«ПравдаТУТ» та «КТМ» з Кіровоградщини отримали попередження

«ПравдаТУТ» та «КТМ» з Кіровоградщини отримали попередження

16 Вересня 2021
2767
16 Вересня 2021
14:50

«ПравдаТУТ» та «КТМ» з Кіровоградщини отримали попередження

2767
Канал «ПравдаТУТ» отримав попередження через несвоєчасне подання інформації про зміну керівника, а «КТМ» через зміну формату мовлення та приховану рекламу.
«ПравдаТУТ» та «КТМ» з Кіровоградщини отримали попередження
«ПравдаТУТ» та «КТМ» з Кіровоградщини отримали попередження

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Інформаційне агентство «ПравдаТУТ» та ТОВ ТРК «Кабельні телевізійні мережі» з міста Олександрія Кіровоградської області («КТМ»). Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 16 вересня.

«КТМ» дістав покарання через зміну формату мовлення, використання іншого логотипа, невиконання програмної концепції та приховану рекламу.

Зокрема, канал показував програми без вказівки імен авторів, назви та адреси виробника. Фактично змінив формат мовлення з музично-культурологічного на музичний, фільмопоказ. Канал ретранслював GenuineTV, що не передбачено його ліцензією. А також, за інформацією регулятора, «розмістив інформацію рекламного характеру, яка не була відокремлена від іншої інформації і може розцінюватись як прихована реклама».

«ПравдаТУТ» вчасно не попередила регулятора про зміну керівника (Сергій Ковальов змінив на цій посаді Івана Гришина). А також склад пов’язаних осіб та місцезнаходження. Під час засідання новий директор Сергій Ковальов зазначив, що це сталось через хворобу юриста та його самого. Документів що це підтверджують регулятор не отримав, однак керівник казав, що може їх надати за потреби.

Однак зважаючи на наявні порушення Нацрада оголосила попередження і нагадала про можливість його скасувати.

Нагадаємо, Нацрада призначила перевірку ТОВ «Інформаційне агентство «ПравдаТУТ» з міста Вишневе Київської області 17 червня.

Фото: Matt Clark/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2767
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду