Нацрада скасувала попередження двом провайдерам та «Радіо П’ятниці»

Нацрада скасувала попередження двом провайдерам та «Радіо П’ятниці»

25 Листопада 2021
1855
25 Листопада 2021
11:25

Нацрада скасувала попередження двом провайдерам та «Радіо П’ятниці»

1855
Однак регулятор відмовився скасовувати попередження одеському каналу.
Нацрада скасувала попередження двом провайдерам та «Радіо П’ятниці»
Нацрада скасувала попередження двом провайдерам та «Радіо П’ятниці»

Чотири компанії звернулись до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення з проханням скасувати санкцію «Оголошення попередження». Регулятор погодився це зробити для трьох з них.

Таке рішення Нацрада прийняла на засіданні 25 листопада. Зокрема, скасувати попередження просили ТОВ «ТРК «Зеніт», м. Курахове Донецької обл., ТРК КТ «Ідеал» м. Ромни Сумської обл., ДП «Новий обрій», м. Київ та ТОВ «ТРК «Здоров’я», м. Одеса.

«ТРК Зеніт» отримала своє попередження 20 лютого 2020 року під час перевірки провайдерів. Тоді такі санкції дістали 16 компаній за різні порушення: неповний склад універсальної програмної послуги, ретрансляцію неадаптованих каналів, зміну загального принципу пакетування. А ТРК КТ «Ідеал» попередження отримала також за неповну ретрансляцію програм «універсальної програмної послуги» та трансляцію програм, які не входять у перелік. Регулятор провів моніторинг і ознак порушень щодо згаданих провайдерів не зафіксував.

Радіо «П’ятниця» своє попередження отримала 29 жовтня за недотримання правил мовлення в дні пам’яті. Результати моніторингів упродовж 2021 року Нацради порушень не зафіксували.

Нацрада винесла попередження одеському каналу «Здоров’я» (юридична особа ТОВ «ТРК «Здоров’я») 12 серпня 2021 року. Регулятор зафіксував порушення рекламного законодавства (приховану рекламу, яка не відокремлена від інших програм), а також трансляції програм без зазначення імен авторів та виробників програми та ретрансляції. Зокрема, каналу Перший незалежний – «Український формат», виробниками якої є ТОВ «Медіахолдинг Новини».

Член Нацради Максим Онопрієнко звернув увагу, що з часу застосування санкції минув менш ніж один рік. З цієї причини Нацрада відмовилась скасувати цю санкцію.

Ілюстрація: Скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1855
Читайте також
09.03.2023 11:57
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
962
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду