detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
21.12.2023 13:19
Нацрада перевела «Армію ТБ» у державний мультиплекс МХ-7
Нацрада перевела «Армію ТБ» у державний мультиплекс МХ-7
Мовити в державному мультиплексі канал має з 1 січня 2024 року.

Національна рада анулювала «Армії ТБ» тимчасовий дозвіл на мовлення в мультиплексі МХ-1 «Зеонбуду». Таке рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 21 грудня.

Після цього Нацрада видала новий тимчасовий дозвіл на мовлення каналу Міністерства оборони в державному мультиплексі МХ-7.

Мовлення в новому мультиплексі канал має розпочати 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, на місця в мультиплексі МХ-7 претендувало дев’ять каналів, а перемогло сім: «Сонце», «Рада»,  «Ми — Україна», «Світло» «Уніан 2», «Віжн 2» та «Віжн 3» (останні три канали позиціонуються як приватний бізнес очільника групи «1+1» Ярослава Пахольчука). З тих каналів, які подали заявки на конкурс, ліцензії не отримали «Ісландія» та канал телемагазинів «Тюсо».

Центральна телерадіостудія Міністерства оборони запустила «Армію ТБ» у 2023 році. Під час засідання Нацради, на якому «Армія ТБ» отримала ліцензію, Ілларіон Павлюк розповідав, що новий канал має «розвіяти туман війни». Контент вироблятимуть медійники, які служать у ЗСУ. Також у команді — головний редактор Євген Самойленко, бренд-менеджер Остап Малашняк, головний режисер Володимир Рибась, продюсер інформаційних програм і спеціальних проєктів Роман Вінтонів і керівниця напрямку тренінгів Інна Руденко. Формат каналу Павлюк схарактеризував як «discovery military». Проблема з трансляцією цього каналу в тому, що  його поява порушує питання правомірності створення ще одного державного каналу вже після реформи роздержавлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY