detector.media
17.11.2021 13:36
«Апостроф» хоче запустити радіостанцію у форматі news and talks
«Апостроф» хоче запустити радіостанцію у форматі news and talks
З цим проєктом компанія бере участь у конкурсі Нацради.

Проєкт «Апостроф TV» хоче запустити власну радіостанцію розмовного формату. Про це у коментарі «Детектору медіа» розказав власник каналу Василь Філіпчук.

Вона називатиметься News FM. Як вже писав «Детектор медіа», ця радіостанція бере участь у конкурсі Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і претендує на частоту у Києві.

«Формат буде класичним – news and talks. Музика лише для заставок чи у спецпроєктах, як, наприклад, аудіокниги. Щодня в ефірі News FM буде 16 годин прямого ефіру. Новини виходитимуть кожні 15 хвилин. Між новинами – дуже інтенсивне висвітлення інформаційного порядку дня країни. Ведучі ранкового, денного та вечірнього сегментів зможуть приймати телефонні дзвінки слухачів із різних куточків України та світу, а також спілкуватись за допомогою повідомлень студійного смс-порталу»,  повідомив Філіпчук.

За його словами, окремим напрямком в сітці мовлення News FM будуть програми, присвячені популяризації науки. Ще однією лінійкою в ефірі стануть програми, метою яких є піклування про здоров’я як дорослих українців, так і дітей. Також плануються психологічні програми, новини кіно, спорту та літератури.

«Все це подаватиметься в сучасній формі, аби досягнення українських спортсменів, акторів, режисерів чи письменників зацікавили слухача. Особлива увага – молоді і дітям, у програмній сітці будуть окремі слоти для цієї аудиторії»,  додає він.

Родзинкою ефіру Філіпчук називає аудіокниги. Він переконаний у тому, що проєкт буде комерційно привабливим, і планує вихід на самоокупність за один рік.

«Коли я прорахував бізнес-проєкт радіо ФМ, то був вражений тим, наскільки комерційно привабливим є радіоринок. Вихід на самоокупність – найпізніше за 1 рік, рівень прибутковості достатньо високий і не поступається навіть успішним проєктам у сфері інтернет-ЗМІ. У нас все готово для запуску, є чітка ідея, чудова команда, опрацьована стратегія виходу на ринок. Все тепер у руках Нацради, яка має прийняти рішення щодо надання ліцензій», каже Філіпчук.

Щоправда, Філіпчук не впевнений в успіху, адже останній цифровий конкурс, на його думку, став «серйозним демотиватором»: «Чому відмовити усім, хто подавалися на ТБ-частоти, наприклад, у Одесі, і залишити ці частоти незаповненими, я не спроможний зрозуміти».

На цьому конкурсі «Апостроф TV» не отримав жодної чатсоти.

Нагадаємо, на початку серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила про проведення конкурсу на радіомовлення на FM-частотах.

На конкурс винесено 109 FM-частот в 97 населених пунктах 22 областей України. Зокрема у Вінниці, Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі і Павлограді Дніпропетровської області, Маріуполі Донецької області, Житомирі, Запоріжжі, Білій Церкві Київської області, Києві, Кропивницькому, Стрию Львівської області, Миколаєві, Первомайську Миколаївської області, Білгороді-Дністровському Одеської області, Полтаві, Кременчуці Полтавської області, Шостці і Конотопі Сумської області, Харкові, Херсоні, Черкасах, Умані і Смілі Черкаської області, Чернігові тощо.

Згідно конкурсних вимог радіостанції мають мовити 24 години на добу та розміщувати в ефірі соціально важливі програми.

Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 5 кВт.

Фото: пресслужба «Апостроф TV»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY