В Україні з'явилось видавництво електронних книжок OLEAN

В Україні з'явилось видавництво електронних книжок OLEAN

9 Серпня 2022
2747
9 Серпня 2022
15:43

В Україні з'явилось видавництво електронних книжок OLEAN

2747
Співзасновниця і головна редакторка Олена Новіцька особисто шукає і спілкується з авторами з різних країн, щоб відкрити для українського читача нові імена. Зокрема, тривають переговори з кількома польськими та мексиканським авторами.
В Україні з'явилось видавництво електронних книжок OLEAN
В Україні з'явилось видавництво електронних книжок OLEAN

В Україні розпочало роботу видавництво електронних книжок OLEAN. Його співзасновниці  випускниці кафедри «Видавнича справа та редагування» КПІ Олена Новіцька та Анна Свиридюк.

У коментарі «Детектору медіа» команда видавництва розповіла, що ідея проєкту виникла як відповідь на зростання зацікавленості суспільства до українського контенту.

«Сьогодні збільшується частка україномовного контенту на YouTube, спостерігається тенденція на скасування всього російського. Ми вирішили долучитись до культурного фронту і створювати книжки українською мовою. Вважаємо, що книжок українською має бути більше і для цього почали свою справу.

Разом із тим, ми помітили, що на українському ринку переважають переклади ділової літератури з англійської мови, а от іспанські, мексиканські, польські, французькі, китайські автори, на нашу думку, несправедливо обділені увагою» розповіли співзасновниці OLEAN.

Олена Новіцька та Анна Свиридюк

Запустити видавництво саме електронних книжок вирішили через те, що це дешевше, ніж друк паперових, а також тому, що хочуть зробити українськомовні видання доступними за кордоном.

«У нас немає витрат на друк, що суттєво впливає на собівартість книги і, відповідно, ціну. По-друге, українці, які перебувають за кордоном, обмежені у доступі до друкованих книжок, тож електронні версії можуть стати для них хорошим аналогом. По-третє, актуальним є й екологічне питання. Електронні видання — це спосіб збагатитись внутрішньо без необхідності вирубувати дерева.

Наше дослідження цільової аудиторії показало, що до електронних книжок сьогодні ставляться як до дешевшого, а то й зовсім безплатного додатка до паперової книжки. Наразі ми є першим видавництвом в Україні, чия бізнес-модель побудована на виданні винятково електронних книжок» зазначили в OLEAN.

Співзасновниця і головна редакторка видавництва Олена Новіцька, яка знає сім мов, особисто шукає і спілкується з авторами з різних країн, щоб відкрити для українського читача нові імена. Зокрема, тривають переговори з кількома польськими та мексиканським авторами.

Видавництво планує зосередится на тематиці підприємництва, бізнесу, соціальної взаємодії та психології, архітектури й нерухомості, освіти та культури тощо. У планах OLEAN  видати п'ять книжок до кінця поточного року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2747
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віталій
286 дн. тому
На превеликий жаль, довелось раніше співпрацювати з Оленою. Дуже шкода, що таку, ніби-то, перспективну паблішинг-агенцію очолює людина з низькою моральною та соціальною відповідальністю, яка в минулому зарекомендувала себе як абсолютно непрофесійний піар-спеціаліст з безліччю невиправданих та порожніх амбіцій. Олені варто було ще раз пройти базовий курс університету по спеціальності "піар" (в неї є така спеціальність, просто, як я бачу, в контексті свого нового "безпрецедентного" амплуа вона цього не вказує), а не займати позицію піар-менеджера та "курам насміх" доводити, яким крутим та винятковим вона є фахівцем. Її "професіоналізм" та вміння "викручуватись" помітили всі і всі в піар-індустрії знають, як "креативно" та "оригінально" вміє піарити Олена Новицька. Випадок з "профі" Оленю Новицькою є приголомшливим ще й тому, що, попри те, що вона виявилась не лише некомпетентним PR-спеціалістом, але й винятково неприємною людиною: робочим обов'язки вважала не такими важливими, як плітки та "поливання брудом" колег на курилці з цигаркою в руках. Методи комунікації Олени з колективом та менеджментом - прояв вуличного виховання за гаражами (ІМХО) міста Кам'янець-Подільський, звідки "бізнес-леді" родом - тотальна відсутність етикету спілкування, грубе та зухвале ставлення до членів команди, приниження та тролінг. Така поведінка, на мою думку, є прикрим наслідком психологічних травм та комплексів, які Олена Новицька завзято та впевнено виражала у взаємодії з колегами, яким не пощастило працювати з цією "королевою піару (тепер паблішингу). Беручи це все до уваги, маю превеликі сумніви, що організація, на чолі якої стоїть з людина з такою "видатною" та відомою всім репутацією, може бути надійною та надавати професійні послуги. Олена Новицька, вас та ваші марні й неаргументовані спроби подати себе як професіонала в піар-індустрії було викрито давно. В колах піар-сектору вас та ваші "круті скіли" всі прекрасно знають та, з полегшенням, діляться досвідом "успішної" співпраці з вами, згадуючи вас "не злими, тихим словом" - ваше ім'я закарбувалось у PR-сфері, щоправда, у категорії "чорний список", беручи до уваги моє враження від вас та враження людей, в розмові з якими ви "спливали". Робіть висновки: вступайте на перший курс і освоюйте хоча-б якусь сферу належним чином. Та, найголовніше, припиніть ставитись до людей, як до сміття - до людей, які, нормально спілкуючись з вами, навіть не підозрюють, який бруд ви ллєте на них за їхньою спиною. Олена Новицька, ваша "легендарна" репутація та "яскрава" особистість - вже давно у "залі слави" всіх компаній, де ви "з піною біля" рота, зі скандалами та обманами доводили свою цінність та крутість та, на додачу, демонстрували свою ненависть до людей.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду