detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
30.03.2023 11:51
Нацрада впустила «Армію ТБ» у мультиплекс «Зеонбуду»
Нацрада впустила «Армію ТБ» у мультиплекс «Зеонбуду»
Канал мовитиме на вільному місці у МХ-1.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала каналу Міністерства оборони України «Армія ТБ» дозвіл на тимчасове мовлення у цифровому ефірі. Таке рішення регулятор прийняв 30 березня 2022 року.

«Армія ТБ» виходитиме на вільному каналі у мультиплексі МХ-1. Термін дії дозволу — один рік.

На початку повномасштабної війни Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб  посилити інформування населення. Це нова процедура, з якою регулятор почав працювати з осені 2022-го.

На попередньому засіданні регулятор видав  компанії супутникову ліцензію на 10 років. Головним продюсером новоствореного каналу є Ілларіон Павлюк. Також у команді: головний редактор Євген Самойленко, бренд-менеджер Остап Малашняк, головний режисер Володимир Рибась, продюсер інформаційних програм і спеціальних проєктів Роман Вінтонів і керівниця напрямку тренінгів Інна Руденко. Під час презентації у Нацраді Ілларіон охарактеризував формат каналу як як Discovery Military.

Нагадаємо, виконавча директорка Національної асоціації медіа Катерина М’ясникова в коментарі «Детектору медіа» сказала, що  після набуття чинності нового закону «Про медіа» Міністерство оборони впродовж шести місяців повинне буде або здати ліцензію, або вийти зі складу засновників каналу. Такої ж думки й заступник директора Центру демократії та верховенства права, член робочої групи, яка працювала над законом «Про медіа», Ігор Розкладай: «Якщо вони отримають ліцензію, то за пів року виникне проблема зі структурою власності. За новим законом, вони можуть отримати хіба тимчасові дозволи». А такі дозволи надаються тільки на ефірне наземне мовлення, а не на супутник.

Скриншот відео: Національна рада/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY