Ганна Вороніна, чеське інтернет-телебачення «Gonet.TV»: Багато біженців не мають доступу до українських каналів

Ганна Вороніна, чеське інтернет-телебачення «Gonet.TV»: Багато біженців не мають доступу до українських каналів

15 Червня 2023
3959
15 Червня 2023
13:00

Ганна Вороніна, чеське інтернет-телебачення «Gonet.TV»: Багато біженців не мають доступу до українських каналів

3959
Новий сервіс надає такий доступ скрізь у ЄС, декларує високу якість показу при низькій швидкості інтернету.
Ганна Вороніна, чеське інтернет-телебачення «Gonet.TV»: Багато біженців не мають доступу до українських каналів
Ганна Вороніна, чеське інтернет-телебачення «Gonet.TV»: Багато біженців не мають доступу до українських каналів

Чеський сервіс інтернет-телебачення «Gonet.TV» виходить на український ринок і запускає пакет з українськими телеканалами у країнах Європейського Союзу. Ця пропозиція розрахована на тих, хто залишив Україну через війну. Угоди укладені з 31 каналом, серед них мовники медіагруп «1+1 медіа» та Starlight Media, а також Суспільне. «Gonet.TV» розпочав роботу в Чехії у 2014 році, зараз він доступний у всіх країнах ЄС, у своїй пропозиції має чеські, словацькі й угорські канали, а також контент НВО.

Про особливості роботи та конкурентні переваги сервісу поміж інших закордонних і українських сервісів «Детектору медіа» у бліцінтерв’ю розказала Ганна Вороніна, менеджерка українського напрямку чеського сервісу інтернет-телебачення «Gonet.TV».

— Ганно, «Gonet.TV» пропонує пакети українських каналів у країнах Європи чи ви виходите також і на український ринок?

— Наш сервіс доступний в Україні. Але переважно послуга спрямована на українців за кордоном. Бо ми зіткнулися з тим, що багато біженців не мають доступу до інформації з України, до українських каналів. Особливо це стосується літніх людей і дітей. Також люди середнього віку, які влаштувалися на роботу за кордоном, потребують зручного українського телебачення. Я через війну переїхала до Чехії. І мені не було достатньо місцевого телебачення та соціальних мереж для отримання інформації про Україну. Мені потрібне було українське телебачення для моральної підтримки, хотілося чути рідну мову. До всього дуже потрібні дитячі канали.

Ганна Вороніна

— Але ж у Європі доступні українські ОТТ-сервіси. Наприклад, «Sweet.tv» вийшов на чеський ринок.

— Ми зібрали велику кількість каналів. Уже підписали угоду про право на ретрансляцію з українськими дистрибуторами. У нашому пакеті 31 канал, серед них фільмові, спортивні, розважальні та дитячі. Наскільки я знаю, у пропозиції «Sweet.tv» представлені не всі з цих каналів. Наприклад, ми уклали угоду з «1+1 медіа», і в їхньому пакеті є Xsport, «Рибалка» тощо. Також у нас є угода зі Starlight Media і ми маємо всі їхні базові канали. Ми маємо також «Квартал ТВ». У нас у пакеті доступні марафонні канали (наприклад, «1+1» та ICTV), також ми уклали угоду з «Еспресо», «FreeДом», Суспільне, Ukraine World News. Також у нас є християнський канал «Надія». З регіональних каналів у нас доступний лише 33 канал.

— Хтось іще з українських мовників вам цікавий?

— Ми маємо до липня тимчасову угоду з «Інтер+». Але з групою ми ще на стадії переговорів. Так само ще немає остаточного рішення з 24 каналом.

— На яких ринках працює «Gonet.TV»?

— Ми надаємо послугу сучасного інтернет-телебачення: ОТТ та IPTV. Нас можна дивитися на смарттелевізорах, планшетах, телефонах, комп’ютері. Пріоритет нашої компанії в тому, що ми надаємо якісний сигнал при мінімальній швидкості інтернету. Для якісного сигналу достатньо простого мобільного інтернету. Ми працюємо у країнах Європейського Союзу — Польщі, Чехії, Хорватії, Словаччині, також ми маємо права на трансляцію в Німеччині та Англії.

— Які іноземні канали доступні у вашій пропозиції?

— Основна пропозиція включає чеські, словацькі та угорські канали. Також у нас є НВО. До цього пакету потрібно підключатись окремо. Але на тестовий період цей продукт доступний. 10 днів коштує 1 крону в Чехії, в подарунок іде пакет НВО на місяць. Але ця пропозиція діє не в усіх країнах. Для України, на жаль, ця пропозиція не діє.

— Якою мовою доступна ваша бібліотека? Чи робите ви українські титри?

— Цей контент у нас доступний мовою оригіналу. Англомовний контент виходить із місцевими субтитрами, наприклад, у Чехії. Українських субтитрів у нас немає, й ми поки цього не плануємо робити. Це дорого та складно технічно.

— Чи є у вашій бібліотеці, окрім українських лінійних каналів, ще інший вітчизняний контент (фільми, серіали, програми тощо)?

— У нас права лише на канали. Але той контент, що канали транслюють онлайн, ми можемо зберігати упродовж тижня. Поки ми не плануємо купувати додатковий контент.

— Кому належить цей сервіс у Чехії?

— Це окремий бізнес, він не пов’язаний із місцевими медіагрупами або іншими галузями бізнесу. Директор Павел Горецький.

— Чим цікавий для «Gonet.TV» український ринок? І чи можна під час війни заробити на українських абонентах іноземному сервісу?

— Наше керівництво прийняло рішення зробити український тариф нижчим, ніж у Чехії чи Польщі. Це знижка для біженців, бо зараз усі розуміють, що Україна потребує допомоги. Звісно, ми маємо певні ризики. Ми вже вклали гроші в угоди з каналами, але тільки набираємо абонентів. Лише наприкінці року буде зрозуміло, наскільки це виправдано.

— Який ваш план?

— До кінця року ми хочемо мати 20 тисяч абонентів. А зараз у нас кілька десятків. Ми лише почали активно просувати послугу.

Команда «Gonet.TV»

— Які у вас тарифи для українців в Україні та за кордоном?

— У нас є тариф «Україна» з українськими фільмами та серіалами. Він коштує 2,69 євро на місяць. Тестовий період — 10 днів за 0,10 євро.

— Які ваш сервіс має конкурентні переваги в порівнянні з міжнародними та закордонними сервісами?

— Звісно, в нас немає онлайн-кінотеатру, як в інших українських сервісах. Але в нас нижчий тариф для українців за кордоном. У нас дуже висока якість трансляції, ми можемо використовувати низьку швидкість інтернету. Ще одна наша перевага полягає в тому, що для того, щоб користуватися сервісом, не потрібно укладати додаткових договорів. Послуга надається за передоплатою. Тому що за кордоном поширена практика укладання договорів за користування інтернетом або телебаченням на рік або два. У нас немає таких зобов’язань. Також ми маємо права на всю територію ЄС. Українці можуть користуватися сервісом будь-де в цих країнах. У нас доступні профілі на різних пристроях. Окремий профіль можна створити для дитини та контролювати його.

Фото надані «Gonet.TV»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3959
Читайте також
07.06.2023 20:46
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 765
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду