Цифрова ліцензія М2 перейшла до каналу групи «1+1»

Цифрова ліцензія М2 перейшла до каналу групи «1+1»

8 Грудня 2021
6298
8 Грудня 2021
11:47

Цифрова ліцензія М2 перейшла до каналу групи «1+1»

6298
Її отримав «УНІАН ТБ».
Цифрова ліцензія М2 перейшла до каналу групи «1+1»
Цифрова ліцензія М2 перейшла до каналу групи «1+1»

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію компанії ТОВ «Дідживан». Новою бенефіціарною власницею компанії стала керівниця платформи Viasat Світлана Міщенко. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 8 грудня.

Також внаслідок переоформлення ліцензії змінився логотип компанії з «Аргумент ТВ» на «УНІАН ТБ».

Раніше ця цифрова ліцензія належала ТОВ «Телеодин» — юридичній особі телеканалів М1 та М2, яка входить до медіагрупи StаrLightMedia. Саме ця компанія мала ліцензію на цифрове ефірне мовлення для каналу М2 в мультиплексі МХ-4, якого де-факто не існує, а ліцензія його провайдера — ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ)  була анульована кілька років тому.

Через це М2 не міг мовити в цифровому ефірі. 2021 року компанія «Телеодин» створила дочірню компанію «Дідживан» і перевела на неї цифрову ліцензію. Нацрада з цим погодилась, і в жовтні 2021-го переоформила ліцензію. Новим керівником і бенефіціарним власником компанії замість бізнесмена й політика Миколи Баграєва став юрист Сергій Рабенко. Згідно з реєстром, він є керівником та власником іще чотирьох компаній, які не мають стосунку до медіа.

Нагадаємо, у 2019 році Нацрада дозволила телеканалу групи «1+1 медіа» УНІАН (ТОВ «УНІАН ТБ») мовити в загальнонаціональній цифровій ефірній мережі компанії «Зеонбуд». Нацрада задовольнила заявку каналу про переоформлення його ліцензії та зміну мультиплексу МХ-4 на МХ-3.

Однак у 2019 році Нацрада переоформила ліцензії телеканалів холдингу «1+1 медіа» – «ПлюсПлюс» і УНІАН – і дозволила їм помінятися логотипами і програмними концепціями. Фактично ж відбувся обмін мережами каналів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6298
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду