FM-частоти у Києві отримали радіо класичної музики «Тавр медіа» та «Море ФМ» Ставніцера

FM-частоти у Києві отримали радіо класичної музики «Тавр медіа» та «Море ФМ» Ставніцера

18 Листопада 2021
5876
18 Листопада 2021
17:38

FM-частоти у Києві отримали радіо класичної музики «Тавр медіа» та «Море ФМ» Ставніцера

5876
Радіо «Дом», радіостанція «Апострофу» News FM, «Радіо 24» та «Радіо Точка» Суспільного частот не отримали. Ще одна частота у Києві залишилась без переможців.
FM-частоти у Києві отримали радіо класичної музики «Тавр медіа» та «Море ФМ» Ставніцера
FM-частоти у Києві отримали радіо класичної музики «Тавр медіа» та «Море ФМ» Ставніцера

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення визначила переможцями конкурсу на три FM-частоти у Києві радіостанції Classik music та «Море ФМ». Такі рішення регулятор прийняв на засіданні 18 листопада.

Переможцем на частоту 92,4 МГц стало радіо Classik music, яке має намір запустити «Тавр медіа». Радіостанція наразі мовить в інтернеті. На цю частоту також претендувало радіо «Дом» та радіостанція «Апостроф» – News FM.

«Детектор медіа» вже повідомляв, що «Дом» планує запустити власну радіостанцію. Як розповіла генеральна директорка каналу Юлія Островська, компанія «подалась на 43 частоти із виставлених на конкурс частот, які відповідають нормам Закону "Про іномовлення", яким ми регулюємось». Однак регулятор ці наміри не підтримав.

«Апостроф» пропонував формат розмовної радіостанції. Однак члени Нацради звернули увагу на те, що в цьому форматі виробляти продукт досить нерентабельно.

На частоту 95,6 МГц Нацрада не визначила переможців. Єдиним претендентом на неї була радіостанція «Радіо 24». Представник компанії Роман Андрейко зазначив, що хоче створити радіостанцію не лише для Києва, але «з чогось треба починати». Він запевнив, що має детальний розрахунок і не займається проєктами, які працюють у збиток: «Я знаю як зробити «Радіо 24» прибутковим». Також він розказав, що на новинному порталі працює 126 людей, і компанія сплачує їм «достойні» зарплати. Саме ця команда працюватиме над радіостанцією.

Також на цю частоту претендувало San Remo FM, ТОВ «Брайтшоу», наближене до голови Офісу президента Андрія Єрмака. Однак цю компанію Нацрада не допустила до участі у конкурсі на FM-частоти. Заступник голови Нацради Олег Черниш зазначив, що документи, які подала компанія, не дають повною мірою визначити усіх осіб, що мають участь у компанії та вирішальний вплив.

Попри те, що «Радіо 24» було фактично єдиним претендентом, регулятор не підтримав і його заявку. 

Третя частота у Києві 107,4 МГц дісталась радіостанції «Море ФМ». Представник анонсував на радіостанції проєкти за участю актриси «Кварталу 95» Олени Кравець та ведучих Анатолія Анатоліча, Олександра Андросова.

Представник радіостанції запевнив, що українцям бракує позитивної радіостанції: «Ми хочемо зробити позитивний інтелектуальний гумор, позитивні новини та хорошу українську музику». Інвестор проєкту – Андрій Ставніцер, який є співласником разом з Андрієм Ткаченком.

Претендувала на цю частоту і нова радіостанція Суспільного «Радіо Точка». Детальніше про цей формат читайте в інтерв’ю члена правління Суспільного, відповідального за платформу радіо, Дмитра Хоркіна.

Олег Черниш розказав, що був здивований намірами Суспільного мовника запустити четверту радіостанцію. Для запуску цієї радіостанції потрібно буде розбудовувати мережу, тоді як наразі багато різних радіостанцій мають нерозбудовані мережі.

Перший заступник голови Нацради Валентин Коваль назвав формат «Радіо Точки» шляхом в нікуди: «Люди прагнуть слухати нове». На його думку, такий формат проживе не більше двох років.

Також претендентами на цю частоту були Super radio (ДП «Новий обрій» — юридична особа «Радіо П’ятниця») та «Формат ФМ» (освітня радіостанція, яка пропагує вивчення англійської мови, вона планувала мовити українською та англійською).

Нагадаємо, на початку серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила про проведення конкурсу на радіомовлення на FM-частотах.

На конкурс винесено 109 FM-частот в 97 населених пунктах 22 областей України. Зокрема у Вінниці, Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі і Павлограді Дніпропетровської області, Маріуполі Донецької області, Житомирі, Запоріжжі, Білій Церкві Київської області, Києві, Кропивницькому, Стрию Львівської області, Миколаєві, Первомайську Миколаївської області, Білгороді-Дністровському Одеської області, Полтаві, Кременчуці Полтавської області, Шостці і Конотопі Сумської області, Харкові, Херсоні, Черкасах, Умані і Смілі Черкаської області, Чернігові тощо.

Згідно конкурсних вимог радіостанції мають мовити 24 години на добу та розміщувати в ефірі соціально важливі програми. Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 5 кВт.

Фото: Jordi HD/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5876
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду