Власник радіо «П’ятниця» купив полтавський канал (ДОПОВНЕНО)

Власник радіо «П’ятниця» купив полтавський канал (ДОПОВНЕНО)

14 Липня 2021
3757
14 Липня 2021
14:48

Власник радіо «П’ятниця» купив полтавський канал (ДОПОВНЕНО)

3757
Полтавський канал «Центральний» чекає реорганізація. Колективу повідомили, що на базі мовника будуватиметься всеукраїнський проєкт. Доповнено коментарем нового очільника каналу Антона Озадовського.
Власник радіо «П’ятниця» купив полтавський канал (ДОПОВНЕНО)
Власник радіо «П’ятниця» купив полтавський канал (ДОПОВНЕНО)

У липні ТОВ «Інвестиції в розвиток», яке належить власнику «Радіо П’ятниці» Денису Козлітіну, придбало полтавський канал «Центральний» (юридична особа ТОВ «Студія «Місто»). Про це йдеться на сайті Opendatabot.

Зміни щодо власності внесені в реєстр 2 липня. Згідно відкритої фінансової звітності канал збитковий (за 2020 рік збиток понад 3,6 млн грн). «Центральний» мовить у Полтаві з 2001 року. Канал має ліцензії на супутникове та цифрове мовлення.

Новим генеральним директором каналу став Антон Озадовський, який очолює «Радіо П’ятницю».

Як пише інтернет-видання «Полтавщина», пан Озадовський повідомив колективу, що на базі каналу «будуватиметься всеукраїнський проект». Також видання пише про те, що частині колективу запропонували звільнитись за згодою сторін, а іншим продовжити працювати у Києві.

Антон Озадовський повідомив виданню про те, що телеканал не припинить своє існування, однак його чекає реорганізація. «Всі телеглядачі і учасники медіа-спільноти зможуть і далі дивитися наш телеканал на колишніх частотах і в колишній якості! Програмна концепція також зберігається. Супутникове мовлення, цифрове мовлення у форматі Т2 в Полтаві і Полтавській області, а також в Києві та області є 24/7 для всіх глядачів без винятку», – сказав він.

Як розказала у коментарі «Детектор медіа», колишня редакторка сайту та соцмереж телеканалу «Центральний» Тетяна Лемешко, на сьогодні майже всі співробітники прийняли рішення залишити канал за згодою сторін. За інформацією джерел на каналі, нове керівництво повідомило журналістам, що новини припиняють виходити в ефір наприкінці липня.

Антон Озадовський у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що дійсно канал «Центральний» планують розвинути «до всеукраїнського розміру», однак місцеве мовлення залишиться у пріоритеті.

«Але для цього знадобиться час. У нас є плани і зараз потрібно фокусуватись на операційній роботі, а не декламувати гучні промови та обіцянки. Виходячи з того, що канал буде розвиватися та рухатись вперед, безумовно відбудеться деяка реорганізація»,  сказав він,  «Місцеве мовлення, трансляція у Т2 на території столиці, Полтави та області збережеться у повному обсязі. Ми вважаємо дуже важливим зберегти регіональне мовлення у форматі Т2 – це, у том числі, збільшує цінність активу».

За його словами, офіс каналу залишається у Полтаві, а канал буде доступний до перегляду на тих самих частотах.

Заяву на внесення змін у ліцензії до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення компанія планує подати найближчим часом, «у строк передбачений законодавством». «Саме сьогодні офіційно пройшла зміна керівника, тому ми не поспішаємо, але робимо усе заздалегідь»,  додав він,  Зараз ми сконцентровані на фіналізації юридичних питань, пов’язаних із зміною керівництва «Центрального» та внесення змін у ліцензії, потім зосередимось на стратегії сталого розвитку каналу та операційній діяльності».

Антон Озадовський воліє не коментувати взаємини зі співробітниками і інформацію про звільнення працівників: «Оскільки це справи нашого колективу, які залишаться у нашому тісному колі».

Нагадаємо, ТОВ «Інвестиції в розвиток», бенефіціаром якого є Денис Козлітін, придбав мережу«Радіо Пятниця» у 2020 році (юридична особа Дочірнє підприємство «Новий обрій»). Також у травні 2021 року компанія повідомила регулятора, що купила канал «Вінтаж» (компанія ТОВ «Корона Санрайс»), яка має цифрову ліцензію. Однак згодом канал був перепроданий «ТРК «Інтеррадіо», яке має ліцензію 4 каналу.

Антон Озадовський розказав «Детектор медіа», що його група розвиває та продає медіа. Це є одним з напрямків роботи. А  канал «Вінтаж» купувався у «доволі скрутному становищі», і це відбулось рік тому: « Увесь цей час ми інвестували в канал, займалися юридичними питаннями та нарощували базу контенту, коли капіталізація цього актива зросла та відновилося мовлення до нас звернулися покупці. Згодом, партнери задовільнили наші умови і придбали телеканал «Вінтаж». Тут не має будь-якої таємниці – суто бізнес-відношення. Один з напрямків групи-компаній – розвиток та продаж медіа. Ми дуже поважаємо та можна сказати, що любимо свої проєкти, та працюємо над їх розвитком (зокрема радіо «П’ятниця», або «Ера Продакшн»), але коли потенційний покупець має інтерес та пропозиція нас влаштовує – ми можемо продати актив», - розказав він.

Ілюстрація: канал «Центральний»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду