«Читомо» представило «Вітрину новинок під час війни»

«Читомо» представило «Вітрину новинок під час війни»

21 Липня 2022
1151
21 Липня 2022
12:40

«Читомо» представило «Вітрину новинок під час війни»

1151
Проєкт інформує про книжки, що вийшли в Україні після 24 лютого. Наразі у «Вітрині» зібрано понад 270 видань, але перелік будуть поповнювати.
«Читомо» представило «Вітрину новинок під час війни»
«Читомо» представило «Вітрину новинок під час війни»

Культурно-видавничий проєкт «Читомо» представив онлайн-проєкт «Вітрина новинок під час війни». Це добірка книжок, що вийшли в Україні після 24 лютого.

Наразі у «Вітрині» зібрано понад 270 видань, перелік будуть поповнювати.

Найбільша кількість книжок представлена у категоріях «Нон-фікшн» (64), «Зарубіжна художня література» (43) та «Аудіокнижка» (42). У розділі «Поезія» поки що є інформація лише про чотири книжки. Серед категорій з’явився новий розділ — «Книжки про війну».

Загалом у проєкті зібрані книжки від 48 українських видавництв.

«Це наш давній і найвідвідуваніший спецпроєкт, який зазвичай ми робимо двічі на рік — перед Книжковим Арсеналом і Book Forum, аби читачі могли дізнатися про всі визначні новинки і визначитися з майбутніми покупками. Ми подалися на кілька грантів із "Вітриною", адже організація цього спецпроєкту – доволі часомістка, але не виграли їх. У результаті зробили, як завжди, волонтерськими зусиллями, але дуже віримо, що не дарма і що читачі знайдуть потрібне чтиво й підтримують гривнею працю українських видавництв», — розповіла головна редакторка сайту Оксана Хмельовська.

Як зазначає координаторка проєкту Анастасія Загоруй, цьогорічна «Вітрина» особлива тим, що нові видання редагувалися під звуки сирен, перекладалися у бомбосховищах, деякі мали би вийти у друкарнях Харкова, але через пошкодження підприємств були надруковані в інших областях і навіть за кордоном. 

«Це книжки, які не мають бюджетів на промо й рекламу, бо видавці волонтерять, передають кошти на ЗСУ й захищають Україну на фронті. Тому вся надія на самозарадність, на ваші поширення інформації і на купівлю книжок і підтримку галузі, дорогі наші читачі», — додала вона.

Згодом на сайті планують опублікувати добірки від літературних критиків.

Раніше «Читомо» і ПЕН запустили проєкт про письменників та журналістів на війні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1151
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду