Іван Гришин занепокоєний тим, що його канали можуть не допустити до цифрового конкурсу

Іван Гришин занепокоєний тим, що його канали можуть не допустити до цифрового конкурсу

26 Жовтня 2021
3215
26 Жовтня 2021
16:28

Іван Гришин занепокоєний тим, що його канали можуть не допустити до цифрового конкурсу

3215
Нацрада вирішуватиме питання щодо можливого недопуску до конкурсу чотирьох компаній.
Іван Гришин занепокоєний тим, що його канали можуть не допустити до цифрового конкурсу
Іван Гришин занепокоєний тим, що його канали можуть не допустити до цифрового конкурсу

Власник каналу «ПравдаТУТ» Іван Гришин занепокоєний тим, що його канали регулятор може не допустити до участі у цифровому конкурсі. Про це він розказав у коментарі «Детектору медіа».

У четвер, 28 жовтня, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення планує розглядати конкурсні заявки до цифрового конкурсу на місцеве мовлення. У порядку денному, опублікованому на сайті регулятора, конкурсу передують питання про недопущення чотирьох компаній. Три з них належать Івану Гришину: ТОВ «Житомирська обласна медіакомпанія», ТОВ «Хмельницький медійний ресурс», ТОВ «Миколаївська телерадіокомпанія».

Також до конкурсу може бути недопущене комунальне підприємство «Муніципальна телевізійна мережа».

«Під час подання документів наш юрист допустив механічну помилку. Але при цьому ми здійснили усі  оплати. У Нацраді сказали, що надіслали зауваження на пошту, однак ми їх не отримали. На свій розсуд ми зробили доручення, надіслали його. Однак існує можливість що нас можуть недопустити. А дізнались про те, що документи у нас з помилками ми з порядку денного», – розказав Іван.

Він також додав, що сподівається на те, що його компанії таки допустять, оскільки конкурсну гарантію вони сплатили.

Усі ці три новостворені регіональні компанії мають на меті розширити мережу місцевих мовників бренду «ПравдаТУТ».

«Ці канали створюють не для продажу, і не для ретрансляції національного каналу. Ми ведемо місцеве мовлення і створюємо окремі юридичні особи. Адже я хочу створити аналог суспільного місцевого мовлення», – запевнив Іван.

Член Нацради Олександр Ільшенко у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що недопуск може стосуватись тих компаній, які неправильно склали документи або не сплатили конкурсну гарантію. Втім, за його словами, подавати виправлення до документів учасники мали змогу.

«Потрібно або подавати правильно оформлені документи, або виправляти у випадках коли це можливо. Жодного злого умислу у цьому питанні немає», – сказав він.

Нагадаємо, 28 жовтня відбудеться перший конкурс, який регулятор оголосив із початку коронавірусної епопеї. Фактично зелене світло на це дав парламент, коли в червні 2021 року ухвалив закон про незалежність Нацради. Він вилучає норми, якими призупинили проведення конкурсів на видачу ефірних ліцензій на час карантину. На конкурс надійшло 130 заявок.

Цей конкурс має закрити питання переходу місцевих телекомпаній з аналогового мовлення на цифрове. Адже компанії, які переможуть, мають відмовитися від аналогового мовлення. На конкурс виставлено 43 цифрові місцеві канали у 17 областях України. Зокрема в обласних центрах — Житомирі, Львові, Миколаєві, Одесі і Хмельницькому. Відповідно до конкурсних умов, телеканали мають показувати інформаційні, інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми місцевої тематики обсягом не менше двох годин на добу, а ретрансляція заборонена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3215
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
640 дн. тому
Занепокоїний?) Та нехай вже заберуть в нього ліцензію, скільки людей на зарплати кинув, можна три канали нових забеспечити кинутими працівниками і фінансувати із тих грошей, сподіваюсь як не його, так його дітей спіткає така сама доля)
Максим
872 дн. тому
Іван Гришин виродок, не платить людям зарплату , його канали фікція та ретрансляція. Він шукає мамонтів які платять йому гроші, щоб він знімав заказні сюжети. Людям місяцями не платять зарплату , мені винні 40 тисяч Гривень, співробітникам погрожують розправою. На його телеканалі ніхто офіційно не працевлаштований, сюжети роблять мертві душі. Компанії оформлені на шеф редактора, яка коханка , бухгалтера та родину бухгалтера. Він пов'язаний з колишніми депутатами від Партії Регіонів та Батьківщини. Він кидає людей на гроші обіцяючи перегляди і сенсації
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду