«Армія ТБ» шукає військових репортерів і планує виробляти більше проєктів

«Армія ТБ» шукає військових репортерів і планує виробляти більше проєктів

18 Березня 2024
959
18 Березня 2024
13:39

«Армія ТБ» шукає військових репортерів і планує виробляти більше проєктів

959
Працювати на каналі можуть лише військові.
«Армія ТБ» шукає військових репортерів і планує виробляти більше проєктів
«Армія ТБ» шукає військових репортерів і планує виробляти більше проєктів

Телеканал Міністерства оборони «Армія ТБ» шукає військових репортерів. Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розказав очільник каналу Ілларіон Павлюк.

«Ми знайшли ще не всіх спеціалістів. У нас недостатня кількість груп, які працюють у зоні бойових дій. Нам потрібні групи, щоб забезпечити ротації, бо військові не можуть постійно працювати тільки на передньому краї. Це збільшує ризики. Тому моя задача — збільшувати кількість власного продукту шляхом збільшення кількості груп військових репортерів»,  розказав він.

За його словами, «у першу чергу цікавлять професіонали, які вже служать у ЗСУ і, в ідеалі, мають бойовий досвід. «Це наш ключовий фокус. Таких людей нам потрібно більше»,  додав Ілларіон Павлюк. Також він розповів, що військові не завжди охоче погоджуються на такі пропозиції: «Бо їм потрібно залишити бойовий підрозділ. Потрібно вмовляти й пояснювати, що вплив тут буде більшим. Це я назвав одну з тенденцій. Але є й інші люди, які вважають роботу в медіа більш зрозумілою для себе задачею».

Окрім військових кореспондентів, «Армії ТБ» потрібні спеціалісти в диджитал. Наприклад, райтери.

«Будь-хто у нас працювати не може. Це військовий підрозділ. До нас можна мобілізуватися. Але я всім колегам, які до мене звертаються, кажу, що ти мобілізуєшся не до мене, а у ЗСУ. Зараз ти працюєш у цьому підрозділі, але далі може бути все, що завгодно. Це такий військовий квиток до перемоги. Тому бери на себе повну відповідальність. Людину можуть перевести, підрозділ можуть переформатувати тощо. До того ж робота на "Армія ТБ" більшою мірою пов’язана з роботою в зоні бойових дій. До мене зверталося кілька людей, які хотіли і в армії рахуватись, і далі просто робити свою роботу»,  сказав Ілларіон Павлюк.

Як повідомляв «Детектор медіа», під час презентації каналу в Нацраді Ілларіон Павлюк розповідав про те, що вже розроблено 12 концепцій майбутніх проєктів. Запущені ще не всі, однак «Армія ТБ» не відмовляється від обраного формату.

«Ми й надалі віримо в цей формат і плануємо запускати всі згадані проєкти. Можливо, якісь із них втратять актуальність і трансформуються у щось інше. Але ми хочемо розвивати напрямок, який ми жартома називаємо Discovery Mіlitary. Хочемо більше розповідати про те, як виглядає служба у війську. Тому єдине, що за великим рахунком потрібно, — це люди. Їх потрібно шукати й шукати. Ми дуже довго запускались, і для тих, хто готовий був до нас долучитись у травні, у вересні ця пропозиція вже стала неактуальною»,  сказав Ілларіон Павлюк.

Нагадаємо, Центральна телерадіостудія Міністерства оборони запустила «Армію ТБ» у 2023 році. На початку 2024 року канал перейшов у державний мультиплекс МХ-7 на підставі тимчасового дозволу. Спершу канал отримав ліцензію на мовлення, але був змушений від неї відмовитись, оскільки закон «Про медіа» дозволяє медіа Міноборони працювати лише «на підставі дозволу на тимчасове мовлення». Очолив канал медіаменеджер і військовий Ілларіон Павлюк, який зараз керує управлінням преси та інформації Міноборони.

Під час засідання Нацради, на якому «Армія ТБ» отримала ліцензію, Ілларіон Павлюк розповідав, що новий канал має «розвіяти туман війни». Контент вироблятимуть медійники, які служать у ЗСУ. Формат каналу він схарактеризував як «discovery military».

Фото: Міністерство оборони України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
959
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду