Нацрада впустила «Армію ТБ» у мультиплекс «Зеонбуду»

Нацрада впустила «Армію ТБ» у мультиплекс «Зеонбуду»

30 Березня 2023
2464
30 Березня 2023
11:51

Нацрада впустила «Армію ТБ» у мультиплекс «Зеонбуду»

2464
Канал мовитиме на вільному місці у МХ-1.
Нацрада впустила «Армію ТБ» у мультиплекс «Зеонбуду»
Нацрада впустила «Армію ТБ» у мультиплекс «Зеонбуду»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала каналу Міністерства оборони України «Армія ТБ» дозвіл на тимчасове мовлення у цифровому ефірі. Таке рішення регулятор прийняв 30 березня 2022 року.

«Армія ТБ» виходитиме на вільному каналі у мультиплексі МХ-1. Термін дії дозволу — один рік.

На початку повномасштабної війни Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб  посилити інформування населення. Це нова процедура, з якою регулятор почав працювати з осені 2022-го.

На попередньому засіданні регулятор видав  компанії супутникову ліцензію на 10 років. Головним продюсером новоствореного каналу є Ілларіон Павлюк. Також у команді: головний редактор Євген Самойленко, бренд-менеджер Остап Малашняк, головний режисер Володимир Рибась, продюсер інформаційних програм і спеціальних проєктів Роман Вінтонів і керівниця напрямку тренінгів Інна Руденко. Під час презентації у Нацраді Ілларіон охарактеризував формат каналу як як Discovery Military.

Нагадаємо, виконавча директорка Національної асоціації медіа Катерина М’ясникова в коментарі «Детектору медіа» сказала, що  після набуття чинності нового закону «Про медіа» Міністерство оборони впродовж шести місяців повинне буде або здати ліцензію, або вийти зі складу засновників каналу. Такої ж думки й заступник директора Центру демократії та верховенства права, член робочої групи, яка працювала над законом «Про медіа», Ігор Розкладай: «Якщо вони отримають ліцензію, то за пів року виникне проблема зі структурою власності. За новим законом, вони можуть отримати хіба тимчасові дозволи». А такі дозволи надаються тільки на ефірне наземне мовлення, а не на супутник.

Скриншот відео: Національна рада/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду