«Апостроф» хоче запустити радіостанцію у форматі news and talks

«Апостроф» хоче запустити радіостанцію у форматі news and talks

17 Листопада 2021
3142
17 Листопада 2021
13:36

«Апостроф» хоче запустити радіостанцію у форматі news and talks

3142
З цим проєктом компанія бере участь у конкурсі Нацради.
«Апостроф» хоче запустити радіостанцію у форматі news and talks
«Апостроф» хоче запустити радіостанцію у форматі news and talks

Проєкт «Апостроф TV» хоче запустити власну радіостанцію розмовного формату. Про це у коментарі «Детектору медіа» розказав власник каналу Василь Філіпчук.

Вона називатиметься News FM. Як вже писав «Детектор медіа», ця радіостанція бере участь у конкурсі Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і претендує на частоту у Києві.

«Формат буде класичним – news and talks. Музика лише для заставок чи у спецпроєктах, як, наприклад, аудіокниги. Щодня в ефірі News FM буде 16 годин прямого ефіру. Новини виходитимуть кожні 15 хвилин. Між новинами – дуже інтенсивне висвітлення інформаційного порядку дня країни. Ведучі ранкового, денного та вечірнього сегментів зможуть приймати телефонні дзвінки слухачів із різних куточків України та світу, а також спілкуватись за допомогою повідомлень студійного смс-порталу»,  повідомив Філіпчук.

За його словами, окремим напрямком в сітці мовлення News FM будуть програми, присвячені популяризації науки. Ще однією лінійкою в ефірі стануть програми, метою яких є піклування про здоров’я як дорослих українців, так і дітей. Також плануються психологічні програми, новини кіно, спорту та літератури.

«Все це подаватиметься в сучасній формі, аби досягнення українських спортсменів, акторів, режисерів чи письменників зацікавили слухача. Особлива увага – молоді і дітям, у програмній сітці будуть окремі слоти для цієї аудиторії»,  додає він.

Родзинкою ефіру Філіпчук називає аудіокниги. Він переконаний у тому, що проєкт буде комерційно привабливим, і планує вихід на самоокупність за один рік.

«Коли я прорахував бізнес-проєкт радіо ФМ, то був вражений тим, наскільки комерційно привабливим є радіоринок. Вихід на самоокупність – найпізніше за 1 рік, рівень прибутковості достатньо високий і не поступається навіть успішним проєктам у сфері інтернет-ЗМІ. У нас все готово для запуску, є чітка ідея, чудова команда, опрацьована стратегія виходу на ринок. Все тепер у руках Нацради, яка має прийняти рішення щодо надання ліцензій», каже Філіпчук.

Щоправда, Філіпчук не впевнений в успіху, адже останній цифровий конкурс, на його думку, став «серйозним демотиватором»: «Чому відмовити усім, хто подавалися на ТБ-частоти, наприклад, у Одесі, і залишити ці частоти незаповненими, я не спроможний зрозуміти».

На цьому конкурсі «Апостроф TV» не отримав жодної чатсоти.

Нагадаємо, на початку серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила про проведення конкурсу на радіомовлення на FM-частотах.

На конкурс винесено 109 FM-частот в 97 населених пунктах 22 областей України. Зокрема у Вінниці, Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі і Павлограді Дніпропетровської області, Маріуполі Донецької області, Житомирі, Запоріжжі, Білій Церкві Київської області, Києві, Кропивницькому, Стрию Львівської області, Миколаєві, Первомайську Миколаївської області, Білгороді-Дністровському Одеської області, Полтаві, Кременчуці Полтавської області, Шостці і Конотопі Сумської області, Харкові, Херсоні, Черкасах, Умані і Смілі Черкаської області, Чернігові тощо.

Згідно конкурсних вимог радіостанції мають мовити 24 години на добу та розміщувати в ефірі соціально важливі програми.

Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 5 кВт.

Фото: пресслужба «Апостроф TV»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3142
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду