Співвласник «Студії «1+1» Борис Фуксман заявляє: «Інтер» веде проти «1+1» рекламну війну. Про це він сказав в інтерв’ю газеті «Дело», опублікованому 7 вересня.

«Компания “1+1” на протяжении 12 лет вела прозрачную политику существования на медиарынке. Но в этом году мы столкнулись с очень нечистоплотной политикой со стороны холдинга “Интер”. Нам объявлена открытая война по всей линии фронта, она проявляется и в плане продажи рекламы, и закупки контента, – сказав він, і пояснив: Компания “Интер-реклама”, которая входит в холдинг “Интер”, сегодня консолидирует продажи большинства каналов Украины, включая и свои собственные активы, и весь холдинг Виктора Пинчука, и ряд других каналов. Имея такой огромный ресурс, они пытаются предоставлять суперцены для рекламодателей. Но при условии, что у нас эти рекламодатели размещаться не будут. Несмотря на то, что наш канал является одним из ведущих, ряд рекламодателей пошел на это и все 100% своего рекламного бюджета отдал им (“Интер-рекламе”)». За словами пана Фуксмана, «Плюси» розглядають можливість звернення в антимонопольний комітет і судового вирішення конфлікту з «Інтером».  

 

Раніше про рекламне протистояння «Інтера» та «1+1» відкрито не говорили, хоча на рівні чуток було відомо, що «Інтер» начебто перетягає плюсівських рекламодавців. Нагадаємо, рекламний час на «1+1» продає сейлз-хаус «Пріоритет». По коментарі щодо заяви Бориса Фуксмана ми звернулися до генерального директора ЗАТ «Інтер-реклама» (входить до медіагрупи «Інтер»), члена наглядової ради «Української незалежної ТВ-корпорації» Олега Павленка.  

 

«У цій публікації газети “Дело” є багато пунктів, які можна коментувати. Але я б не хотів опускатись до полеміки – у нас немає на це часу, – сказав «ТК» Олег Павленко. – Ми – компанія, яка намагається не вступати в безпідставні диспути і не займається самопіаром. Ми – компанія, яка професійно виконує обов’язки перед своїми партнерами. Саме тому ми не збираємось гучно озвучувати якісь свої коментарі». Проте пан Павленко все-таки прокоментував зміст звинувачення Бориса Фуксмана.  

 

«За останні три роки в нас нічого не змінилося, і нас дивує така заява, яка є абсолютно безпідставною. В ній багато незрозумілих плям стосовно якогось холдингу. Що стосується цін, то ми живемо на ринку, і кожна компанія створює цінову політику таким чином, щоби максимально якісно надавати послуги своїм рекламодавцям та відпрацьовувати можливості телеканалів, із якими співпрацює, – сказав Олег Павленко. – Щодо цих звинувачень можу сказати одне: варто подивитися на заповненість рекламних пауз на каналі. На «1+1» стовідсоткова заповненість уже протягом 3-4 місяців. Про яку ще додаткову рекламу вони мріють, якщо не можуть обслуговувати своїх рекламодавців на всі 100%? Про що йдеться?».  

 

За словами Олега Павленка, він не розуміє стурбованості власників каналу «1+1» і списує її на «емоційні речі, пов’язані з внутрішньою реорганізацією – СМЕ, Коломойським…», припускаючи, що Борис Фуксман, «не маючи можливості кудись діти свою енергію, не придумав нічого іншого, крім як безпідставно звинуватити “Інтер-рекламу”». На думку керівника «Інтер-реклами», на слова пана Фуксмана «не варто звертати увагу», і його компанія «не має ніяких образ на автора цих слів».  

 

«Ми – відкрита компанія, так само, як і «1+1». Якщо вони мають бажання вирішити ці питання в судовому порядку, то це право будь-якої людини чи організації. Якщо до нас є якісь запитання – будь ласка, – наголосив пан Павленко. – Що ж до звернення в Антимонопольний комітет, то я не розумію, стосовно чого взагалі може бути таке звернення. Щодо того, що “Інтер-реклама” співпрацює з певним переліком каналів? Це законом не заборонено. Можна взяти контракти й подивитися: з певними каналами в нас взагалі не ексклюзивні угоди. Співпрацювати дозволяється всім без обмежень. Тому нас зовсім не лякає можливе звернення до АМКУ, і якщо хтось хоче витратити свій час на чергову судову справу – нехай витрачає».  

 

Керівник сейлз-хаусу «Пріоритет» В’ячеслав Булавін підтвердив «ТК»:

Есть серьезная проблема на уровне продажи рекламных возможностей каналов, связанные с гиперконцентрацией ресурсов в одних руках. Это реальная и серьезная проблема. Я бы, возможно, избежал бы каких-то жестких высказываний в силу своей роли, ведь я работаю на индустрию, посему обречен быть сдержанным в формулировках. А господин Фуксман говорит от имени канала, который недополучил определенных денег и возмущается справедливо. Но проблема есть, и ее надо решать.  

 

– Олег Павленко заявляет, что у «1+1» стопроцентная заполненность и у руководства нет причин высказывать недовольство. Как бы вы могли это прокомментировать? 

– То, что в сентябре у нас на сто процентов заполнено рекламное пространство, ни о чем не говорит. Надо посмотреть, как оно заполнялось на протяжении всего года, тогда вы обнаружите совсем другую картину. Эта проблема возникла не в сентябре. Это проблема серьезного стратегического порядка, которая связана с системой и стилистикой продаж, с практикой эксклюзивов и многими другими вопросами. Вопросы эти имеют индустриальное значение, потому что в конечном счете они способны затормозить развитие рынка, ухудшить климат взаимоотношений между каналами и другими игроками рекламного пространства.  

 

– Как вы прокомментируете возможность обращения в Антимонопольный комитет и суд, о которой говорит Борис Фуксман? Какие последствия это может иметь?

– Господин Фуксман, как совладелец большого канала, который, естественно, пострадал от определенной конфигурации, имеет право высказать свое мнение и обратиться в соответствующие инстанции за разъяснениями, а также получить экспертную оценку Антимонопольного комитета. Я не большой специалист в юриспруденции, но глубоко убежден, что, не проведя соответствующей юридической экспертизы, Борис Фуксман не разбрасывался бы такими словами. Тем более что многие судебные истории, в которых он принимал участие, известны на всю Украину. И они были достаточно удачными.  

 

Довідка «ТК»:

Компанія «Відео Інтернешнл – Пріоритет» продає рекламний час на каналах «1+1», «ТЕТ», «РТР-Планета» та каналі «Кіно» (компанія «Гравіс»).

 

Компанія «Інтер-реклама» продає рекламний час каналів «Інтер», ICTV, «Первый канал. Всемирная сеть»,  К1, «Мегаспорт», Enter-film і Enter-MusicБлизький до медіагрупи «Інтер» сейлз-хаус «Стиль-С+» продає рекламний час на каналах СТБ, М1, Новий канал, ТОНІС, НТН.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY