detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
28.12.2023 22:26
Нацрада оголосила конкурс на цифрове радіомовлення в Києві
Нацрада оголосила конкурс на цифрове радіомовлення в Києві
Експеримент з цифровим радіо регулятор запустив ще у 2018 році, зараз конкурс проводиться на вільні частоти.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення проведе конкурс на цифрове радіомовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту T-DAB у м. Києві. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 грудня.

Ідеться про 4-ту і 5-ту програми в частотному блоці 11D.

Нагадаємо, ще у 2017 року Нацрада замовила в УДЦР прорахунок частоти для запуску цифрового радіо стандарту DAB+ у Києві, щоб реалізувати тут експеримент із запуском цифрового радіо.

А наступного року провела конкурс, переможцями якого стали десять радіостанцій: «Радіо Марія», Old Fashioned Radio, Zemlya, Hype Radio, «Країна ФМ», «Перше цифрове», «Українське радіо», «Промінь», «Культура» і «Мейдан».

Тепер через припинення мовлення частини радіостанцій звільнились місця.

Також регулятор оголосив ще два нові конкурси на вільні частоти.  Три FM-частоти Нацрада виставить на конкурс для розвитку місцевих і регіональних мереж. Це частоти в Бердичеві Житомирської області, Івано-Франківську та Рівному.

Умови цих конкурсів незабаром будуть розміщені на сайті Національної ради.

Нагадаємо, на засіданні 28 грудня Нацрада підбила підсумки регіонального конкурсу на місця в мультиплексі «Зеонбуду», а також допустила до наступних конкурсів 12 радіостанцій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY