Колишній випусковий редактор «ПравдиТут» каже, що йому не виплатили зарплатню. Канал не коментує

Колишній випусковий редактор «ПравдиТут» каже, що йому не виплатили зарплатню. Канал не коментує

17 Лютого 2022
3507

Колишній випусковий редактор «ПравдиТут» каже, що йому не виплатили зарплатню. Канал не коментує

3507
Олександр Панченко планує звернутися до суду та до правоохоронних органів.
Колишній випусковий редактор «ПравдиТут» каже, що йому не виплатили зарплатню. Канал не коментує
Колишній випусковий редактор «ПравдиТут» каже, що йому не виплатили зарплатню. Канал не коментує

Олександр Панченко, який працював на телеканалі «ПравдаТут» випусковим редактором, каже, що канал заборгував йому гроші. Про це він повідомив у приватному дописі на фейсбуці, у якому звернувся до «Детектора медіа».

Як розповів редактор у коментарі, йому не виплатили зарплату за два місяці — грудень і січень 2022 року. Спочатку Панченко намагався з’ясувати, коли він зможе отримати гроші. Коли ж почав вимагати платні, керівництво, за його словами, почало його «блокувати та ігнорувати». 

«Представники адміністрації каналу погрожували мені», — сказав Олександр Панченко.

Редактор вирішив оскаржити заборгованість. «Хочу звернутися до суду та до правоохоронних органів», — додає він. До його позову планує приєднатися колишній оператор каналу «ПравдаТут» Сергій Краснощок«У грудні я з тиждень хворів на COVID. Потім потелефонував на канал та повідомив, що звільняюся. Зарплатню за грудень мені так і не повернули», — розповів Сергій Краснощок.

За словами Панченка, у кінці січня він повідомив керівництву, що звільняється.

«Мене поінформували, що на моє місце мають знайти нову людину, — розповів Олександр Панченко. — Тоді я домовився з випусковою редакторкою, що на найближчий тиждень моєї відсутності вона мене замінить. А керівництву нагадав, що, оскільки офіційного оформлення [трудових відносин – ДМ] не було, то і відпрацьовувати два тижні я не маю».

На думку Олександра Панченка, гроші йому заборгували зовсім не через ці два тижні. «Протягом січня з каналу звільнилося 4—5 людей. Їм також винні гроші, і або теж за два місяці або за січень», — каже колишній випусковий редактор.

Колишня співробітниця каналу, яка попросила не називати її, підтвердила «Детектору медіа», що з нею не розрахувалися після звільнення. За її словами, вона ще сподівається на те, що гроші за два місяці їй повернуть.

Також він додав, що на «ПравдіТут» затримували зарплату і недоброзичливо ставилися до співробітників.

«Я тому й звільнився, що тут дуже рідко платили вчасно. Затримували зарплату зазвичай на два місяці. Графік був такий, що у вільні тижні можна було працювати в іншому місці, — розповів Олександр Панченко. — Також до нас ставилися не дуже добре. Не дивно, що на цьому каналі така плинність кадрів».

Прокоментувати ситуацію ми попросили генерального директора Івана Гришина та шефредакторку каналу Марію Гричко. Вони на питання не відповіли. «Детектор медіа» готовий висвітлити їхню позицію, якщо керівники каналу змінять своє рішення і погодяться коментувати.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Панченка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3507
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду