Нацрада призначила штраф «Апостроф TV» через відсутність мовлення в HD

Нацрада призначила штраф «Апостроф TV» через відсутність мовлення в HD

16 Листопада 2023
1430
16 Листопада 2023
12:10

Нацрада призначила штраф «Апостроф TV» через відсутність мовлення в HD

1430
Спершу регулятор пропонував призначити штраф у розмірі 100 500 гривень, однак після пояснень представника знизив його до 33 тисяч 500 гривень.
Нацрада призначила штраф «Апостроф TV» через відсутність мовлення в HD
Нацрада призначила штраф «Апостроф TV» через відсутність мовлення в HD

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила штраф  ТОВ «Апостроф ТВ» через відсутність мовлення на супутнику. Таке рішення регулятор ухвалив 16 листопада.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, регулятор зафіксував відсутність мовлення на супутнику впродовж 15 днів за параметрами, зазначеними в реєстрі. Це  порушення, на думку Нацради, згідно із законом «Про медіа» належить до значних. У проєкті рішення Нацради пропонувалось призначити штраф у розмірі 100 500 гривень.

Як виявилось, компанія не мовила у стандарті HD, тимчасом мовлення в SD не припинялось. Представник «Апостроф  TV» зазначив, що, на його думку,  відсутність мовлення за одним стандартом не можна класифікувати як повну відсутність мовлення.  Канал не припиняв ефіру з 24 лютого 2022 року. Член Нацради Олександр Бурмагін сказав, що не відчуває задоволення від розгляду таких питань, однак він звернув увагу, що канал не повідомив про зупинення мовлення Нацраду: «Наша позиція, щоб мовники були в комунікації. Це нескладна вимога. Просто поставити до відома. Я нормально поставлюсь, якщо ви звернетесь до суду».

А заступник голови Олег Черниш запропонував з огляду на пояснення представника знизити суму штрафу до  33 тисячі 500 гривень. Це найнижчий штраф, передбачений законом.

Решта членів регулятора пристали на цю пропозицію.

Нагадаємо, інтернет-видання «Апостроф»  запустило супутниковий телеканал «Апостроф TV» у 2020 році. 23 квітня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати каналу супутникову ліцензію. Ліцензіатом Нацради стало ТОВ «Апостроф ТВ». Власник цієї компанії — голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук. У вересні 2023 року власник «Апострофа ТV» купив одеський канал «Думская.TV».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1430
Читайте також
01.02.2024 12:33
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 000
17.11.2023 13:48
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 382
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Михайло
161 дн. тому
100500 грн, хтось мабуть шоу +100500 передивився????????????????????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду