Спікер «Правого сектору»  Артем Скоропадський отримав громадянство України

Спікер «Правого сектору» Артем Скоропадський отримав громадянство України

24 Травня 2021
2835
24 Травня 2021
20:02

Спікер «Правого сектору» Артем Скоропадський отримав громадянство України

2835
Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.
Спікер «Правого сектору»  Артем Скоропадський отримав громадянство України
Спікер «Правого сектору»  Артем Скоропадський отримав громадянство України

Керівник пресслужби «Правого сектору», волонтер Артем Скоропадський отримав громадянство України, про що він сам повідомив на сторінці в Facebook.

«Президент підписав указ про надання мені громадянства України. Слава Україні!" — написав Скоропадський.

У коментарі ДМ Артем розповів, що дотепер живе в Україні із тимчасовим посвідченням. Зазначимо, що у 2005 році він переїхав з Росії в Україну. З 2014-го став прессекретарем «Правого сектору».

«Не лише я, а й інші активісти, волонтери з Грузії, Росії, Білорусі, які стояли на Майдані, поки не отримали українське громадянство, хоча Петро Прошенко свого часу обіцяв надати його всім, хто воював за Україну. Я, умовно кажучи, не воював, але я був волонтером фронту» , — говорить Артем. 

За законом, Скоропадському і іншим іноземним громадянам для отримання паспорту України потрібно відмовитися від російського. Для цього вони мають звернутися до посольства РФ.

«А як ми можемо це зробити, якщо там ми заочно заарештовані?.. Я хоч зараз піду і привселюдно  спалю свій російський паспорт на Майдані, але що це мені дасть? Тому вважаю, потрібен закон або указ президента про надання українського громадянства активістам, волонтером фронту» , — повідомив Скоропадський.

У 2020 році Скоропадського розшукували ФСБ як громадянина Росії, який підтримав Україну у війні з Кремлем. А у 2017 році суд в РФ заочно взяв під варту трьох росіян, причетних до «Правого сектору», серед яких і керівник пресслужби.

Зазначимо, Артем Скоропадський — автор численних репортажів з мітингів та масових акцій. Також він висвітлює релігійну тематику та є лауреатом другої в Україні премії імені блаженного Кароля Войтили (папи римського Іоанна Павла ІІ).

Фото: 24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2835
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду