Нацрада скасувала попередження Суспільного

Нацрада скасувала попередження Суспільного

9 Березня 2023
971
9 Березня 2023
11:57

Нацрада скасувала попередження Суспільного

971
Санкцію компанія отримала за зменшення частки національного родукту.
Нацрада скасувала попередження Суспільного
Нацрада скасувала попередження Суспільного

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення скасувала санкцію попередження, яка була оголошена Національній суспільній телерадіокомпанії України у  березні 2021 року. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 9 березня.

Попередження було винесене за результатами моніторингу мовлення та позапланової перевірки, які виявили недотримання умов ліцензії у частині програмної концепції мовлення.

Компанія зменшила мінімальну частку національного аудіовізуального продукту (у тому числі власного виробництва): за ліцензією – не менше 19 год. 30 хв./добу (81,25% від загального обсягу мовлення), фактично – 16 год. 09 хв./добу (67%). Суспільне пояснило ці зміни перенесенням 11.05. 2020 вихідного дня та вилученням у зв’язку із цим із сітки мовлення на будній день відеоуроків та інформаційно-публіцистичної передачі власного виробництва, що й спричинило зменшення обсягу національного продукту

Член Нацради Максим Онопрієнко зазначив, що компанія подала документи про  усунення порушень: онвлену сітку мовлення та жанрового розподілу, журнал обліку програм та довідку про участь у марафоні «Єдині новини» та згоду на тимчасовий відступ від умов ліцензії від регулятора.

«Ліцензіат навів достатньо доказів про приведення свого продукту до умов ліцензії», — зазначив пан Онопрієнко. Також він звернув увагу на те, що НСТУ не оскаржувала рішення у судах.

Тому члени Нацради підтримали пропозицію про скасування попередження.

Нагадаємо, скасувати санкцію регулятора можна відповідно до Положення про скасування санкції «оголошення попередження».

Скриншот відео: Національна рада/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду