detector.media
20.12.2021 14:02
«Еру Продакшн» купив бізнесмен Віталій Кропачов
«Еру Продакшн» купив бізнесмен Віталій Кропачов
Компанія «Ера продакшн» транслює канали у київській цифрі, ліцензія компанії передбачає можливість трансляції 12 програм.

17 грудня 2021 року компанія «Інвестиції в розвиток» завершила угоду з продажу ТОВ «Ера Продакшн», новим власником стала компанія «Укрдонінвест Медіа», що належить бізнесменові Віталію Кропачову. Про це у коментарі «Детектору медіа» повідомив представник «Інвестицій в розвиток» Антон Озадовський.

За його словами, ТОВ «Укрдонінвест Медіа» планує зберегти операційну команду нового активу та продовжити взаємодію із зазначеними в ліцензії телеканалами. Також він розказав, що з 2019-го по 2021 рік ТОВ «Ера Продакшн» провела суттєве оновлення основних фондів: закупила новий передавач, сервер та власну антену.

ТОВ «Ера Продакшн» має ліцензію на мовлення, що дозволяє трансляцію телеканалів у цифровому ефірному мовленні, маючи лише одну з трьох нижчезгаданих ліцензій: супутникове мовлення, мовлення ОТТ чи аналогово-ефірне мовлення у місті Києві та області. Згідно з ліцензією компанії «Ера Продакшн» передбачено можливість трансляції 12 програм. Ліцензія чинна до 5 травня 2023 року.

«Кошти, отримані від продажу ТОВ "Ера Продакшн", компанія "Інвестиції в розвиток" планує інвестувати в подальший розвиток власної радіогрупи та телеканалу "Центральний"», – сказав він.

ТОВ «Інвестиції в розвиток» належать Денису Козлітіну. До його радіогрупи входить радіо «П’ятниця» та  нова радіостанція Super radio, яка нещодавно отримала ліцензії в кількох обласних центрах. Також у липні 2021 року компанія придбала полтавський Центральний канал (юридична особа ТОВ «Студія "Місто"») і наразі його переформатовує.

Віталій Кропачов – бізнесмен з міста Торез (зараз Чистякове, розташоване на окупованій частині Донецької області). У 2010 році був депутатом Донецької обласної ради. Сайт «НВ» пише про те, що перед приходом до влади Володимира Зеленського Віталія Кропачова в ЗМІ впродовж декількох років називали не інакше як «смотрящий» за державними вугільними активами: «А його стрімкий злет в рейтингу найзаможніших українців пояснювали тісними зв’язками з оточенням п’ятого президента України Петра Порошенка. Зокрема, з екс-нардепом Ігорем Кононенком».

Фото: biz.nv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY