Телеканал  «УНІАН»  змінив концепцію, але виходити з марафону не планує

Телеканал «УНІАН» змінив концепцію, але виходити з марафону не планує

16 Лютого 2023
6800
16 Лютого 2023
12:13

Телеканал «УНІАН» змінив концепцію, але виходити з марафону не планує

6800
А регіональні канали, які мовили під брендом «УНІАН» в Запоріжжі та Харкові, змінили місцеві мультиплекси на МХ-5 «Зеонбуду».
Телеканал  «УНІАН»  змінив концепцію, але виходити з марафону не планує
Телеканал  «УНІАН»  змінив концепцію, але виходити з марафону не планує

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію каналу  «УНІАН» (юридична особа  ТОВ «Дідживан»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 16 лютого.

Серед основних змін зменшення кількості інформаційно-аналітичних та публіцистичних програм: якщо раніше їх було вісім годин на добу, то тепер лише чотири години на добу. Також додався кінопоказ та трансляція спортивних подій.

Під  логотипом «УНІАН» мовили ще два  регіональні мовники ТОВ «ТРК «АЛЕКС ТВ» у Запоріжжі та ТОВ «ТРК «S-ТЕТ» у Харкові. Вони мають окремі ліцензії, які також регулятор переоформив на  цьому засіданні. Окрім зміни концепції мовники перейшли з місцевих мультиплексів у МХ-5.

У пресслужбі «1+1 медіа» «Детектору медіа» повідомили, що зменшення кількості інформаційних та інформаційно-аналітичних програм на телеканалі «УНІАН» зумовлено плануванням майбутньої сітки телеканалу після того, як зникне потреба у марафоні «Єдині новини»: «Йдеться про 1 год. 30 хвилин фільмопоказу і 2 год. 30 хвилин трансляції спортивних подій». Однак наразі канал не планує виходити з марафону «Єдині новини».

«Новинний марафон — надзвичайна подія, яка не вимагала зміни програмних концепцій телеканалів. Підтвердження цьому, наприклад, ліцензія телеканалу «1+1», яка з початком мовлення “Єдиних новин” не зазнала жодних змін й залишилась такою, як була до 24 лютого 2022 року», — зазначили у медіагрупі й додали, що потрапляння низки регіональних телеканалів групи в МХ-5 «зумовлена суто технічними змінами та не повʼязана із програмним наповненням».

Нагадаємо, гендиректор «1+1 media» Ярослав Пахольчук у січні 2022 року в інтерв'ю «Детектору медіа» заявив, що телеканал УНІАН після отримання цифрової ліцензії Т2 буде розвиватися як партнерський телеканал, який не входитиме до складу медіагрупи.

Супутникова ліцензія та ліцензія на мовлення у мультиплексі «Зеонбуду» МХ-3 каналу «УНІАН ТБ» належить юридичній особі ТОВ «Дідживан».

Нацрада переоформила ліцензію компанії ТОВ «Дідживан». Внаслідок цих змін канал УНІАН отримав цифрову ліцензію у чинному мультиплексі. Раніше ця цифрова ліцензія належала ТОВ «Телеодин» — юридичній особі телеканалів М1 та М2, яка входить до медіагрупи Stаrlight Media. Саме ця компанія мала ліцензію на цифрове ефірне мовлення для каналу М2 в мультиплексі МХ-4, якого де-факто не існує, а ліцензія його провайдера — ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ)  була анульована кілька років тому.

Через це М2 не міг мовити в цифровому ефірі. 2021 року компанія «Телеодин» створила дочірню компанію «Дідживан» і перевела на неї цифрову ліцензію. Нацрада з цим погодилась, і в жовтні 2021-го переоформила ліцензію. Новим керівником і бенефіціарним власником компанії замість бізнесмена й політика Миколи Баграєва став юрист Сергій Рабенко. Після цього Нацрада переоформила ліцензію компанії ТОВ «Дідживан». Новою бенефіціарною власницею компанії стала керівниця платформи Viasat Світлана Міщенко. Також внаслідок переоформлення ліцензії змінився логотип компанії з «Аргумент ТВ» на «УНІАН ТБ».

Після цього у грудні 2021 року Нацрада видала супутникову ліцензію компанії ТОВ «Дідживан» на мовлення каналу з логотипом УНІАН. Як повідомила під час засідання юристка Тетяна Смірнова, група «1+1» вирішила перевести усі ліцензії каналу «УНІАН» на одну юридичну особу. Раніше ліцензії каналу належали ТОВ «Гравіс».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду