Артем Скоропадський став головредом журналу «Країна»

Артем Скоропадський став головредом журналу «Країна»

1 Січня 2022
5218
1 Січня 2022
10:43

Артем Скоропадський став головредом журналу «Країна»

5218
«Країна» зазнає змін у 2022 році, зокрема, нині обговорюють перехід журналу від тижневого формату до місячного.
Артем Скоропадський став головредом журналу «Країна»
Артем Скоропадський став головредом журналу «Країна»

Колишній прессекретар «Правого сектору», волонтер Артем Скоропадський став головним редактором журналу «Країна». Про це «Детектору медіа» розповів Андрій Клименко, виконавчий директор Gazeta.ua та журналу «Країна».

«Країна» зазнає змін у 2022 році, зокрема, нині обговорюють перехід журналу від тижневого формату до місячного. «Артем входить у курс справ, усі майбутні зміни поки в обговоренні, зокрема і місячний формат. Ще торік ми додали до тем науку і технології, в цьому році точно додамо бізнес та економіку», — сказав Клименко.

Крім того, він повідомив, що відкриє 2022 рік актуальна спецтема — надалі їх планують робити в журналі регулярно. 

ДОПОВНЕНО: Артем Скоропадський уточнив «Детектору медіа», що спецтемою першого номера в 2022 році стане «Як діяти у разі початку війни».

«Революційних змін у журналі "Країна" не буде, тому що він не схожий на інші журнали. "Країна" — це суспільно-культурний журнал. Це унікальне, на мій погляд, явище, тому я й погодився стати головним редактором. Що буде змінюватися? На мій погляд, треба його оновити. Коли люди 12 років роблять одне й те саме, то будь-яке видання може "застоятися". Тому будемо його оновлювати: робити більше репортажів, будемо випускати тематичні номери. Я б ще оновив обкладинки — у мене інше бачення того, як має виглядати перша шпальта, — сказав Скоропадський. — З одного боку, залишити все те гарне, що є зараз — культурну складову, гарні фотографії, рубрику на останній шпальті (листи, паперові раритети від читачів). З іншого боку, оновити журнал».

Артем Скоропадський також додав, що попередня головна редакторка «Країни» Тетяна Порхун залишається працювати у журналі та стане його першою заступницею.

Артем Скоропадський — автор численних репортажів з мітингів та масових акцій у виданні «Коммерсантъ». Також він висвітлював релігійну тематику та є лауреатом другої в Україні премії імені блаженного Кароля Войтили (папи римського Іоанна Павла ІІ). У 2005 році він переїхав з Росії в Україну. З 2013-го став прессекретарем «Правого сектору». У 2020 році Скоропадського розшукувала ФСБ як громадянина Росії, який підтримав Україну у війні з Кремлем. А у 2017 році суд в РФ заочно взяв під варту трьох росіян, причетних до «Правого сектору», серед яких і керівник пресслужби. У травні 2021 року Скоропадський отримав громадянство України.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року виконавчий директор Gazeta.ua та журналу «Країна» Андрій Клименко повідомив, що українське інтернет-видання Gazeta.ua планує в 2022 році запровадити платний доступ до частини свого контенту (так званий paywall). Крім того, Клименко розповів про роздуми редакції щодо відмови від друкованих версій трьох газет: «Газети по-українськи», «Газети по-українськи» з телепрограмою та видання «Газета по-українськи. Дім, Здоров’я, Їжа, Сад – Город». Журнал «Країна» поки що не відмовлятиметься від друкованої версії, але зазнає контентних та візуальних змін. 

Фото: Олена Солодовнікова / фейсбук-сторінка Артема Скоропадського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5218
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Проти маразматиків
842 дн. тому
Насправді - Артём Скоропадский - цей російськомовний фрік очолюватиме журнал Країна. Маразмувати так скрізь!
Проти маразматиків
842 дн. тому
Насправді - Артем Скоропадский - цей російськомовний фрік очолюватиме журнал Країна. Маразмувати так скрізь!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду