Зареєструвались два органи співрегулювання

Зареєструвались два органи співрегулювання

12 Червня 2024
384
12 Червня 2024
16:20

Зареєструвались два органи співрегулювання

384
Їх очолили Оксана Панасівська та Віталій Федорчук.
Зареєструвались два органи співрегулювання
Зареєструвались два органи співрегулювання

7 та 10 червня зареєструвались два перші органи співрегулювання в аудіовізуальній та аудіальній сферах. Інформація про це з’явилась у реєстрі, зокрема на сервісі «Опендатабот».

Ограни спільного регулювання зареєстровані у формі громадської спілки

Громадська спілка «Орган спільного регулювання у сфері ау­діо­ві­зу­аль­них медіа-сервісів» зареєстрована 7 червня. Її директоркою стала керівниця продакшн-відділу Національної асоціації медіа Оксана Панасівська.

Громадська спілка «Орган спільного регулювання у сфері аудіальних медіа-сервісів» зареєстрована  10 червня. Її директором  став керівник контент-фонду НАМу Віталій Федорчук.

Як уже повідомляв «Детектор медіа», ТОВ Видавничий дім «Медіа-ДК» і Видавнича компанія «Нова інформація» звернулись до Національної ради з ініціативними заявами щодо створення органу співрегулювання у сфері друкованих медіа.

 Нагадаємо, минулого року набула чинності одна з головних новацій закону «Про медіа» — створення органів співрегулювання. Законом передбачено створення п’яти органів спільного регулювання в різних сферах. У трьох із цих сфер уже працюють робочі групи: в аудіовізуальній сфері до неї ввійшли представники медіагруп, Суспільного, Megogo тощо; в аудіальній сфері до неї також увійшли представники найбільших радіогруп, Суспільне та Megogo, а у сфері онлайн-медіа — 12 осіб, зокрема й представники «Детектора медіа». Вони мають зареєструвати органи співрегулювання й ухвалити їхній статут. Надалі членом органу спільного регулювання у певній сфері медіа може стати будь-який ліцензіат, реєстрант чи об’єднання підприємств-суб’єктів. Вони мають подати заяву на вступ. Детальніше про органи співрегулювання читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
384
Читайте також
14.12.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 155
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду