Журнал «Країна» звільнив головного редактора Артема Скоропадського

Журнал «Країна» звільнив головного редактора Артема Скоропадського

17 Жовтня 2022
4498
17 Жовтня 2022
17:22

Журнал «Країна» звільнив головного редактора Артема Скоропадського

4498
Про причини він не знає.
Журнал «Країна» звільнив головного редактора Артема Скоропадського
Журнал «Країна» звільнив головного редактора Артема Скоропадського

Про своє звільнення повідомив сам Артем Скоропадський у фейсбуці. «Детектор медіа» докладно розпитав його про обставини звільнення. Подаємо пряму мову.

— З якої причини вас звільнили з журналу?

— Я не знаю, з якої причини. Коли мене запросили на роботу на початку року, то була розмова, що журнал застоявся, він трохи застарів — і мене покликали в якості реформатора. Я не напрошувався на цю роботу, не проходив жодного конкурсу, мене саме покликали реформувати журнал. Дев'ять місяців я працював, у мене були рідкісні ексклюзиви з президентом Польщі, з прем'єром Чечні у вигнанні, з нашими послами у всіх країнах Євросоюзу, з патріархом Філаретом... Я привів свою команду, карикатуриста Смаля — він один із найбільш відомих карикатуристів ще з радянських часів, Борщевського, який писав прикольні епіграми, привів журналістку Солодовнікову Олену, яка якраз ексклюзиви і робила. Я намагався справді реформувати журнал, привів нову дизайнерку, яка оновила повністю весь дизайн. Журнал став абсолютно іншим. Мене для цього і покликали. А потім в один прекрасний день нас, трьох реформаторів, покликали: мене, виконавчого директора Андрія Клименка, який працював раніше в «Українській правді», і він ще покликав дівчину, яка займалася рекламою. І от в один прекрасний день просто без жодних пояснень нас звільнили повідомленням — у фейсбуці генеральний директор написала: «Я вирішила зі всіма вами припинити співпрацю». Без жодних пояснень, без усього.

— Як ви самі це пояснюєте?

— Не знаю, у мене немає логічних пояснень, тому що журнал об'єктивно став кращим. Наприклад, за січень і половину лютого — це мені говорили в самому журналі — продаж у Києві в кіосках і метро зріс на 10 відсотків. Лише за один місяць моєї роботи. Напевно, їм прийнятно сидіти в тому болоті, в якому вони сидять, замість того, щоб займатися реформами журналу.

— Чим ви займаєтеся зараз?

— Зараз я нічим не займаюсь, відпочиваю, я можу собі це дозволити. Я прийшов туди не для того, щоб заробляти гроші, а через те, що мені цікаво було спробувати реформувати паперовий журнал. Я не бідна людина й можу собі дозволити не працювати в принципі. Мені просто було цікаво. Але якщо їм це не потрібно — хай випускають той журнал, який вони випускали до цього, що його вони самі ж і критикували. Зараз на посаду головного редактора повернулася та сама жінка-пенсіонерка, яка була до мене.

Про звільнення Артема Скоропадського стало відомо з його допису у фейсбуці. Він очолив редакцію «Країни» в січні цього року. Торік керівник пресслужби «Правого сектору», волонтер Артем Скоропадський отримав громадянство України, про що він сам повідомив на сторінці в Facebook. У Росії його заочно заарештували та оголосили у міжнародний розшук.

Фото: фейсбук Артема Скоропадського

8 Вересня 2017
09:41

У Росії заочно заарештували та оголосили у міжнародний розшук прес-секретаря «Правого сектора»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4498
Читайте також
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mykola
558 дн. тому
Коли звільняють окупантороте і упороте нещастя від керівництва українським ресурсом — тільки радію.
Анна
559 дн. тому
О Боже, цього хорошого рузкого покликали очолювали "Країну"? Ви чим там взагалі думали? Ото ганьбисько.
Анна
559 дн. тому
О Боже, цього хорошого рузкого покликали очолювали "Країну"? Ви чим там взагалі думали? Ото ганьбисько.
Іван
559 дн. тому
На одну концерву "ФСБ" стало меньше
Іван
559 дн. тому
На одну концерту "ФСБ" стало меньше
Мотика
559 дн. тому
Про "жінку-пенсіонерку" - це називається ейджизм. Не здивуюся, якщо ДМ і Артьомці Бичкову-Скоропадському прилетить позов. "Наша мета – підвищити якість контенту та професійний рівень людей, які його роблять". Ню-ню.
Андрій
559 дн. тому
Розкажи краще як на корпоративні в перші дні ти бухий стіни підпирав і до всіх приставав. Реформатор хренов.
Сергій
559 дн. тому
Ще трохи і ця потвора зовсім зіпсувала б журнал
Микита
559 дн. тому
Мені одному це було противно читати? «повернулася та сама жінка-пенсіонерка». Це просто нонсенс . І це редактор? Клоун.
Заєць
559 дн. тому
Та вигнали його з пристойного журналу, бо бухав і позорився.
Карма
559 дн. тому
Яка гидота той ваш Скоропадький((( І хто автор статті? На журналістські стандарти наплювати?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду